محمد اله یاری مدیرعامل جدید بنیاد فرهنگی هنری رودکی در گفتوگو با خبرنگار مهر ضمن تشریح تازه ترین فعالیت های این مجموعه توضیح داد: خوشبختانه آشنایی خوبی از سوی هنرمندان با بنیاد فرهنگی هنری رودکی وجود دارد. گواه این موضوع هم بیش از ۲ دهه فعالیت فرهنگی در تالار وحدت، تالار رودکی، برج آزادی و مجموعه های دیگر در پوشش عنوان «بنیاد فرهنگی هنری رودکی» است که همواره مجموعه هایی برای میزبانی از هنرمندان شاخص و فرهیخته ایران عزیز برای ارایه آثار ارزشمند فرهنگی هنری بوده اند. در واقع می توان گفت بخش قابل توجهی از زیست هنرمندان کشورمان در مجموعههای تحت پوشش بنیاد رودکی بوده که همواره برای بسیاری از این عزیزان تبدیل به مجموعهای خوش نام و دارای شخصیت شده است و برای مخاطبان نیز دربرگیرنده برنامههای با کیفیت و خاطرات ارزشمندی است.
وی افزود: ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر موسیقی ملی ایران هم ۲ مجموعه مهم بنیاد فرهنگی هنری رودکی هستند که طی سال های گذشته با فراز و نشیب های زیادی مواجه بودند اما با تمام این مسایل و مشکلات مسیر رو به رشد خود را طی کرده اند و آثار ماندگاری را پیش روی مخاطبان قرار دادند که لازم است در دوره مدیریتی جدید بنیاد برای تقویت آن نهایت تلاش و کوشش انجام شود. در این راه دعوت از هنرمندان صاحب سبک به ویژه در حوزه آهنگسازی و رهبری ارکستر یکی از مهم ترین اولویت هایی است که روی آن در دوره جدید تمرکز داریم. بنابراین از همه هنرمندان و حتی نوازندگان چیره دستی که ممکن است به هر علتی نباشند، دعوت می کنیم که پای کار بیایند و به ما افتخار دهند که در خدمت آنها باشیم تا بتوانیم از هنر این عزیزان نهایت بهره برداری را داشته باشیم.
آیا جدول آثار نمایشی آینده بنیاد رودکی تغییر می کند؟
مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی در بخش دیگری از صحبت های خود در پاسخ به پرسشی درباره فعالیت های این مجموعه در عرصه تئاتر گفت: طبیعتا پیش از مدیریت بنده در بنیاد رودکی تعدادی از تئاترها هستند که برنامه اجرایی آنها از قبل در جدول برنامه های آتی بنیاد در حوزه نمایش گنجانده شده اند. در این چارچوب بنده از بدو ورودم به بنیاد فرهنگی هنری رودکی مشغول رصد و بازبینی جدول اجراهای پیش روی حوزه تئاتر و موسیقی در تالارهای وحدت، رودکی، حافظ، برج آزادی و مجموعه های تابعه هستم. در این مسیر نیز به تازگی با اعضای شورای تئاتر بنیاد فرهنگی هنری رودکی که برای گزینش نمایش ها به ما کمک می کنند، جلسه ای برگزار کرده و برای فعالیت های تئاتر بنیاد در ماه های آتی بحث و گفتوگو داشتیم تا راجع به خط مشی ها به نتیجه موثری برسیم. بدون تردید اگر تصمیمات از قبل گرفته شده مدیریت های قبلی بنیاد رودکی مبنای منطقی داشته باشد طبیعتا با مشورت دوستان تلاش می کنیم تا اجراهای وعده داده شده به قوت خود باقی بمانند و ما به قول های گذشته بدعهدی نکنیم اما طبیعتا در این زمینه توجه به کیفیت یکی از مهم ترین اولویت های ماست.
اله یاری تصریح کرد: یکی از مهم ترین برنامه های در حوزه تئاتر بنیاد فرهنگی هنری رودکی ورود به بحث «تولید» بنا به وظیفه ای که به عهده بنیاد رودکی گذاشته شده، است. این وظیفه بنیاد است که فارغ از سیاست های خود در عرصه میزبانی و اجرای آثار نمایشی در حوزه سرمایه گذاری و تولید نیز برنامه ریزی هایی داشته باشد. پروژه هایی که هم می تواند در حوزه موسیقی و هم در حوزه تئاتر مورد توجه قرار گرفته و این مجموعه در تولید فاخر و ملی این عرصه کارهایی را انجام دهد.
