تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۱

اهواز- «خالد لویمی» به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست.

استان: خوزستان
حوزه انتخابیه: اهواز، کارون، باوی، حمیدیه
شعار انتخاباتی: می‌مانیم و با هم می‌سازیم

به گزارش خبرنگار مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«خالد لویمی» یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

رزومه: مدرس دانشگاه از سال ۸۸ تاکنون، مؤلف، کارشناس ارشد علوم ارتباطات، پژوهشگر دکتری تخصصی روانشناسی تربیتی، عضو سازمان نظام مشاوره و روانشناسی، سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کلانشهر اهواز، فعال رسانه‌ای، فرهنگی و اجتماعی


سوالات کشوری:

مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
مهمترین آسیب کارکردی مجلس در دوری از وظیفه ذاتی که همان تقنین و نظارت بر حُسن اجرای مصوبات و طرح‌ها و لوایح و برنامه‌ها ست به نحوی که اقتضائات جامعه به خوبی لحاظ نمی‌شود و اولویت‌ها که تکمیل طرح‌های نیمه تمام است به خوبی پی گیری نمی‌شود

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
مجلسیان برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی می‌بایست از خودشان شروع کنند و به امر شفافیت در ادای وظیفه‌ی ذاتی خود توجه ویژه داشته باشند و از آلودگی به امتیازات و رانت‌ها پرهیز کنند چرا که نماینده ضعیف نمی‌تواند قانون گذار و ناظر قوی و خوبی باشد.

* نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل‌گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
مردم در شرایط فعلی از مشکلات اقتصادی زیادی رنج می‌برند طبعاً کسی که اسیر تجملات است نمی‌تواند مرهمی برای دردهایشان باشد. متأسفانه حتی در تبلیغات انتخاباتی نیز شاهد مظاهر تجملاتی و به نوعی مسابقه برای تفاخر شکلی و تبلیغی هستیم و این امر آسیب روانی بالایی به طبقه تحت فشار وارد می‌کند؛ ناظران می‌بایست در تطبیق قوانین در خصوص افرادی که به نوعی وکالت مردم را به دست می‌گیرند همت بیشتری داشته باشند.


* همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی‌گاه این همراهی و همکاری چیست؟
کشور در معرض عقب افتادگی‌های اقتصادی و نواقص فراوانی است این امر همیاری قوای سه گانه و جمیع دستگاه‌ها را می‌طلبد؛ نبایستی فرصت اندک برای پیشرفت و توسعه کشور در اثر اختلافات هدر رود به نظرم مقام معظم رهبری نقش محوری در این خصوص دارند.


*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟
مسؤولیت پذیری نمایندگان بسیار اهمیت دارد. جلوه این مسؤولیت پذیری در حفظ ارتباط با مردم و پاسخگویی است گاهی متأسفانه قصور در این زمینه موجبات سلب اعتماد مردم از منتخبان و نامزدان می‌شود. مردمی بودن با همدردی با مطالبات، پی گیری جدی آنها و پرهیز از افتادن در دام رانت‌ها و حلقه‌های انتفاعی و تجمل پرستی مرتبط است.

* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
بله بر اساس اصل ۸۴ قانون اساسی، نماینده در قبال کل ملت مسئول است که در این زمینه تا به حال اشکالاتی بوده است بهر حال می‌بایست بپذیریم در کشوری با توسعه‌ی نا متوازن مناطق و استان‌ها زندگی می‌کنیم و همراهی نمایندگان استان‌های توسعه یافته با مطالبات نمایندگان مناطق و استان‌های محروم بسیار ضروری ست.


سوالات استانی:
* مسئله بیکاری یکی از مهمترین چالش‌های استان خوزستان است. شما برای رفع این مشکل در حوزه انتخابیه خود چه برنامه‌ای دارید؟
بیکاری معضل بزرگ استان است در حالی که ما رتبه دوم به لحاظ بنگاه‌های دولتی را داریم اما این امر نمودی در اشتغال جوانان استان ندارد. قانون لزوم استخدام‌های بومی و مبحث مسؤولیت اجتماعی صنایع می‌بایست جدی گرفته شود. همچنین تقویت بخش خصوصی و جذب سرمایه گذاری در استان نیاز به همت بیشتری دارد صنعت کشاورزی و همچنین اقتصاد گردشگری می‌تواند از حوزه‌های مهم دیگری باشد که به کاهش بیکاری در استان کمک کند.


* یکی از مشکلات اغلب شهرهای استان خوزستان، فرسوده بودن و ناکارآمد بود شبکه فاضلاب است، برای رفع این مشکل در حوزه انتخابیه خود چه برنامه‌ای دارید؟
مایه تأسف است حدود ۲۰ سال استان و شهر اهواز با معضل فرسودگی و ناکارآمدی شبکه فاضلاب مواجه است و هر سال به موقع بارندگی شهره‌ی عالم می‌شویم. به نظرم می‌بایست این موضوع از اولویت‌های پی گیری ها تا به نتیجه رسیدن باشد.


* آیا شما برنامه‌ای برای رفع مشکلات آشامیدنی و کشاورزی حوزه انتخابیه خود دارید؟
مقوله آب و کشاورزی هم در استان و هم در کشور نیاز به دور اندیشی دارد هر گونه انتقال از سر شاخه‌ها و بهم زدن ریتم طبیعت قابل قبول نیست و در کنار آن می‌بایست در خصوص مکانیزه سازی آبیاری کشاورزی که مصرف عمده را به خود اختصاص می‌دهد گام‌های جدی برداشته شود و مشوق‌های لازم در نظر گرفته شود.

* مشکل اصلی استان خوزستان را چه می‌دانید و راهکار حل آن چیست؟
مشکلات اصلی خوزستان در سه حوزه محیط زیست، رتبه‌های پایین اشتغال و آموزش و پرورش قابل تعریف است که در گام نخست می‌بایست یک اجماع نخبگانی در خصوص هم افزایی برای رفع این مشکلات شکل بگیرد ناهماهنگی و چند دستگی یکی از عوامل مهم توسعه نیافتگی استان در خیلی از شاخص هاست.