خبرگزاری مهر -گروه استانها؛ چند روزی تا ۱۱ اسفند ماه، روز سرنوشت ساز مردم کشورمان نمانده است و همه در تب و تاب برگزاری این رویداد بزرگ هستند.
۱۱ اسفند ماه موعد برگزاری دوازدهمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان است، شش روزی میشود که تبلیغات داوطلبان آغاز شده و با نزدیک شدن به روزهای آخر شور و نشاط بیشتری به خود میگیرد.
آذربایجان شرقی و بهویژه شهر تبریز نیز از این قافله عقب نمانده و شاهد تب و تاب انتخاباتی هستیم؛ به هرکجای شهر تبریز که سری بزنی بنرها و پوسترهای داوطلبان به چشم میخورد، علاوه بر آن ستادهای انتخاباتی نیز فعالیتهای گستردهای دارند و جلسات مختلفی برگزار میکنند و نامزدها با ارائه برنامههای خود درصدد جذب رأی مردم هستند.
نامزدها در فضای مجازی استان نیز حضوری چشمگیر دارند و هواداران آنها میکوشند با جذب مخاطبان بیشتر و اقناعسازی آنها آرای بیشتری را برای نامزد مورد نظر خود جذب کنند.
بازار پیامکهای تبلیغاتی کاندیداهای انتخاباتی نیز در استان داغ است و برخیها با بهرهگیری از این روشها در تلاش هستند مخاطبان بیشتری را جذب کنند، دعوت به محافل و همایشهای مختلف با چاشنی شیرینی و شکلات نیز پای ثابت برنامههاست.
هواداران و خود نامزدها از در و دیوار گرفته تا تیر چراغ برق و هر آنچه که به دستشان رسیده پوستر چسباندهاند، در زیر عکسها یک رزومه بلند بالایی از معرفی نامزد و سپس لیستی از وعدهها را نوشتهاند و در زمین و آسمان این پوسترها را پخش میکنند.
در برخی از ستادها شاهد تبلیغات عجیب و غریب برخی از نامزدهای انتخابات هستیم که برای رسیدن به بهارستان به هر جایی چنگ میزنند.
در یک خیابان دیگر که پا میگذاری، صدا به صدا نمیرسد، یکی از نامزدها را میبینی که از پشت تریبون فریاد وعدههایش را میزند، وعدههایی که مثال همان سنگ بزرگ علامت نزدن است را بیان میکند مثلاً رأی از شما، وعده رفع بیکاری از من!
با نزدیک شدن به روز برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در آذربایجان شرقی، شور انتخاباتی بیشتر شده و احزاب سیاسی استان نیز لیستهای نهایی خود را منتشر میکنند.
از تبلیغات خیابانی، پوستر و بنر و ستادها که بگذریم، داوطلبان در فضای مجازی نیز کم نگذاشتهاند، هر نامزدی گروه یا کانالی را ایجاد و مشغول دادن وعده است، وعدههایی که پس از نشستن بر روی صندلی سبز بهارستان و دیدن جمال و جبروت آنجا به فراموشی سپرده میشوند؛ از مناظرات در دانشگاهها و به چالش کشیدن اقدامات یکدیگر گرفته تا پیامکهای انتخاباتی، دادن وعده وعیدهای بسیار، از طنازی به شیوههای مختلف تا فاش کردن رمز و راز یکدیگر نیز کم نگذاشتهاند.
نظرات مردم در خصوص تبلیغات انتخاباتی
به سراغ مردم تبریز میرویم و نظر آنها در خصوص انتخابات جویا میشویم؛
بانویی ۵۲ ساله و معلم به خبرنگار مهر میگوید: در تمام نقاط شهر پوسترها و بنرهای انتخاباتی به چشم میخورد علاوه بر آن در فضاهای مجازی نیز تبلیغات داوطلبان را هم دنبال میکنم.
او ادامه میدهد: هنوز تصمیمی برای انتخاب هیچکدام از داوطلبان نگرفتهام و انتخاب فرد اصلح از میان این همه کاندیدا کار سختی است.
