به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، فخرالسادات نصیری، در اختتامیه همایش ملی گفتمانسازی تأثیر حجاب بر سلامت زن، خانواده و جامعه که در دانشگاه حضرت معصومه (س) برگزار شد، اظهار داشت: عفاف و حجاب مسأله مهمی است که در همه ادیان به آن تأکید شده و از نگاه دینی، تحقیقات میدانی سال گذشته نشان داده که خانوادههای مذهبی از رضایت زناشویی بیشتری برخوردار هستند و در تربیت فرزندان و موقعیتهای اجتماعی موفقیتهای بیشتری داشتند که افزایش این موفقیتها و تبیین هرچه بیشتر مسأله عفاف و حجاب نیازمند همکاریهای گستردهای در سطح کشور است.
وی افزود: این تبیین باید از خانواده شروع شود که محور اصلی تربیت است و پایه و اساس خانواده هم زن است. شخصیت افراد در خردسالی و از بدو تولد تا شش سالگی شکل میگیرد و پس از آن تربیت اثرگذاری کمتری خواهد داشت. زنان نیمی از جامعه هستند و نیمی دیگر را تربیت میکنند پس باید از این سنگر مهم به خوبی حفاظت کرد.
مشاور وزیر علوم ادامه داد: منشأ بسیاری از بیماریها استرس و بیماریهای فکری است و بیحجابی میتواند سرمنشأ این استرس و اضطراب باشد که در اثر نگاهها، سرزنشها و حتی تحریکات جنسی اتفاق بیفتد. آرامش زن و مادر در خانواده و در تربیت فرزندان و حفظ روابط زناشویی بسیار مؤثر است.
نصیری بیان کرد: نهاد خانواده مهمترین نهاد اجتماعی است که زن در این نهاد مهمترین نقش را ایفا میکند؛ اگر زن با دستان خود و با بیحجابی ناامنی برای خود ایجاد کند، مشکلات جبرانناپذیری در جامعه بهجا خواهد گذاشت. هر امر تربیتی که در جامعه تأثیرگذار است ابتدا از خانواده شکلگرفته و شروع میشود و سپس به آموزشوپرورش و در نهایت به دانشگاهها سپرده میشود، تبیین مسأله عفاف و حجاب باید از خانواده شروع شود.
مریم بردبار رییس دانشگاه حضرت معصومه (س) نیز در این همایش، بیان کرد: ۱۳۰ ملیت دنیا در قم حضور دارند و هیچ شهری در کشور اینچنین نیست، قم بینالمللیترین شهر ایران است و این فرصت بینظیری برای توسعه علوم انسانی و طبیعی در این شهر است.
وی افزود: ۶۰۰ مرکز آموزشی و پژوهشی در قم فعال است، بنابراین قم در حوزه علوم انسانی ادعا دارد، در این راستا دانشگاه حضرت معصومه (س) خدمات بسیار خوبی در رشته فقه، حقوق خانواده، علوم حدیث و... داشته است، این دانشگاه یکی از دانشگاههای جوان و در بین دانشگاههای جوان در سرانه مقاله، صاحب مقام است.
فاطمه قدرتی دبیر علمی همایش گفتمانسازی حجاب بر سلامت زن، خانواده و جامعه گفت: این همایش با هدف معرفی و توسعه ظرفیت علمی موجود جهت گفتوگو درخصوص پوشش و سبک آن در ۱۳ محور در علوم پزشکی و علوم انسانی سازماندهی شده بود، در حوزه آموزش پزشکی، علم هنر، اقتصاد، علوم سیاسی، مدیریت فقه و علوم حدیث، ادبیات و حتی بحث زبانشناسی و تحلیل گفتمان هم مقالاتی دریافت شده است.
وی افزود: توسط دبیرخانه همایش در مجموع ۲۹۳ مقاله دریافت شد که ۲۷۳ مقاله از دانشگاههای داخلی بود، ۸۳ درصد این مقالات پذیرش و ۱۷ درصد آنها پذیرش نشدند، ۵۱ درصد در قالب پوستر، ۳۱ درصد در قالب سخنرانی و ۱۸ درصد چکیده مقاله بودند.
قدرتی ادامه داد: از میان شرکتکنندگان، ۴۰۳ خانم ۱۵۴ آقا، ۱۳۹ نفر به صورت حضوری، ۴۱۸ نفر غیر حضوری و از ۳۲ استان در همایش حضور داشتند.
دبیر علمی همایش گفتمانسازی حجاب بر سلامت زن، خانواده و جامعه گفت: در حوزه علوم قرآن و حدیث ۳۷ درصد و بیشترین دریافت مقاله، سپس حوزه فقه و حقوق، علوم تربیتی و علوم پزشکی، بوده است، ما از ۹۷ دانشگاه مقاله دریافت کردیم و در ۲۷ استان پراکندگی داشتهایم.
قدرتی تصریح کرد: دانشگاههای عراق در کمتر از یک ماه استقبال بسیار خوبی از همایش ما داشتند، از دانشگاههای دیالی، واسط، کربلا و تکنولوژی مقالات دریافت شده است، حدود ۹۰ داور این همایش داشتهاند که همگی از اعضای هیات علمی دانشگاهها بودند، حدود ۳۶۰ داوری و ارزیابی اتفاق افتاده است و ۴ مجله علمی پژوهشی ۳۰ مقاله از این مقالات را چاپ خواهند کرد.
وی بیان کرد: دهها کارگاه در دانشگاه به صورت آنلاین برگزار شد بیش از ۳۰۰ بازدید در سایت دانشگاه از این کارگاهها انجام شده است، در حوزههای متعدد، در کنار اینها نشستهای علمی تخصصی بین اساتید نیز برگزار شده است.
حجت الاسلام و المسلمین آخوندزاده مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه حضرت معصومه (س) نیز، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه عنوان کرد: طبق روایات نیمه شعبان به نوعی شب قدر است و به واسطه این، علما فرمودهاند که احیای این شب جزء اعمال با فضیلت است، همچنین این ماه منسوب به پیامبر(ص) است وایشان فرمودند شعبان ماه من است.
وی افزود: این همایش گفتمانسازی تأثیر حجاب برسلامت زن، خانواده و جامعه کاری به موقع بود که با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی برگزار شده است.
آخوندزاده گفت: موضوع حجاب به قدری مهم است که در تمام اسناد، تاریخی، مذهبی و معنوی ما به آن اشاره شده است، از قرآن تا کتب وارده در رابطه با این موضوع به بحث حجاب پرداختهاند چه از نگاه عقلی و چه نگاه نقلی، در ادیان مختلف نیز به این امر اشاره شده است.
مسؤول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه حضرت معصومه (س) گفت: اثرات سوء بیحجابی در تاریخ و در ادیان و کتب مختلف ذکر شده است و مختص دین اسلام نیست، امیدواریم اینگونه همایشها بتواند گام مؤثری در راستای ترویج عفاف و حجاب و روشنگری آثار سوء بیحجابی بردارد.