- استان: همدان
- حوزه انتخابیه: همدان و فامنین
- شعار انتخاباتی: (آبادانی با افکار نو در نسل جوان و تعهد در مسئولیت میباشد)
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
جواد ترکمان یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
- رزومه:
- کارشناس ارشد مهندسی ایمنی-بهداشت-محیط زیست، مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی همدان و ۱۵ سال سابقه اجرایی در دانشگاه علوم پزشکی همدان
- سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
۱- ابهام زایی از قوانین و تکراری بودن فرآیندها و ناقص بودن آنها که هدف را دنبال نمیکنند یا در رسیدن به هدف ناکام میمانند. ۲- عدم شفافیت ۳- عدم استفاده از پتانسیل کشور برای رفع مشکلات حاضر ۴- عدم توجه مجلس به مسائل اولویتدار کشور و عدم تلاش برای برطرف ساختن آن مسائل. چنین بهنظر میرسد که در موارد فراوانی مسئله مهم کشور نادیده گرفته میشود و یا کم اهمیت میشود
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
۱- هر کسی که در هر صنفی میباشد مسلماً در آن صنف استاد وجود دارد و نقصهای آن شغل را میداند پس مهمترین راهکار برای رفع نقصها استفاده از طرح و ایدههای افرادی که در آن شغل فعالیت میکنند که به نظر من تا به حال نادیده گرفته شده است.
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
نمایندهای که تجمل گرا میباشد نمیتواند امانت دار مردم باشد و این افراد با خوی اشرافی گری شایسته نماینده بودن نمیباشد.و برای شناخت این چنین کسانی باید به گذشته آنها نگاه کرد.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
۱_ باعث تسری در حل مشکلات مردم و کشور میشود. ۲- نه تنها باعث رونق و شکوفایی اقتصاد میشود، بلکه از نظر اجتماعی، فرهنگی و سیاسی از نظر بین المللی خواهد شد.
* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
عدم «تعهد» به مسئولیت باعث خیانت در آرا مردم و خیانت به اعتمادی که مردم به نماینده میکنن میشود.و نتیجه آن گرفتار شدن منافع ملی به انواع مشکلات.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
همانطور که عرض کردم استفاده از نیروی انسانی متعهد در کشور و در کنار مردم بودن در هر زمانی میتواند مشکلات را حل کند. همچنین پیگیری مشکلات مردم و منافع کشور توسط نماینده تا حصول نتیجه انجام شود.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
همان طوری که مردم با رأی اعتماد یک نماینده را برای وکالت امور خود و منافع ملی انتخاب میکنند نماینده هم بایستی با تعهد به کار و با در نظر گرفتن منافع ملت و موکلین خود مسؤولیت خود را به نحو احسن به انجام برساند.
- سوالات استانی:
* همدان از رکوردداران کاهش جمعیت و پیری جمعیت در ایران است. طبق آخرین آمار چیزی حدود ۱۳.۵ درصد جمعیت استان همدان بالای ۶۰ سال سن دارند. از طرف دیگر آمار مهاجرت از همدان بالاست. برای حل این مسائل چه باید کرد؟
۱- اولاً به دلسوزی مسؤلین همدان بر میگردد.کسانی در همدان مسئول هستند قوانین و آئیننامههای پیچ در پیچ را میخواهند اجرا میکنم که در سایر استانها انجام نمیشود.اگر این قانون ملی و همه گیر هست پس چرا در جاهای دیگر انجام نمیشود؟ ۲- عدم اشتغال جوانان و یا در صورت اشتغال حقوق دریافتی ماهیانه کفاف زندگی را نمیدهد. ۳- در نظر گرفتن نیازهای اولیه هر کسی میتواند باعث پیشگیری از مشکلات گفته شده باشد. نیازهای اولیه خوراک، پوشاک، مسکن و ازدواج که همیشه و در هر زمانی مسائل اصلی بوده و خواهد بود و تا زمانی که این مسائل وجود داشته باشد ما نمیتوانیم از نظر اجتماعی فرهنگی و اقتصادی کشوری کارآمد داشته باشیم.
* همدان یکی از کانونهای گردشگری ایران است. چه اقداماتی برای توسعه گردشگری همدان باید صورت داد؟
۱- زیبا سازی اماکن، هتلها و ایجاد زیر ساختهای اصلی در شهر ۲- ارتباط اجتماعی فرهنگی و علمی با سایر ملل
*برای حل تنش آبی استان همدان باید چه اقداماتی صورت بگیرد؟ طبق گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان ،۱۰۰ تا ۱۵۰ روستا و۶ شهر استان همدان سال آینده دچار تنش آبی خواهند شد.
اولاً کسانی که تابه حال مسئولت دارند چرا اجازه دادند که بحران به اینجا برسد و از مردم کمکی نخواستند؟ اما بهر حال بهترین راه حل به نظر من ۲- درخت کاری ۳- حذف سوختهای فسیلی از وسایل نقلیه بخصوص خودروهای پر تردد مانند تاکسیها و اتوبوسها. ۴- ساخت گلخانه به جای کشاورزی سنتی به دلیل مصرف کم آب ۵- اجرای نیروگاههای خورشیدی و تولید انرژی برق توسط هر آپارتمانهای مسکونی و تولید برق هر کارخانه توسط خودش ۶- اجرای کشت محصولات کشاورزی که به کمترین آب نیاز دارد. ۷- در اختیار قرار دادن محصولات تولیدی مانند لامپهای کم مصرف و شیرآلات کم مصرف. ۷- جداسازی آبهای مصرفی حاصل از شستشو مانند آب آشپزخانه یا آبدارخانه ادارات و آپارتمانها و مصرف در فضای سبز ایجاد شده در همان محل و....