استان: لرستان
حوزه انتخابیه: کوهدشت و رومشکان
شعار انتخاباتی: امواج خروشان
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
یونس حدادی آهنگر یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه: یونس حدادی جزو بنیاد نخبگان ملی ایران و دکتری علوم سیاسی مسائل ایران، ارشد روابط بین الملل و ارشد اندیشه سیاسی و کارشناسی علوم سیاسی (مطالعات امنیتی)، پذیرفته شده دکتری روابط بین الملل، پذیرفته شده بورسیه مطالعات منطقهای کشور
سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
عدم تخصص و تعهد آنها، وکلای مردم آگاهی کافی از قوانین و مفاهیم ندارند؛ برای چند نفر از آنها قانون اساسی ما که کتابچه کوچکی است با ۱۷۷ اصل اساسی میتواند در مورد بندهای آن توضیح دهد؟ و چون فراموش میکنند در قبال مردم تعهد دارند گاهاً دیده شده بر خلاف منافع وکلای خویش بدون در نظر گرفتن حداقل قانون اساسی آنها به وضع قوانین ناسازگار با منافع آنها پرداختهاند، ضمن اینکه مافیای سیاسی و لابی گری موجب بروز نوعی فساد سیستماتیک در بین آنها شده است، هزینههای نجومی تبلیغات برخی از نامزدها گواه ثروتهای باد آورده گروهی از آنها است.
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
دو عملکرد نظارتی مهم است؛ ۱. نظارت از شکل سنتی خارج شود؛ مثلاً کارهای مانند شفافیت سازی مالی که در این دوره شاهد بودیم قابل تحسین است؛ ۲. ناظرین باید صالحترین و تا حدودی اختیارات تام داشته باشند و با عوامل متخلف برخورد قاطعانه داشته باشند، هر گونه ترحم نسبت به تخطی کنندگان باعث تولید و ترویج فساد میشود و در آینده بحرانهای جدی در پی دارد، ناظرین پیشنهاد میشود متشکل از هیئت منصفه و بدون شناخت قبلی آنها باشد و باز توسط ناظرین عالی رتبه تر کنترل شوند.
* نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب چه اقداماتی ضرورت دارد؟
نماینده وکیل مردم است، سیاست مستقیماً با امر روزمره سرو کار دارد؛ مردم شاید فقر را تحمل کنند اما تحمل فخر و فرق (تفاوت_ شکاف) برای آنها غیر قابل تحمل است.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی گاه این همراهی و همکاری چیست؟
این همکاری میتواند به تسریع تصویب قوانین کمک کند، یکی از ضعفهای ما بحث بروکراسی و تطویل روند طولانی قوانین است که در موقع اجرا دیگر زمان آن از گذشته است، همچنین قانون مداری به عنوان یک عامل توسعه میتواند قوه مجریه را در بحث همکاری با قوای دیگر به خصوص مقننه تقویت کند.
*مسئولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند، اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
اساس و ماهیت وجود نمایندگان این است که در قبال مردم مسئول باشند، تصمیمات سرنوشت ساز کشور توسط پارلمان یا همان مجلس ما اخذ میگردد، چنانچه نمایندگان از این مهم غافل شوند عملاً بی توجهی به مطالبات مردم و اساساً بحرانهایی مانند مشروعیت کل نظام را در پی دارد.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
مردمی بودن به نظر من همین که در بین مردم باشد باب گفت و گو را نبندد، و صرفاً به وظایف اقتصادی اکتفا نکند. گاهی یک شهروند نیاز دارد که نمایندهاش در مورد مسائل مختلف واکنش نشان دهد. این گزینه ممکن است از احداث دهها پروژه صنعتی برای مردم با اهمیت تر باشد این بخش از آن به عنوان مسائل فرهنگی و هویتی یاد میشود که امروزه حتی در سطح بین الملل سازه انگاران بر اهمیت آن پرداختهاند.
*طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسئولیت دارد، برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخش زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
هیچ بخشی از جامعه ما نباید طرد شود؛ ما در کنار یکدیگر هویت یکسانی داریم. مسائل و مشکلاتی اگر وجود دارد باید ریشه یابی و درمان شود نه با برخورد پلیسی آن را سرکوب کنیم. مردم ما دشمنان ما نیستند. اساساً اگر مردم نباشند دولت مردان برای چه کسی باید حکومت کنند؟ دولت در تمام دنیا کارگزار ملت است. دایره خودی ما روز به روز در حال تنگتر شدن است برای مقابله با این بحران باید فضای همدلی تمام اقشار مختلف مردم را مطالبه و ایجاد نمود.
سوالات استانی:
* قرار گیری لرستان در جمع استانهای اول تا سوم بیکاری کشور، لزوم کاهش نرخ بیکاری ایجاب میکند، لرستان برای کاهش نرخ بیکاری، دارای چه بسترها و زمینههایی است؟
لرستان پتانسیلهای فوق العاده ای دارد چون بحث معیشت با بیکاری کنونی رابطه مستقیم دارد، صنعتی شدن چون یک روند طولانی مدت است نمیتواند در حال حاضر پاسخ گوی نیازهای اساسی مردم باشد اما میتوان به کمک هیئتهای تخصصی برای مثال در بحث کشاورزی میتوان با توزیع زمین و آموزش محصولات زود بازده تحول اساسی در معیشت مردم ایجاد کرد، علاوه بر این در بحث فرهنگی ما نسبت به جاذبههای توریستی و استثنایی خودمان غافل ماندهایم بنده در مدت سکونتم در یزد طی چندین سال از نزدیک تجربه این را داشتهام که قدرت فرهنگی چقدر میتواند در بحث اقتصاد موفقیت آمیز باشد؛ یزد با اتکا به این مؤلفهها به عنوان شهر جهانی شناخته شد. جاذبههای توریستی ما دست کمی از استانهای چون یزد ندارد.
* برای توسعه زیرساختهای آب، راه، برق، گاز، مدرسه و… در برخی روستاهای لرستان به ویژه شهرستان دلفان، چه تدابیر پایداری باید اتخاذ شود؟
روستاهای ما باید از محرومیت خارج و مدرن شوند، راههای ارتباطی درست میتواند عاملی برای رونق آنها باشد، در اولین قدم باید راههای ارتباطی درست شود، سپس از گروههای تخصصی برای برون رفت از این وضعیت کمک گرفت، بعد قابلیتها و طرفیتهای محلی هر روستا شناخته شود مثلاً اگر روستای توریستی است ویژگی بوم گردی آن را میتوان از طریق رسانه و فضای مجازی تقویت کرد، بین برخی شهرستانهای این استان مانند کوهدشت و نورآباد هنوز راه ارتباطی وجود ندارد اگر این راههای ارتباطی ایجاد شود میتواند به جا به جایی سریعتر امکانات بین دو شهرستان تبدیل شود و متعاقباً زیر ساختها آنها توسعه مییابد.
* استان لرستان با بیش از دو هزار پروژه، یکی از رکورد داران در زمینه پروژههای نیمه تمام است، عمده ترین دلیل تلمبار شدن این پروژهها چیست و چه باید کرد؟
استان ما یک استان پروژه محور است باید از پروژه محوری به سمت پروسه محوری حرکت کنیم یعنی یک پروژه اول را اول به بهره وری برسانیم بعد به سمت دیگری برویم، نهادها نباید بدون مسائلی مانند تأمین بودجه، توانایی بخش خصوصی و… به صدور مجوز برای همه پروژهها بپردازند، همچنین تخصص گرای یک عامل مغفول مانده است که مورد بی توجهی واقع شده است.