- استان: هرمزگان
- حوزه انتخابیه: بندرلنگه، بستک و پارسیان
- شعار انتخاباتی: (مجلس قوی به پشتوانه اصلاح قوانین موجود به نفع مردم)
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
پویا افشارجهانشاهی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
- رزومه:
-دکتر پویا افشارجهانشاهی متولد ۱۳۶۳* فارغ التحصیل دکترای مکانیک* پژوهشگر نانوتکنولوژی* فارغ التحصیل رتبه اول دانشگاه در دوره کارشناسی* نویسنده چندین مقاله علمی* دوازده سال سابقه کار صنعتی* مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره شرکت انتقال خ
- سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
تعارض منافع، عدم بروز رسانی قوانین موجود با تصویب تبصره و …
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
توجه به خواست و نیازهای مردم و دخالت ندادن تعارض منافع در تصویب قوانین
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
چون به جای منافع ملت منافع خود و حزبشان را در قوانین و نظارتها مد نظر قرار میدهند، باید نمایندگان مثل ریاست جمهور بعد از دو دوره متوالی اجازه حضور به مجلس را نداشته باشند.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
همگرایی قوانین جهت اجرای درست، پیشرفت کشور و دلگرمی ملت
* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
بی اعتنایی مردم نسبت به اتفاقات کشور و عدم مشارکت آنان در پیشرفت آن
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
با تصویب قوانین مردمی و شنیدن حرف دل مردم و انتقال آن به مراکز مربوطه
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
در تصویب قوانین بحث منطقهای نیز مد نظر قرار گیرد و مناطق خاص مورد اشاره قرار گیرند
- سوالات استانی:
* با توجه به اینکه معیشت ۶۰ درصد مردم هرمزگان به طور مستقیم یا غیر مستقیم به حوزه شیلات مربوط است، برای توسعه این بخش چه تدابیری باید اندیشیده شود؟ از طرف دیگر به نظر شما مهمترین مساله حوزه شیلات در استان چیست و برای حل آن آیا برنامهای دارید؟
برای توسعه باید با دادن تسهیلات با بهره کم مراکز پرورش را بهبود یا افزایش داد. صید ترال در صورت وجود لغو گردد. جهت جلوگیری از قاچاق شیلات به کشورهای همجوار علاوه بر اینکه باید امکان ارسال شیلات به سایر استانها با ایجاد مراکز مخصوص و تحت حمایت تسهیل و تسریع گردد همچنین باید امکان صادرات مازاد شیلات بدون تعهد بازگشت وجه صادرات فراهم گردد. ترغیب شرکتهای معروف شیلاتی جهت حضور در بخشهای مختلف پرورش شیلات در کشور عمان
* رونق و توسعه گردشگری ساحلی در استان هرمزگان، متناسب با ظرفیتها نیست. برای توسعه گردشگری ساحلی چه باید کرد؟
ایجاد مراکز بومی گردی بیشتر با مشارکت بخش خصوصی (مردمی) با دادن تسهیلات بانکی کم بهره و بدون مالیات، تسهیل ایجاد این مراکز،
* بسیاری از جزایر استان هرمزگان از جمله هرمز و الرکبی رونق هستند و خانوادهها از نظر معیشتی مشکلات جدی دارند. برای حل این موضوع چه تدبیری باید اندیشید؟
تسهیلات با بهره کم جهت ایجاد مراکز بومگردی، ایجاد مسیرهای ارتباطی بیشتر، حمایت از سرمایه گذاری با مالیات صفر، توسعه زیرساختها با تعریف مسئولیت اجتماعی برای صنایع بزرگ مثل شرکتهای فولادی و نفتی، هزینه جابجایی برای گردشگری خانوادگی نصف گردد. در صورت مسافرت فرد بیشتر از سه بار در دو سال متوالی یک سفر با هزینه جابجایی رایگان اهدا گردد، ترغیب شرکتهای بزرگ استان جهت ایجاد بخشی از دفاتر اداری خود در این جزایر، ترغیب شرکتهای بزرگ جهت تخصیص بودجه جهت پرداخت بخشی از سفر خانوادگی پرسنل به این جزایر، پرداخت یک چهارم مالیات شرکتهای بزرگ استان به بخش مالیات این جزایر