به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایتارتاس، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اعلام کرد روسیه از شورای امنیت سازمان ملل متحد می خواهد از پیش نویس قطعنامه جدید آمریکا در مورد خاورمیانه حمایت نکند زیرا این سند، چیزی جز مجوزی برای کشتار غیرنظامیان فلسطینی نیست.
وی گفت: «پیش نویس جدید قطعنامه شورای امنیت درباره غزه که توسط آمریکا پیشنهاد شده است، حاوی درخواستی برای آتش بس نیست و هدف آن گسترش چتر حمایتی سازمان ملل بر عملیات اسراییل در این منطقه است. این به هیچ وجه یک پیش نویس جایگزین نیست، بلکه مجوز دیگری برای کشتار غیرنظامیان فلسطینی است و آمریکا مصمم است تا این مجوز را از طریق شورای امنیت به اسراییل بدهد. ما از اعضای شورا می خواهیم از این تلاش مخرب حمایت نکنند»
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت:« واشنگتن با ممانعت از تلاشهای بینالمللی برای توقف خشونت در غزه، مسئولیت کامل تعداد بیسابقه قربانیان غیرنظامی این تشدید تنش را که تعداد آنها تاکنون به ۳۰۰۰۰ نفر رسیده است، بر عهده دارد. این بهای وتوی آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل است.»
نبنزیا گفت: آتش بس فوری و تبعیت اسرائیل از قوانین بین المللی بشردوستانه، تنها و حیاتی ترین راه برای جلوگیری از قحطی گسترده در غزه است اما آمریکا با چهار بار استفاده از وتو از همه این تلاش های شورا برای اتخاذ چنین تصمیمی جلوگیری کرده است. با وجود دهها هزار کشته و گرسنه در غزه، هیئت آمریکایی همچنان می گوید آتشبس خطرناک است زیرا دیپلماسی شکننده آمریکا را در میدان تضعیف میکند.
در ۲۰ فوریه آمریکا بار دیگر از تصویب پیش نویس قطعنامه شورای امنیت که خواستار آتش بس فوری در غزه بود، جلوگیری کرد. ۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت از جمله روسیه و چین به سند ارائه شده توسط الجزایر رای مثبت دادند. انگلیس رای ممتنع داد و ایالات متحده این قطعنامه را وتو کرد. نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت که شورای امنیت سازمان ملل باید تحریمهایی را علیه کشورهایی که مانع دسترسی بشردوستانه به نوار غزه میشوند، بررسی کند.
نبنزیا گفت: «یادداشت دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد بر اساس قطعنامه ۲۴۱۷ شورای امنیت (مصوب در سال ۲۰۱۸ در محکومیت استفاده از گرسنگی علیه غیرنظامیان به عنوان یک روش جنگی )، برای شورای امنیت سازمان ملل راهی جز دنبال کردن برقراری آتش بس برای ایجاد شرایط لازم برای کار پرسنل بشردوستانه و پزشکی باقی نمی گذارد. همچنین نباید فراموش کرد که بر اساس مفاد قطعنامه فوق، شورای امنیت این حق را دارد که تحریم هایی را علیه کسانی که مانع دسترسی نیازمندان به کمک های انسان دوستانه می شوند، بررسی کند. ما معتقدیم که اکنون زمان فعال سازی این ماده است.»