چند نکته درباره نوازندگانی که از ارکستر خارج شدند
وی در بخش دیگری از صحبت های خود در جواب سوالی مبنی بر سرنوشت برخی از نوازندگانی که از ارکسترهای دولتی خارج شدند، توضیح داد: طی ماه های گذشته مسایلی پیش آمد که تعدادی از نوازندگان قدیم ارکسترها، از این مجموعه ها جدا و تعدادی از هنرمندان تازه طی یک آزمون به ارکسترها اضافه شدند که زحمت اجرای بسیاری از کنسرت ها به عهده همین نوازنده ها بود. خوشبختانه در ادامه هم تعدادی از نوازندگان خارج شده، دوباره به ارکسترها بازگشتند، اما عده ای از هنرمندان هم هستند که هنوز فعالیت هنری خود را شروع نکردند و امیدوارم شرایطی فراهم شود که بتوانیم به صورت حداکثری شاهد حضور نوازندگان در ارکسترها باشیم.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی تصریح کرد: بدون تردید باید بهترین ها در این ارکسترها حضور داشته باشند و امیدوارم فعالیت های ما به گونه ای باشد که شاهد «بِه گزینی» برای استفاده از بهترین ها باشیم. این را هم بگویم که بنده شخصا مایل هستم اگر مشکلی هست نباید به بیرون درز پیدا کند و باعث ناراحتی و ایجاد جریان هایی در فضای رسانه ای و فعالیت های هنر شود. این مشکلات باید از طریق گفتوگو حل شود چرا که همواره گفتوگو موجب مرتفع شدن حواشی می شود.
تشکیل ارکستر سازهای ایرانی در اولویت قرار گرفت
اله یاری در ادامه صحبت های خود و در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا بنیاد رودکی برنامه ای برای احیای ارکستر سازهای ایرانی که نیت تشکیل آن مدت ها قبل با برگزاری چند کنسرت محدود مطرح شده بود، دارد یا خیر توضیح داد: ایده احیا و تشکیل دوباره ارکستر سازهای ایرانی در دوره مدیریتی جدید بنیاد فرهنگی هنری رودکی نیز مطرح شده است. بنده هم بر این باور هستم که جای حضور چنین ارکستری در مجموعه ارکسترهای تحت پوشش بنیاد بسیار خالی است و می تواند در قالب ترکیب کوچک تری به نسبت ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر موسیقی ملی جزو موارد اولویت دار باشد.
وی تاکید کرد: تشکیل این ارکستر از مهم ترین برنامه های دارای اولویت سال آینده است که من روی آن تمرکز کردم و امیدوارم با تامین اعتبار بتوانیم هرچه زودتر شاهد تشکیل آن باشیم. البته ما برای انتخاب رپرتوارها و کمبودی که در آرشیو موسیقی ردیف دستگاهی ایران داریم از همه آهنگسازان پیشکسوت و جوان این عرصه دعوت می کنیم تا نسبت به تقویت آن دسته از آثاری که قابلیت اجرا و تنظیم در این بخش را دارند، به ما کمک کنند.
فعالیت های عمرانی و اجرای برنامه در ماه رمضان
مدیر عامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی در بخش دیگری از صحبت های خود درباره برنامه های این مجموعه در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان گفت: با توجه به اینکه بخشی از ایام ماه مبارک رمضان در ایام تعطیلات نوروزی است، پیش بینی می کنیم مردم عزیز فراغت بیشتری برای استفاده از فعالیت های فرهنگی هنری دارند، بنابراین تلاش می کنیم تا در این زمینه برنامه ریزی هایی داشته باشیم که به زودی جزییات آن اعلام می شود.
وی در پایان بیان کرد: البته در حوزه عمرانی هم فعالیت هایی را انجام خواهیم داد که امیدوارم تداخلی با دیگر برنامه هایمان پیدا نکند. اما اجرای برنامه های فرهنگی هنری ویژه ماه مبارک رمضان یکی از مهم ترین برنامه های دارای اولویت بنیاد رودکی است که امیدوارم شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه باشیم.