جوانی ۲۲ ساله و دانشجو نیز میگوید: مناظرات در دانشگاه را دنبال میکنم و به نظر جلسات خوبی هستند و جو هیجانی و چالش کشیده شدن و فاش شدن اقدامات داوطلبان باعث میشود تا ما در انتخاب خود تجدید نظر کنیم.
او میافزاید: قطعاً در انتخابات شرکت میکنم، چون اگر ما شرکت نکنیم همچنان نمایندگان ناشایست به روی کار آمده و تغییری در وضعیت کشور حاصل نمیشود.
به سراغ بازار تبریز میرویم تا نظرات آنها را هم بپرسیم؛
یکی از بازاریان به خبرنگار مهر میگوید: طی سالهای اخیر مشکلات اقتصادی مردم را از پای درآورده است و وضعیت سختی را سپری میکنیم؛ تعداد داوطلبان بالا و شعارهای مختلفی دارند نمیدانیم به کدام یک باید اعتماد کرد.
او ادامه میدهد: وعده وعیدها مهم نیستند، مهم عمل است هر نمایندهای که روی کار میآید باید به تمام وظایف خود به خوبی عمل کند مدیون کسانی است که به او رأی دادهاند.
یکی دیگر از بازاریان نیز میگوید: تبلیغات انتخاباتی را دنبال میکنم در جلسات چندین داوطلب نیز شرکت کردهام، به حرف که سخنان خوبی میزنند اما امیدواریم عمل کنند.
مردم به هیچوجه بیاخلاقی در انتخابات را نمیپذیرند
مالک رحمتی، استاندار آذربایجان شرقی در این زمینه میگوید: ۶۴ هزار و ۶۴۰ نفر در سطح استان به عنوان مجریان انتخابات، برگزاری این رویداد مهم را بر عهده خواهند داشت.
او ادامه میدهد: پس از انقلاب اسلامی، جمهوریت ظرف این نظام بوده و مظروف آن نیز اسلام است؛ جمهوریت به معنای مراجعه به رأی مردم و تعیین تکلیف نظام اداری کشور با آرای مردمی است.
رحمتی خاطرنشان میکند: شکل گیری حکومت توسط حضرت امام خمینی (ره) از آغاز این انقلاب با رأی مردم انجام شده است.
او به دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی اشاره کرده و میگوید: جمهوری اسلامی و مردم سالاری دینی، دو دستاورد مهم انقلاب است که به مردم جایگاه بخشید و آنها را از وابستگی به سفارتهای کشورهای غربی نجات داد تا برای خود تعیین تکلیف کنند.
نماینده عالی دولت در آذربایجان شرقی ادامه میدهد: در نظام جمهوری اسلامی، هیچ امری وجود ندارد که مراجعه به رأی مردم در آن بدون تأثیر باشد.
رحمتی تاکید میکند: انقلاب اسلامی همواره بر روی مردم سالاری دینی تاکید دارد و همین مردم به رغم گلایههایی که در حوزههای اقتصادی و معیشتی دارند، در رویدادهای مختلفی همچون ۲۲ بهمن و انتخابات، پایبندی خود به این نظام را و انقلاب را به بهترین شکل ممکن نشان دادهاند.
استاندار آذربایجان شرقی بر سلامت سیستم انتخابات در جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده و یادآورمیشود: سیستم انتخابات در جمهوری اسلامی ایران به گونهای طراحی و تعریف است که در آنجا به جایی رأی، تغییر یا تقلب امکان پذیر نمیباشد.
او میافزاید: مجریان انتخابات همه از بدنه مردمی بوده و از بین مردم انتخاب میشوند و مسئولین نیز به عنوان بستر سازان انتخابات هستند.
رحمتی ادامه میدهد: استقرار دولتهای مختلف با سلایق و افکار متفاوت در ۴۵ سال اخیر نشان دهنده این است که تعیین کننده همه انتخابات همین مردم بوده و آنها هستند که دولتها را انتخاب میکنند و انتخابات همواره با صحت و سلامت کامل برگزار شده است.
