دهمین نشست از سلسله نشست های «پاتوق» اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران روز سه شنبه هشتم اسفند ماه با حضور تعدادی از هنرمندان عرصه فرهنگ و هنر و استاندار تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، دهمین نشست از سلسله نشست‌های «پاتوق» اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران روز سه شنبه هشتم اسفند ماه با حضور تعدادی از هنرمندان عرصه فرهنگ و هنر، علیرضا فخاری استاندار تهران و علی فروزانفر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در نگارخانه «رسول مهر» برگزار شد.

آ مدیم تا گره‌های ذهنی یکدیگر را با صحبت باز کنیم

علی فروزانفر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در ابتدای این برنامه ضمن قدردانی از دست اندرکاران این نشست صمیمانه توضیح داد: محفل «پاتوق» مجموعه‌ای از دیدارهای اصحاب فرهنگ و هنر رسانه است. مجالی که تصمیم داریم گره‌های ذهنی خود را باز کنیم و با باز کردن راه‌های نقد یکدیگر به حل مشکلات موجود در عرصه فرهنگ و هنر بپردازیم. البته پیش از این برنامه‌های مختلفی را در حوزه‌های تئاتر، سینما، موسیقی و هنرهای تجسمی برگزار کردیم اما این برنامه امروز با حضور تمامی اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه است که به نظر سطح هنرمندان استان تهران دارای سطحی بین المللی است و در قالب مرزهای استانی هم نمی گنجد.

وی افزود: ما امروز تصمیم گرفتیم مجلس بی ریایی را برگزار کنیم که دربرگیرنده بسیاری از هنرمندان شریف و شناخته شده فرهنگ و هنر سرزمین ایران است. جلسه‌ای که محل بحث و تبادل نظر هنرمندان با مدیران است و امیدوارم بتوانیم در این زمینه به توفیقاتی برسیم.

آقای استاندار و نقش هنرمندان در ایام تهدیدها و فرصت‌ها

علیرضا فخاری استاندار تهران هم در این نشست گفت: اقدامات شما عزیزان از جنس نرم اما حوزه فکری ما سخت و نیمه سخت است. بنابراین ممکن است گاهی اوقات هم دیگر را درک نکنیم. اما طبیعتاً برگزاری چنین اجتماعاتی موجب می‌شود که ما بتواتیم از فاصله نزدیک تری با مشکلات و دغدغه‌های شما هنرمندان آشنا شویم. من قائل به این هستم که نباید رابطه یک طرفه ای میان ما به عنوان مدیر استانی با شما هنرمندان باشد چرا که ممکن است دربرگیرنده آسیب‌هایی باشد که می‌بایست از بروز آن جلوگیری کرد. ما موظف هستیم که بیشتر در کنار شما هنرمندان حضور داشته باشیم. این را هم می دانم که بنده کاری برای شما در استانداری انجام ندادم اما نهایت تلاشم را می‌کنم که این رویکرد را ادامه بدهم.

استاندار تهران در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به ویژگی‌های ارزشمند فعالیت هنرمندان تصریح کرد: لطفاً به ما حق بدهید چون در عالم هنر نیستیم که بتوانیم همه آنچه را شما می‌بینید ما هم ببینیم. فرآیندی که با برگزاری همین نشست‌ها می‌تواند فاصله میان ما و شما را نزدیک و نزدیک تر کند. ما اکنون در فضای پچیده ای هستیم که همه وظیفه داریم در حل این پیچیدگی‌ها تلاش کنیم. یکی از ویژگی‌های هنرمندان ما مخاطب شناسی است. هنری که بتواند از دریچه نگاه هنرمند مخاطب را مجذوب خود کند. همه اینها کار هنرمندانه‌ای است که فقط معطوف به خلق اثر هنری نیست. پس بر همین اساس باید به محیط آینده نگاه جامع‌تری داشته باشیم. این وظیفه من و شما به عنوان یک هنرمند ارزشمند است که بتوانیم در تثبیت یک هنجار مبتنی بر داشته‌های اعتقادی و ارزشی تلاش کنیم.

