ادریس راموز معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد قشم در گفتوگو با خبرنگار مهر درباره مبانی برندسازی بیان کرد: قشم تنها شهری است که مطالعات در حوزه برندسازی و هویت شهری به صورت کامل انجام شده است. در این مبنای محتوای برند از نگاه محلی، رنگها، طعمها، آواها، رویداد و فستیوالهای جزیره، حیات وحش، بازی، بزار، تاریخ، بو، گردشگران، خصلت مردمان و … بررسی شده است.
وی ادامه داد: در قشم این کار مبتنی بر عناصر مختلف از موقعیت مکانی، سرزمین و اقلیم و معماری و رنگ و غیره انجام گرفته است. همچنین مطالعه کاملی روی شخصیتها، داستانها و داشتههای مردم انجام شد.
باید به این نتیجه برسیم که بالاخره قشم قرار است مقصد گردشگری باشد یا مقصد تجاری؟ بنابراین در تعامل با در تعامل با جامعه محلی بودیم و روی نخبگان، جغرافیای انسانی و اسناد بالادستی کار کردیم.
راموز با تبیین مطالعاتی که روی تمام عناصر قشم انجام گرفته است گفت: یک نمونه از مطالعات این است که مثلاً اسانس حرا به عنوان بوی قشم در نظر گرفته شد. اینها به عنوان هویت دیداری بصری و بویایی کار میشود. ما فونت قشم را تهیه کردیم از موتیف ها و چیزهایی که داشتیم استفاده شد. حتی از سنگ قبرها و نسخ خطی و انحناهای خود قشم و تناسبات نوشتاری و دیداری بهره بردیم و به یک فونت جهانی برای قشم رسیدیم.
وی با بیان اینکه از این موتیف و فونتها در جاهای مختلفی برای تبلیغ قشم استفاده میشود گفت: حالا دیگر اگر میخواهیم مثلاً یک قوطی کنسرو ماهی بزنیم باید از المانهای خود قشم استفاده کنیم چون این سرزمین تمدن دارد و باید از تمام عناصر آن استفاده کرد.
وی ادامه داد: خروجی این مطالعات چندین بازی، جعبههای هدیه و سوغات و غیره بوده است.
راموز درباره قشم بوم هم گفت: ۶۴ روستا ۶ شهر با ۱۵۰۰ کیلومتر مربع وسعت داریم برای آنکه بتوانیم روایت گر تمدن این محدوده باشیم روی هر روستا مطالعات گستردهای شد. حتی الان میتوانیم به قشم بوم مراجعه کنید و ببینید که حتی بزرگان هر روستا شناسایی شده و روی نقشه میتوانید محل زندگی آنها را پیدا کنید. حرفههای مختلف، آداب و رسوم و همه آن چیزی که مربوط به هر روستا هست در این مطالعه گردآوری شده و در قالب سایت در اختیار همگان قرار دارد.
وی با بیان اینکه تمام دارایی هر روستا و منطقه استخراج و طبقه بندی شده است گفت: حتی فرصتهای سرمایه گذاری نیز احصا شده و در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
معاون گردشگری قشم گفت: مطالعات ۳۰ روستا در فاز اول انجام شده است و ۳۰ روستا نیز سال آینده انجام میشود. در پی آن جشنواره هر روستا در هر هفته برگزار میشود. ما میخواهیم دیگر گردشگری تنها به شهر قشم و درگهان متمرکز نباشد بلکه روستاها نیز احیا شود.
وی در پاسخ به این سوال که مناطق آزاد همیشه در حال تغییر مدیریتها هستند، پس از تغییر معاونت گردشگری این مطالعات به چه سرنوشتی دچار خواهند شد توضیح داد: هر روستا پلتفرم و نمایندهای دارد که اطلاعات را بارگذاری کرده و به روز میکند.اطلاعات این سایت تا یک ماه دیگر تکمیل میشود.پشتیبانی از طرف ما هست ولی سرور دست اهالی روستاست.بنابراین با تغییر مدیریتها از بین نمیرود.