رحمتی ضمن قدردانی از داوطلبان برای حضور در انتخابات اظهار میکند: از داوطلبان انتخابات میخواهیم قانون و اخلاق انتخاباتی را رعایت کنند و در فضای انتخاباتی خود را به چهار مؤلفه مورد تاکید مقام معظم رهبری مشتمل بر امنیت، سلامت، رقابت و مشارکت ملتزم بدانند و حرکتی انجام ندهند که در مشارکت مردم تأثیر منفی بگذارد و رقابت را زیر سوال برود.
استاندار آذربایجان شرقی توصیههایی هم به هواداران نامزدها کرده و میگوید: مردم به هیچ وجه بی اخلاقی در انتخابات را نمیپذیرند و مردم آگاه، باهوش، با بصیرت و انقلابی آذربایجان شرقی همواره با رفتار و عملکرد خود نشان دادهاند که همواره با ادب ترین، با اخلاق ترین و با هوش ترین مردم هستند و ما قدردان آنها هستیم.
رحمتی به اقدامات خوب دولت در زمینه سازی برای برگزاری انتخابات نیز تاکید کرده و اظهار میکند: یکی از افتخارات دولت این است که امکانات دولتی تبلیغات را به صورت مساوی برای همه داوطلبین آماده کرده و جهت استفاده در اختیار آنها قرار داده و این ابتکار دولت سیزدهم است که برای کاهش هزینههای انتخاباتی کاندیداها این برنامه ریزی را انجام داده است.
استاندار آذربایجان شرقی از احزاب و گروههای سیاسی خواست در چارچوب قانون، طرفداران، اعضا و هواداران خود را به مشارکت در انتخابات دعوت کنند و در یک فضای گفتوگو، تعاملی، تبیینی و تبلیغی وظایف خود را انجام دهند تا انتخابات به نحو احسن برگزار شود.
رحمتی با اشاره به اینکه مجریان و برگزارکنندگان تمام بسترهای لازم برای برگزاری انتخابات را فراهم کردهاند، ادامه میدهد: امیدوارم با تلاش مجریان انتخابات و با توجه به چهار مؤلفه تأکیدی مقام معظم رهبری شاهد یک انتخابات بسیار با شکوه باشیم.
او میافزاید: بنا به تاکید مقام معظم رهبری، رأی حق الناس است و اگر مردم احساس کنند مجریان انتخابات کاملاً بی طرف هستند و یک فضای سالم و رقابتی را فراهم نمودهاند، در مشارکت آنها تأثیرگذار خواهد بود.
استاندار آذربایجان شرقی تاکید میکند: راضی نیستیم مجریان انتخابات در این رویه، علیه یا له کاندیدایی سوگیری داشته باشند.
رحمتی، هر گونه بی قانونی و رفتارهای خشن احتمالی در تبلیغات انتخاباتی را خط قرمز دانست و میافزاید: فرمانداران در شهرستانها در برابر رفتارهای غیرقانونی، غیر اخلاقی و خشن به هیج وجه کوتاه نیایند که اینها خط قرمز ماست.
مجموع نامزدهای تأیید صلاحیت شده و آماده رقابت در آذربایجان شرقی از ۶۹۸ داوطلب به ۷۰۳ نفر رسیده است
حسن حقیقیان، دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات آذربایجان شرقی نیز در این خصوص میافزاید: بر اساس اعلام وزارت کشور مجموع نامزدهای تأیید صلاحیت شده و آماده رقابت در آذربایجان شرقی از ۶۹۸ داوطلب به ۷۰۳ نفر رسید که این آمار پس از آخرین تغییرات و جابجاییهای حوزه به حوزه حاصل شده است.
او ادامه میدهد: " علیرضا نوین" از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو " شهردار سابق تبریز و یک نفر از حوزه انتخابیه اهر و هریس، آخرین نفراتی هستند که در آذربایجان شرقی برای حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی تأیید صلاحیت شدند.
حقیقیان تعداد نامزدهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو را ۲۷۹ نفر اعلام میکند.
گفتنی است؛ ۱۱ اسفند ماه دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری برگزار شده و مردم ایران همانند گذشته، حماسهای دیگر خلق میکنند.