وی افزود: امروز با رشد فناوری‌های زیادی مواجه هستیم که از یک سو فرصت و از یک سو تهدید است و ما چون وارد کننده این فناوری‌ها هستیم بنابراین می‌توانیم در معرض بیشتری از آسیب‌ها قرار بگیریم. در این راه نوع ارتباط هنرمندان با عموم جامعه امر مهمی است که می‌تواند در راستای صحبت‌هایی که گفتم مؤثر باشد. زبان هنر زبان نافذی است. فضای متعادلی که می‌تواند در همراهی با عزت شرایط آرام بخشی را در جامعه حاکم کند. امروز آنچه از محیط و آموزش سراغ داریم دست هنرمندان است که می‌توانند در این مسیر نقش مهمی را ایفا کنند. نقشی که آن را در هیچ جای دیگری نمی‌توانید پیدا کنید. اینها تعارف و مغلطه گویی نیست بلکه واقعیتی است که نقش هنرمندان را در حوزه ثبات اجتماعی و آرامش بخشی به جسم و جان انسان‌ها تثبیت می‌کند. اینها را نباید نادیده گرفت.

وظایف مهم اصحاب فرهنگ و هنر در آستانه انتخابات

فخاری در ادامه صحبت‌هایش تصریح کرد: زمان شناسی و موقعیت شناسی و ابزار شناسی جزو مهم‌تری وظایف هنرمندان است که باید در این شرایط به آن توجه کرد. عبوسی جامعه هنرمندان ما موجب عبوسی جامعه می‌شود. چون گاهی اوقات نقش هدایت رهبری و اخلاقی جامعه را هنرمندان به عهده می‌گیرند. اتفاقاً همین رویکردها است که هنرمند را به عنصری در مرجعیت جامعه تبدیل می‌کند. ما خوشحال هستیم که هنرمندان ما در این عرصه جلوه‌های فرهنگی و هنری خود را به زیبایی ترسیم می‌کنند تا دیگران هم بتوانند از آن استفاده کنند.

استاندار تهران با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان گفت: امروز در آستانه انتخابات هستیم. مسیری که خیلی‌ها دوست ندارند، بشود. اما ما برای عزت بخشی و قدرت بخشی به کشورمان نیازمند در کنار یکدیگر بودن هستیم و در یک نقطه مشترک به نام انتخابات، آینده کشور را رقم بزنیم. این آزمون بزرگی برای ملت ماست که امیدوارم اصحاب فرهنگ و هنر آن را در ظرفی مناسب پیش روی مردم قرار دهند.

بعد از صحبت‌های استاندار تهران تعدادی از هنرمندان و حاضران جلسه به ارایه نقطه نظرات خود در این نشست صمیمی پرداختند.

فقدان فضای تبلیغاتی مناسب در معابر عمومی برای معرفی جلوه‌های ارزشمند فرهنگ و هنر ایرانی و خانواده ایرانی، ایجاد شرایطی مناسب‌تر برای پاسخ به مطالبات اهالی فرهنگ و هنر خارج از جلسات رسمی، توجه به خلاقیت در مدیریت و مواجهه مناسبت تر با هنرمندان برای حل مشکلات آنها، تمرکز بیشتر فرمانداری‌ها برای حل مشکلات عرصه‌های مختلف فرهنگ و هنر شهرهای هم جوار پایتخت که طی ماه‌های اخیر با انتقاداتی هم مواجه شده، پذیرش واقعی نقش هنر و هنرمندان در جامعه ایرانی توسط مدیران با هدف رفع مشکلات و برخی مسائل مختلف حوزه فرهنگ و هنر از دیگر نکاتی بود که در این جلسه به آن اشاره شد.