تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۵

همدان- «مقدس محمدی خسروی» به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست.

  • استان: همدان
  • حوزه انتخابیه: همدان و فامنین
  • شعار انتخاباتی: (رأی مقدس)

پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

مقدس محمدی خسروی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

  • رزومه:

- مهندس مقدس محمدی خسروی، عضو سازمان نظام مهندسی با بیش از ۱۵ سال سابقه کار، کارشناس حقوق، کارشناس ارشد مطالعات

  • سوالات کشوری:

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

دخالت در امور سایر قوا بالاخص قوه مجریه به ویژه در حوزه انتخابی خود

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

عدم دخالت در امور سایر قوا، نظارت اصولی بر اجرای قوانین مصوب شده توسط سایر قوا، خودداری از تصویب قوانین متناقض

*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل‌گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟

نماینده که درگیر تجملات شود قطعاً به دنبال رانت و تصویب قوانینی خواهد بود که منافع شخصی وی را حفظ کند. وی منافع شخصی را بر منافع و مصالح ملی ترجیح خواهد داد. راهکار نظارت اولیه، مستمر و دقیق بر اموال نماینده و همسر و فرزندان وی توسط نهاده‌های ذیصلاح می‌باشد.

*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی‌گاه این همراهی و همکاری چیست؟

باعث تأمین منافع مصالح ملی کشور می‌شود و آثار آن را می‌توان در بهبود وضعیت اقتصادی اجتماعی مردم دید. عدم دخالت در امور مجریه و تصویب لوایح دولت با توجه به منافع و مصالح کشور و مردم نه رد یا پذیرش لوایح به علت مسائل سیاسی و جناحی

* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

یکی از دلایل وضعیت موجود کشور (تورم، بیکاری، فقر. …) ناشی از بی مسئولیتی نمایندگان مجلس در قبال مردم به علت تصویب قوانین صرفاً بر اساس منافع شخصی، جریان تفکری خاص می‌باشد.

*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟

مردمی بودن به معنای انجام امور عوام فریبانه نیست. مردمی بودن به معنای احترام به مردم و خواسته‌های آنان، در دسترس بودن نماینده (پرهیز از وقت ملاقات‌های طویل المدت، امکان ملاقات مردم با نماینده در هر شرایط)،نداشتن نگاه بالا به پایین، رد کردن درخواست‌های غیر منطقی با احترام، تصویب و رد قوانین با توجه به منافع و مصالح مردم

* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟

برای تحقق این اصل نیاز به ایجاد زمینه و رفع مشکلات ساختاری است. ساختار باید به سمت نظام حزبی واقعی حرکت کند و حزب در کل کشور اصولی خواهد داشت که از بخش زدگی جلوگیری می‌کند.

  • سوالات استانی:

* همدان از رکوردداران کاهش جمعیت و پیری جمعیت در ایران است. طبق آخرین آمار چیزی حدود ۱۳.۵ درصد جمعیت استان همدان بالای ۶۰ سال سن دارند. از طرف دیگر آمار مهاجرت از همدان بالاست. برای حل این مسائل چه باید کرد؟

همدان استانی است که از نظر صنعت فاقد رشد می‌باشد و یکی از دلایل مهاجرت نبود فرصت شغلی مناسب است، بنابراین. لذا با توجه به مزیت‌های نسبی استان از قبیل آب و هوای مناسب و گردشگری فرصت‌های شغلی ایجاد کرد تا بتواند آمار مهاجرت به خارج استان کاهش و مهاجرت معکوس اتفاق بیافتد.

* همدان یکی از کانون‌های گردشگری ایران است. چه اقداماتی برای توسعه گردشگری همدان باید صورت داد؟

ابتدا شناساندن کانون‌ها و جاذبه‌های گردشگری به مسافران داخلی و خارجی است که این مهم نیازمند برنامه ریزی دقیق است. همزمان با تبلیغات برای جذب گردشگر اقدامات زیر بنایی از قبیل محل اقامت گردشگران، هتل، آموزش تورها، رانندگان و.... صورت پذیرد.

*برای حل تنش آبی استان همدان باید چه اقداماتی صورت بگیرد؟ طبق گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان ،۱۰۰ تا ۱۵۰ روستا و ۶ شهر استان همدان سال آینده دچار تنش آبی خواهند شد.

دو اقدام مهم باید صورت پذیرد: ۱ - نظارت بر مصرف آب زمینه بر مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی متأسفانه یکی از موارد اصلی هدر رفت آب در همدان بخش کشاورزی به ویژه کشت محصولات کشاورزی است. که برای مدیریت آن نیاز به هماهنگی و اقدامات مناسب میان ادارات جهاد و نیروی استان است. در بخش مصرف خانگی نیز با اعمال اقدامات تشویقی و تنبیهی می‌توان مدیریت کرد. ۲ - مدیریت آب‌های سطحی