استان: کردستان
حوزه انتخابیه: بیجار
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
منصور بهرامی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
دارای مدرک دکتری زبان و ادبیات فارسی، کارشناس ارشد رشته زبان و ادبیات فارسی و مدرس دانشگاههای بیجار بوده و سرپرست شهرداری بیجار در سال ۹۲، رئیس صندوق حمایت از فرصتهای شغلی شهرستان بیجار، مسئول حراست شهرداری بیجار، عضو هیأت مدیر مرکز معلولین بیجار، دبیر هیأت آرامستان باغ رضوان و نماینده اولیا در شورای آموزش و پرورش بیجار را در کارنامه خود دارد.
سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
جناح بازی و سیاست زدگی
* مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
فارغ از نگاه حزبی و جناحی در رأی اعتماد به کابینه کارایی افراد مد نظر قرار دهد و در حوزه قانونگذاری و نظارتی نیز صرفاً منافع کشور و مردم را در نظر بگیرد.
* نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
نمایندهای میتواند قانونی که به نفع مردم باشد وضع کند که خود درد و مشکلات مردم را احساس کند، با تجمل گرایی هم نمیتوان قانونی به نفع مردم وضع کرد و هم موجبات دلزدگی و فاصله مردم از حاکمیت میشود. رعایت اصل شفافیت و نبود خط قرمز برای هیچ شخص یا نهادی و صداقت با مردم، موجبات جلوگیری از فساد و تجمل گرایی میشود.
* همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی گاه این همراهی و همکاری چیست؟
هر چقدر همکاری و همدلی بین مجلس به عنوان نمایندگان مردم و سایر قوا و نهاد بیشتر باشد، کارایی و عملکرد بهتر خواهد بود و تجلی گاه آن در خدمت بیشتر به مردم خواهد بود که خود امید به زندگی و امیدواری به نظام را در بین مردم تقویت خواهد کرد.
* مسوولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
مهمترین پیامد منفی عدم مسؤولیت پذیری نماینده، دلزدگی و فاصله بین مردم و نظام میباشد.
* مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام زدگی و طرح شعارهای غیر واقع بینانه اسیر شود؟
با بررسی و شناسایی دقیق و کارشناسی شده مشکلات و تصویب قوانینی دارای قابلیت اجرایی در رفع مشکلات مذکور
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مصرح و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مطمح نظر قرار بگیرد؟
نماینده علاوه بر رصد مشکلات بخشی و منطقهای و پیگیری رفع آن، باید منافع ملی و رفع معضلات آن در اولویت ایشان باشد.
سوالات استانی
* استان کردستان ۲۲۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در این باره کولبران با زحمات و مشکلات زیادی مواجه اند. برای حل مشکل این قشر چه برنامهای دارید؟ طرح ایجاد «مناطق آزاد» برای حل مشکل کولبران چند سال پیش مطرح شد. این طرح آیا توانسته کمکی کند؟
تقویت اقتصاد مرز، تأمین معیشت مرزنشینان، مدیریت واردات کالا، کاهش قاچاق کالا و ارز، رونق گردشگری مناطق مرزی و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان با رعایت ملاحظات امنیتی، اجتماعی و اقتصادی حاکم بر این مناطق و ایجاد توازن میان حقوق عمومی و حقوق مرزنشینان… تا حدودی مشکلات کولبران حل شده ولی به دلیل جامع نبودن این طرح نتوانسته تمام مشکلات کولبران را حل کند
* به نظر شما برای کاهش نرخ بیکاری در استان کردستان باید دست به چه اقداماتی زد؟
تصویب قوانین در راستای تسهیل سرمایه گذاری بخش خصوصی و ایجاد زیر ساختهای سرمایه گذاری و استفاده از نخبگان
* برای رفع تنش آبی در استان کردستان چه برنامههایی را پیشنهاد میکنید؟
تخصیص اعتبار ویژه در مطالعه آمایش سرزمینی حوزه آبی و نظارت بر حسن اجرای آن