- استان: گیلان
- حوزه انتخابیه: فومن و شفت
- شعار انتخاباتی: (نواندیشی، تحول گرایی، توسعه محوری)
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
حمید رضا امام پناهی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
- رزومه:
- حمید رضا امام پاهی متولد ۲۰ شهریور ۱۳۵۰ در روستای ملسکام فومن، کارشناسی علوم سیاسی، کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی، در حال دفاع از رساله دکترا، بخشدار سردار جنگل فومن به مدت ۶ سال، مسؤول واحد سیاسی فرمانداری صومعه سرا، معاون فرماندار آستانه اشرفیه، فرماندار رضوانشهر به مدت ۳ سال، مشاور استاندار در امور ایثارگران، فرماندار مرکز گیلان شهرستان رشت.
- سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
به طور کلی اگر بخواهیم آسیبهای وجودی تک تک نمایندگان را در نظر بگیریم تا به مفهوم عامه آن برسیم؛ بنده میتوانم بگویم عدم تخصص گرایی بزرگترین آسیب کارکردی مجلس است! اغلب نمایندگان با سوابق تحصیلی و رزومههایی در کمیسیونها به فعالیت میپردازند که هیچ تخصص ودانشی در آن زمینه نداشتند تا بتوانند با فعالیت و قانون گذاری درست به نتایج موفق در بخشهای مختلف برسند!
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
متأسفانه اکثراً شاهد این مساله هستیم که نمایندگان مجلس بدون در نظر گرفتن نیازهای واقعی جامعه اقدام به قانون گذاری میکنند! قانون گذار باید اقدام و اصلاح قانون را متناسب با نیاز زمانه و در چهارچوبهای مشخص شکل دهد! قانون گذاری اگر در مسیر درست انتخاب و هدایت نشود میتواند کارکردهای زیادی برای نظام اجتماعی و اقتصادی به بار آورد که به ضرر مردم و نظام خواهد بود.
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
مجلس متناسب با جایگاه و اهمیتی که در قانون اساسی دارد؛ نظارت در آن مقوله پر اهمیت و اساسی است: در واقع اگر بخواهیم مجلس را در یک کلمه خلاصه کنیم میتوانیم به قانون و نظارت اشاره کنیم نظارتی که قانون را اصلاح میکند و قانونی که نظارت را گسترش میدهد اگر بخواهم به صورت موردی و کوتاه به تقویت نقش نظارتی مجلس اشاره کنم میتوانم بگویم مجلس میتواند با اعمال دقیق نظارت بر خود خواستار تحقق آن باشد نظارتی که با شفاف سازی عملکرد مجلس میتواند این رویکرد را به دیگر قوا هم منتقل نماید شفاف سازی نهادهای عمومی سبب میشود مردم اطلاعات مربوط به عملکردها را مشاهده نمایند و افکار عمومی را نسبت به عملکردها حساستر نماید این نظارت از زمان ورود نمایندگان به مجلس یعنی رفتار انتخاباتی نمایندگان آغاز و در تصویب قوانین و بخش نامهها و حتی قانون گذاری ها خود را نشان دهد
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
بنیانها و آرمانهای اصیل جمهوری اسلامی همین مبارزه با اشرافیت گری و تجمل گرایی بوده است که آموزههای دینی نیز صراحتاً به این موضوع اشاره دارد در چنین نظامی وقتی کارگزاران آن این مفهوم را نتوانند جامعه عمل بپوشاند چگونه میخواهند گسترش دهنده آن باشند اگر بخواهم به صورت ساده به این پرسش پاسخ دهم؛ خواهم گفت تجمل؛ فساد به بار میآورد و فساد در نظام سیاسی و اقتصادی راه مردم و نظام را از هم جدا خواهد کرد.
* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر تعامل و همکاری بین سه قوا تاکید فراوان داشتهاند و خواستهاند سران قوا ضمن استقلال خود همکاری را به عنوان یک اصل گسترش دهند اگر همین مفهوم استقلال و همکاری را به الگویی یک پارچه تبدیل کنیم خود تضمینی بر پیشرفت همه جانبه در کشور خواهد بود جایی که اختلافات حداقلی میشود، کارایی افزایش مییابد ودر انتها اعتماد عمومی مردم نیز به چنین نظامی روز به روز بیشتر خواهد شد در چنین شرایطی نظام جمهوری اسلامی میتواند به شعارهای خود جامعه عمل بپوشاند ودر سطح ملی و منطقهای بیش از پیش بدرخشد.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
مردمی بودن یک نماینده به این معنی است که اولاً تلاش کند بسترهای های گفتگو با توده مردم را پس از حضور در مجلس افزایش دهد (حضور میدانی، دیدارهای چهره به چهره، فعالیت مشاوران در سطح شهر و روستا، …) یعنی تلاش کند در حوزه انتخابی خود شنونده خوبی برای مشکلات و خواستههای مردم باشد، در مرحله دوم خواسته و مشکلات مردم را الویت بندی و هر آن چیزی که در بستر قانون قابل تحقق است برای آن تلاش کند بنده معتقدم نماینده زمانی میتواند مردمی باشد و در عین حال از عوام زدگی فاصله بگیرد که منابع و قانون گذاری ها را فدای ضد و بندهای سیاسی نکند و لیدرهای انتخاباتی خود را مرجع اصلی خدمت رسانی نداند! منافع عمومی شهر وشهروندان را به خواستههای شخصی و باندی ترجیح دهد و با پوپولیسم و شعارگرایی جایگاه حقیقی خود را متزلزل نکند.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
یک نماینده ابتدا باید اهل علم و تحقیق و منطق سیاسی باشد؛ قانون اساسی را از بر باشد؛ وبا رویکرد علمی به مسائل و چالشها برخورد کند. سیاستهای کلی نظام را بشناسد، برنامههای توسعه محوری را به الگو کاری خود تبدیل کند. در قانون گذاری منافع عمومی را به اصل تبدیل کند. یک نماینده زمانی موفق خواهد شد که قانون گذاری را تنها مختص حوزه انتخابی خود نداد بلکه نیازهای اساسی جامعه را شناسی و متناسب با ظرفیتهای محلی و بومی حوزه انتخابی خود دست به عمل بزند.
- سوال استانی:
*برای برند سازی از محصولات استراتژیک گیلان از جمله برنج و زیتون چه برنامهای دارید؟
برند سبب تمایز کالاها میشود زیرا ارزش یک کالا را فراتر از ویژگیهای کاربردی آن نشان میدهند و در نتیجه یک مزیت رقابتی بلند مدت و پایدار به وجود میآورد پس بنابراین در این مهم باید از متخصصانی که در این زمینه فعال هستند کمک گرفت تا بتوانیم با خرد جمعی بهترین نتیجهای که به نفع مردم باشد کسب کنیم.