- استان: تهران
- حوزه انتخابیه: تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
محمدرضا حیدری یکی از داوطلبین نمایندگی دوازدهیمن دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر است، که در زیر رزومه کوتاهی از وی و پاسخهایش به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
- معاون سرمایه گذاری شهردار ورامین
-مسئول حراست فرماندار گرمسار
-معاون خدمات شهر شهردار لواسان
-مدیر خبرگزاری مهر استان تهران
-نویسنده کتاب ستارگان درخشان
- عضو باشگاه نویسندگان انقلاب اسلامی
- دبیر کنگره شهید قاسم سلیمانی
- سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
ضعف در نظارت بر عملکرد دولت و عدم کارآمدی در قانونگذاری مهمترین آسیب مجلس شورای اسلامی است.
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
مجلس باید در حکمرانی خوب که با مؤلفههای (مشارکت، پاسخگویی، عدالت و برابری، توسعه انسانی و کارآیی و اثربخشی است) تمرکز کرده و از پرداختن به حواش به طور جدی اجتناب کند
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
نمایندگان به عنوان الگو برای مردم جامعه هستند. تجملگرایی و اشرافیگری آنها، ترویج فرهنگ مصرفگرایی و بیعدالتی خواهد بود.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
باید بین قوای سه گانه تعامل وجود داشته باشد تا به اهداف ترسیم شده کشور برسیم و قطعاً بدون تعامل و هماهنگی انرژی بسیاری صرف امور غیر اساسی میشود.
*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
کارکرد اصلی مجلس و خروجی واقعی عملکردی این نهاد در گرو اهمیت و توجه به مردم است و غفلت از این اصل به کاهش اعتماد عمومی و نیز کارآیی مجلس منجر خواهد شد.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
به نظر من صداقت و صراحت در پاسخگویی به مطالبات مردم و شفافیت شاخصه اصلی مردمی بودن است.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
نمایندگان باید برای پیشرفت، حل معضلات کلان اقتصادی، ایجاد اشتغال و رفاه و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی جامعه و نیز تحقق عدالت در کشور و مبارزه واقعی با فساد قوانین جامع و مانعی مصوب کنند و در این راه مصالح ملی را ببینند.
- سوالات استانی:
*استان تهران با کمبود سرانههای آموزشی، ورزشی، فضای سبز و… در اکثر مناطق خود به ویژه پردیس مواجه است، برای حل این معضل چه تدابیر عاجلی باید اندیشید؟
باید از تمام ظرفیتهای بخش خصوصی و نیز دولت استفاده شود و در این راستا بایستی عملگرا بود، زمانی میتوان سرانهها را افزایش داد، که با ایجاد طرحهای تشویقی عرصه را برای مردمی کردن و حضور سرمایه گذاران آماده ساخت.
*آلودگی هوا و فرسودگی حمل و نقل عمومی یکی از رایجترین معضلات استان تهران است، برای حل این دو مساله چه برنامهای دارید؟
طبق اعلام کارشناسان ۸۳ درصد منابع آلاینده تهران اختصاص به منابع متحرک دارند مانند خودروها. ۱۷ درصد آلودگی هوای تهران متعلق به منابع ثابت مانند پالایشگاهها، کارخانهها، فرودگاه، راه آهن، پایانههای اتوبوسرانی و.... است. بیشترین سهم آلایندگیها مربوط به منابع متحرک است و در واقع برای حل مشکل آلودگی تهران باید این مسئله مورد توجه قرار گیرد، که راه حل هم همان است، که در تمام دنیا اجرا میشود، اولاً ارتقا حمل و نقل عمومی و ثانیاً کاهش مشکلات آلایندگی هوا در خودروها
*حاشیه نشینی و مهاجرت پذیری بالای تهران یکی از مسائلی است، که این استان و به خصوص شهر تهران را همواره با خود درگیر کرده است، این دو معضل چگونه مدیریت میشوند؟
ببینید، همانطور که در سوالات قبل ذکر شد، یک نماینده مجلس در قبال کل کشور و کل مردم مسئول است، پاسخ به این سوال هم مشخص است، افزایش امکانات مختلف و ایجاد اشتغال در دیگر بخشهای کشور قطعاً جذابیت مهاجرت به تهران و حاشیه نشینی را کاهش خواهد داد.