تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۳

فارس - «مهدی کشاورز» به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست.

استان: فارس

حوزه انتخابیه: شیراز و زرقان

شعار انتخاباتی: عدالت اجتماعی، شفافیت در امور، حمایت از تولید و اشتغال دانش‌بنیان

پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی‌در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

مهدی کشاورز یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی‌است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

رزومه:

دانشجوی دکتری مهندسی عمران – مهندسی و مدیریت منابع آب، کارشناسی ارشد مهندسی آب - سازه‌های آبی، کارشناسی مهندسی کامپیوتر - نرم افزار

سوالات کشوری:

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

عدم شفافیت، عدم فعالیت نمایندگان در کمیسیون‌های تخصصی و فراموشی نقش نظارتی

* مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

با فراموشی نقش نظارتی، مجلس عملاً از رأس امور خارج شده و در بسیاری از مسائل نمی‌تواند ورود کند. مجلس می‌بایست در نظام نظارتی تحول ایجاد کرده و با تکیه بر ظرفیت فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی پیشرفته مراحل زیر را پویا و چابک سازی کند: ۱- ضابطه‌گذاری رد و قبول مدیران ارشد قوه مجریه (مرحله پیشگیری) ۲- طراحیِ طرحی کارآمد با استفاده از ابزارهای نظارتی متعدد (مرحله بازخواست) ۳- همراهی نظارتی با قوه قضائیه (مرحله همکاری)

* نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل‌گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟

تجمل گرایی باعث دور شدن نمایندگان از رسالت نماینده مردم بودن می‌شود با شفاف ‏سازی شیوه‌‏ها و فرآیندهای تصمیم‏ سازی و اجرایی در بخش‌های عمومی، شناسایی و رفع تعارض منافع و اصلاح بسترهای فسادزا با تکیه بر ظرفیت‌های هوش مصنوعی می‌توان جلو این مسائل را گرفت.

* همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی‌گاه این همراهی و همکاری چیست؟

با تعامل مجلس و سایر قوا بهره‌وری افزایش پیدا می‌کند. نمایندگان می‌بایست دست از جناح بازی بردارند و فقط منافع و مصالح کشور و مردم را در نظر بگیرند. توزیع متوازن و هماهنگ بار مسئولیت‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بر دوش همه نهادهای عمومی (اعم از شرکت‌ها و ارگان‌های تابعه قوای سه ‏گانه و همه بخش‌هایی که از بودجه عمومی کشور استفاده می‌کنند) به نسبت مسئولیت و مأموریت ایشان باعث تسریع در امور و پیشرفت کشور خواهد شد. مهمترین تجلی‌گاه این همکاری بالا رفتن سطح رفاه و کیفیت زندگی مردم در جامعه خواهد بود.

* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

مسئولیت پذیری نمایندگان در قبال مردم باعث ایجاد انگیزه، بهره وری و تحول در حوزه انتخابیه خواهد شد و اگر نمایندگان از این امر غافل شوند باعث عدم پیشرفت و سرخوردگی مردم خواهد شد.

* مردمی‌بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد؛ بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟

مردمی بودن را می‌توان با مشارکت فعال و واقعی شهروندان در اداره امور عمومی کشور و استفاده از فناوری‌های جدید ارتباطی و اطلاعاتی با رویکرد فرآیندهای انگیزشی تقویت بخشید.

* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی‌زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟

توزیع عادلانه امکانات و فرصت‌ها در کشور با گرایش به سمت جبران کاستی‌ها و کمبودهای انباشته‏ شده در مناطق کمتربرخوردار همواره می‌بایست مورد توجه قرار گیرد.

سوالات استانی:

* فارس از جمله استان‌های دارای تنش آبی است. کمبود آب شرب در شیراز، خالی شدن روستاها به دلیل خشکسالی و … از جمله پیامدهای این تنش هستند. برای حل این معضل چه برنامه‌ای دارید؟

تشویق سرمایه‏ گذاری داخلی و خارجی به ویژه ایرانیان مقیم خارج از کشور، حمایت از توسعه زیرساخت‌ها به ویژه در بخش‌های احداث آب شیرین کن و خط انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس یکی از راهکارهای حل این موضوع هست که البته کارهای آن توسط سرمایه گذار بخش خصوصی (هلدینگ فرا آبرسان سرزمین) در استان آغاز شده ولی نیاز به حمایت‌های مجدانه و رفع موانع توسط دستگاه‌های اجرایی دارند.

* کوه‌خواری و جاده‌سازی در منابع طبیعی از جمله معضلات استان فارس است. کوه «سرک» در منطقه کازرون از جمله این کوه خواری‌ها و تغییر کاربری‌ها است. برای حفظ منابع طبیعی استان فارس چه رویکرد و سیاستی را دنبال خواهید کرد؟

با تقویت سیستم‌های هوشمند مدیریتی و با رویکرد معرفی عوامل کوه‌خواری و جاده سازی‌های غیرمجاز به قوه قضائیه می‌توان منابع طبیعی استان را حفظ کرد.

* فارس از جمله کانون‌های گردشگری ایران محسوب می‌شود. برای حفظ ابنیه تاریخی فارس و توسعه گردشگری در این استان چه برنامه‌ای دارید؟

با تکیه بر ظرفیت فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی پیشرفته به ویژه فناوری‌های نو می‌توان استان فارس را هم به عنوان قطب گردشگری، تاریخی و فرهنگی کشور و هم به عنوان قطب گردشگری سلامت کشور توسعه داد. با توسعه و برند سازی استان فارس و مورد توجه بیشتر قرار گرفتن این موضوع، حفظ میراث نیز به مراتب راحت تر خواهد بود. شهرسلامت که در ورودی شهر شیراز در حال ساخت است قابلیت اشتغال ۵۰ هزار نفر بصورت مستقیم و غیر مستقیم را دارا است که نیاز به حمایت‌های جدی دارد. با راه افتادن شهر سلامت می‌توان به قطب گردشگری سلامت شدن شیراز امید بست.