استان: یزد
حوزه انتخابیه: یزد، اشکذر و بخش ندوشن و دهستان سورک
شعار انتخاباتی: همه اثرگذاریم
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
سید ابوالفضل طباطبایی عقدا یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از وی و پاسخهایش به سؤوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
متولد سال ۱۳۶۳. کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی دارای تخصص و تجربه در حوزه رفاه و تأمین اجتماعی مستقل، متعهد، شفاف
سؤوالات کشوری:
*مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
موضوع درگیر بودن در حواشی و بعضاً فراموش شدن جایگاه و تکالیف مجلس در قبال مردم و سایر قوا.
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
افزایش تعداد نمایندگان (برای کاهش قدرت فردی نمایندگان و احتمال تشکیل گروههای قدرت) ایجاد دسترسی برخط و ناشناس و امن برای عموم مردم، جهت ارائه پیشنهادها و شکایات، در کنار امکان ارزیابی مطالب ارائه شده توسط عموم جامعه و مشارکت دائمی و نه چهار سال یکبار مردم
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب چه اقداماتی ضرورت دارد؟
از بعد شخصی، تجمل گرایی به مرور زمان موجب جدایی از مردم و ایجاد حس تکبر و برتری کاذب نسبت به سایر بندگان خداوند متعال میشود و از بعد اجتماعی منجر به نارضایتی و عدم همبستگی مردم با مسؤولان خواهد شد که منجر به بی نتیجه ماندن تمامی برنامههای بلند مدت و در نهایت شکست کل جامعه خواهد شد.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
مجلس به عنوان تجلیگاه اراده مردم، باید به تکالیف قانونی خود عمل کرده و رضایت خداوند متعال و مردم را مد نظر قرار دهد.
*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
به یاد داشته باشیم صاحبان اصلی این کشور و انقلاب مردمند و غفلت مسئولان از خواستههای اساسی و واقعی مردم منجر به نا امیدی و عدم همراهی مردم و سرآغاز تمامی شکستها خواهد بود.
*مردمی بودن باید یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام زدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
اول نمایندگان خود را یکی از مردم بدانند و نه بالاتر و در درجه بعد یادآوری جایگاه خود در ساختار قدرت به عنوان نماینده مردم و مسئله بعدی آمادگی همیشگی جهت زندگی به عنوان یک فرد عادی در جامعه است.
*طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مطرح و جلوگیری از بخشی زدگی باید چه مواردی مدنظر قرار بگیرد؟
مهمترین عامل، عدم دلبستگی نماینده و اطرافیان ایشان نسبت به تعصبهای کور و بدون مبناء دینی و عقلی است.
سؤوالات استانی:
*یکی از معضلات مهم استان یزد، خشکسالی است و برای تأمین آب شرب و صنعت یزد مشکلاتی وجود دارد. به نظر شما آیا طرحهایی نظیر انتقال آب بهشت آباد، انتقال آب خلیج فارس و انتقال آب دریای عمان میتواند به حل معضل کم آبی استان کمک کند؟ راهکار شما چیست؟
بله. نه تنها استان یزد، بلکه کل فلات مرکزی باید از این طرحها بهره مند شوند. همچنین منابع آب بازیافتی و قابل بازیافت باید تعیین تکلیف شوند و به علت مشکلات قانونی و بین دستگاهی معطل نماند. در دراز مدت نیز با انتقال هر چه بیشتر آب از دریای عمان به فلات مرکزی، نسبت به کاهش بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی و احیا، آن جهت استفاده آیندگان و مواقع ضروری اقدام شود.
*برای توسعه زیرساختهای مواصلاتی استان یزد چه برنامههایی باید در استان پیادهسازی شود؟
البته زیرساختهای مواصلاتی استان یزد نسبت به اکثر استانها، مناسبتر است اما کاستیهای موجود را میتوان با سرمایه گذاری خارجی و بخش خصوصی در قالب طرحهای یکپارچه و کلان ملی و بینالمللی بهبود بخشید.
*برای اصلاح ساختار اقتصادی استان در راستای حرکت به سمت فعالیتهای اقتصاد کم آببر چه برنامه دارید؟
متأسفانه صنایع استان به غیر از مسئله آب، به جریانات آب و هوا نیز بی توجه بوده است که نیازمند حذف و یا جابجاییهای گسترده صنایع، ذیل الزامات زیست محیطی است. ظرفیتهای گردشگری، گیاهان دارویی، پرورش شتر، انرژی خورشیدی و دانش بنیانها تعدادی از این راهکارها هستند.