مازندران - « موسی ملکی حاجیکلا» به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست.

  • استان: مازندران
  • حوزه انتخابیه: قائم شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی
  • شعار انتخاباتی: (صداقت و راستگوئی با مردم)

پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

موسی ملکی حاجیکلا یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

  • رزومه:

- موسی ملکی حاجیکلا متولد سال ۱۳۴۳ از روستای صنم حاجیکلا دهستان بالاتجن شهرستان قائم‌شهر از خانواده پرجمعیت که ۱۰ فرزند داشته و فقر را از کودکی کشیده ام. از دوران کودکی کارهای کشاورزی و کارگری را لمس کردم و همراه تحصیل کار هم انجام می‌دادم.

سوالات کشوری:

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

مهم‌ترین طرح‌های ناکارآمدی که در مجلس مصوب می‌شود ولی اجرایی نمی‌شود، چون کارشناسی شده نیست وگاه محل اعتبار آن برآورد واقعی نشده است. مجلس سالانه چندین لایحه و طرح تصویب کرد و به قانون رساند ولی نظارت بر اجرای آن را تحقق نبخشیده است.

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

باید تعداد جلسات علنی و غیر علنی خود را کم کند و نمایندگان را سوق دهد به نظارت بر اجرای مصوبات و علت اجرایی نشدن را تعقیب کند. ما اگر قانون خوبی داشته باشیم ولی اجرایی نشود هرج ومرج می‌گردد وهر کس به سلیقه خود عملی انجام می‌دهد و ضرر را مردم جامعه می‌بینند.

*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل‌گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟

برای اینکه کسانی که اسیر این بلا شوند خوی اشرافی گرایی موجب می‌شود به فکر طبقه پایین جامعه نباشند و این طبقه حقوقشان پایمال و روز به روز سفره شأن کوچک‌تر می‌شود.

*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی‌گاه این همراهی و همکاری چیست؟

همکاری وهمسویی بین مجلس و دستگاه‌ها به شرط اینکه همکاری موجب شکوفایی طرح‌ها و رشد اقتصادی جامعه شود خیلی خوب است ولی اگر این همکاری انگیزه‌های خدمات رسانی را کاهش و لابی گری افزایش دهد خطر ناک است.

* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

نماینده که نوکری جامعه می‌پذیرد از روز اول به مردم خود تعهد داده است که حافظ منافع آنان باشد و در بطن آنان و درد دل آنان را گوش فرا دهد و چاره اندیشی کند. چنانچه به وعده‌های داده شده نتواند جامعه عمل بپوشاند ضرر آن را نظام جمهوری اسلامی می بیند.

*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟

مردمی بودن در بطن مردم بودن و درد مردم را لمس کردن و با طبقات پایین جامعه در ارتباط بودن و برای خودشان امتیازی قائل نبودن است.

* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟

باید این درک را داشته باشد که انتخاب شده نماینده کل جامعه است نه آنهایی که فقط به ایشان رأی داده اند و در موقع انتخابات حمایت می‌کردند. نه برای حزب و گروه خاصی چنانچه این امر را درک کند پس جامعه شاد و متعالی خواهیم داشت که نماینده در بطن مردم حضور می‌یابد و از اندیشه و افکار عموم مردم بهرمند می‌شود.

سوالات استانی:

* با توجه به ورود سالانه ۶۰ میلیون مسافر به استان، چه برنامه مدون و پایداری برای توسعه گردشگری در مازندران دارید؟

اول باید زیر ساخت‌های گردشگری استان و شهرستان‌های حوزه انتخابیه از جمله سوادکوه مانند جنگل زیبا. آبشارهای فراوان.قلعه‌های تاریخی، غارها و برج‌ها و سدهای و اماکن مذهبی مانند تکایا و سقاخانه‌ها و امامزاده‌ها مورد توجه قرار گیرد

آب بندان ها و جنگل و بناهای تاریخی مانند عمارت شهرداری و شورای شهر و هسته مرکزی شهر، پل‌های تاریخی و جنگل و پارک جنگلی و اماکن مذهبی و تپه‌های باستانی شناسایی و در اختیار گردشگران قرار گیرند و سپس مجوزهای های لازم از سوی ارگان‌های مربوطه برای متقاضیان و سرمایه گذاران آماده کند تا با ایجاد شغل و امکانات لازم منجر به جذب گردشگر شود.

* برای توسعه و استانداردسازی راه‌های مواصلاتی استان چه برنامه‌ای دارید؟

یکی اینکه اموال بلا استفاده و کم بازدهی توسط ارگان‌ها شناسایی و کارهای کارشناسی انجام گیرد و به بخش خصوصی بخصوص تعاونی‌ها و یا به بخش دولتی و خصوصی واگذار یا اجاره داده شود تا به بهره برداری برسند. در عمل هم باید حامی و هادی و نظارت کلی داشته باشند که این واگذاری باعث از بین رفتن شغل و محل اشتغال و فروش زمین نگردد. تعهد لازم گرفته شود چنانچه کارآمدی به وجود نیامده دوباره به دولت برگردد زیرا این سرمایه مال امت فعلی و آینده جامعه است و نباید از بین برود.

* تغییرکاربری گسترده اراضی در مازندران یکی از معضلات این استان است. بنابر آمار رئیس فراکسیون امنیت غذایی مجلس شورای اسلامی، از ۶۰۰ هزار هکتار اراضی در مازندران، طی سه دهه گذشته ۲۰۰ هزار هکتار زمین تغییر کاربری داده‌اند. برای جلوگیری از این روند فاجعه بار، چه تدابیری باید اندیشیده شود؟

تغییر کاربری‌ها کارشناسی نیست چون قانون و دستورالعمل آن کاربردی نیست به خاطر همین زمین‌ها توسط افراد سود جو و فرصت طلب با لابی گری‌های مقامات که بدون شایسته سالاری پست‌ها را اشغال کرده اند، تصرف می‌شوند و گاهی خودشان با تشکیل تعاونی خانوادگی و استفاده از خلاء قانونی و قانون تعارض منافع مفید و کاربرد این فاجعه به بار می‌آید. برای جلو گیری باید اول قانون‌های واگذاری به روز رسانی شود و قوانین قدیمی کان لم یکن شود. قانون تعارض منافع باید جامع و کامل شود تا جلوگیری از فکر خلاف شود. از افراد شایسته و متخصص که به علم روز آگاه می‌باشند و صادق و امین و دیندار هستند استفاده شود نه توصیه‌ای و با دخالت عوامل خارج سازمانی.