به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انگجت، به ندرت دستگاهی ابداع می شود که گویی از دل فیلم ها و تخیلات انسان بیرون آمده باشد. اما لنوو نخستین لپ تاپ جهان با نمایشگر میکروال ای دی شفاف را به نام «پروژه کریستال» معرفی کرده که به نظر می رسد از فیلم های علمی تخیلی الهام گرفته شده باشد.
در حال حاضر شرکت هیچ برنامه ای برای تولید انبوه پروژه کریستال ندارد. اما جدیدترین کانسپت لنوو که توسط بخش «تینک پد» آن ابداع شده پتانسیل استفاده از پنل های شفاف میکروال ای دی و یکپارچه سازی آن با هوش مصنوعی را بررسی می کند.
مهمترین کاربرد چنین دستگاه های به اشتراک گذاری اطلاعات در محلی مانند مطب پزشک یا هتل است. کاربر به جای چرخاندن نمایشگر، می تواند با کمک نرم افزار آن را برعکس کند و طرف مقابل محتوای نمایشگر را ببیند. به این ترتیب هر فردی که روبرو باشد، می تواند محتوا را ببیند و البته توضیحی دقیق دریافت کند.
به گفته لنوو می توان این نمایشگر را با دوربینی که در پشت سیستم تعبیه شده، یکپارچه کرد. به عنوان مثال از دوربین برای شناسایی یک شی (مشابه گوگل لنز) استفاده کرد. از آنجا که نمایشگر شفاف است، می توان برای بررسی مشکل یا تعمیر، لایه ای به شکل یک نمودار یا شماتیک که روی شی ایجاد کرد.
اما جالب ترین نکته درباره پروژه کریستال آن است که لنوو تمام بخش های آن را ساخته است. در حال حاضر نمایشگرهای استاندارد میکروال ای دی بسیار گرانبها هستند و این پنل ها به طور معمول برای گجت های رده بالا مانند هدست ویژن پرو اپل و غیره به کار می روند. نسخه شفاف نمایشگر فقط در کانسپت هایی یک تلویزیون میکروال ای دی در نمایشگاه محصولات مصرفی الکترونیکی ۲۰۲۴ به نمایش درآمده است.
این لپ تاپ هنگامیکه بسته می شود یا نمایشگر خاموش است مانند یک شیشه عادی با رنگ مایل به قهوه ای دیده می شود. اما هنگامیکه دستگاه روشن می شود، همه چیز عیان است. درخشش دستگاه تا هزار nit ذکر شده و لنوو مدعی است تا ۳ هزار nit نیز ارتقا می یابد. با وجود آنکه پنل شیشه ای از چند لایه ساخته شده، بسیار نازک است و همین امر مرز بین دنیای دیجیتال و واقعی را مو می کند. شرکت سازنده تصمیم دارد نوعی لایه کنتراست به دستگاه نیز اضافه کند تا بتوان با لمس یک دکمه آن را به یک نمایشگر مات تبدیل کرد. با این وجود چنین وضوحی برای یک نمایشگر ۱۶ اینچی بسیار بالا است.