اگر فکر می کنید وقت تغییر و به روز شدن در سال جدید رسیده، تردید نکنید! به حستان اعتماد کنید؛ اما قبلش نکات مهمی را باید در نظر داشته باشید.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، به زبانی ساده و کلی، دکوراسیون داخلی علم و هنری است که باعث ارتقا فضای داخلی شده و آن را به محیطی کاربردی‌تر، زیباتر، راحت‌تر و سالم‌تر تبدیل می‌کند. شامل تمام پلان‌های اصلی، وسایل کاربردی، تزئینات و جزئیاتی می‌شود که در یک فضای داخلی اعم از واحد مسکونی، اداری، تجاری و… باعث زیبایی و کارایی می‌شوند.

امروزه به دکوراسیون داخلی منزل بیش از هر زمان دیگری توجه می‌شود؛ به شکلی که شاهد سبک‌های طراحی مختلفی هستیم که به وضوح شخصیت و فضاسازی متفاوتی دارند.

هر یک از این سبک‌ها منشأ الهام، قوانین، اصول، داستان، حس و نقاط عطف خاص خود را دارند؛ معروف‌ترین سبک‌های دکوراسیون منزل:

سبک مدرن: سبکی برگرفته از هنر معاصر و علم روز، با سادگی و تمیزی مشهود که حداقل تزئینات و تجمل را دارد، متریال و تجهیزات مدرن در این سبک استفاده زیادی دارند. این سبک محبوب را بیشتر بررسی خواهیم کرد.

سبک کلاسیک: سبکی باشکوه و فاخر که در آن المان‌های مجلل، تزئینات، جزئیات کارشده، متریال و عناصر اصیل، رنگ‌های غنی و… جایگاه ویژه‌ای دارند؛ این سبک را می‌توان نقطه مقابل سبک مدرن دانست.

سبک مینیمالیست: سبکی تمیز و منظم، با تزئینات ظریف، فضاسازی ساده و تمیز، عناصر یکپارچه و… که در آن تمایل به متریال و عناصر طبیعی وجود دارد.

سبک بوهو: سبکی که در آن می‌توان از چارچوب‌ها فراتر رفت و خلق کرد، سبکی سرزنده که فرهنگ و هنر را به نمایش می‌گذارد و شما در آن المان‌های طبیعی، عناصر قومی، تزئینات و اکسسوری‌های مختلف، پالت رنگی زنده و… را می‌بینید.

سبک اسپنیش: سبکی خاص و غنی که در آن دیوارهای گچ‌بری، سقف‌های طاق‌دار با تیرهای چوبی، تزئینات آنتیک، رنگ‌های گرم و جسورانه، فضایی صمیمی و راحت جز فاکتورهای اصلی هستند.

دکوراسیون داخلی و کابینت نئوکلاسیک آشپزخانه: سبکی میانه که از سبک مدرن سادگی و از سبک کلاسیک شکوه و اصالت را در نهایت ظرافت گرفته است؛ در این سبک از تزئینات، رنگ‌ها و جزئیات به اندازه استفاده می‌شود.

سبک‌های دکوراسیون داخلی دیگری مانند مونوکروم، نوردیک، مدیترانهای، مراکشی، روستیک و… نیز وجود دارند که هریک فلسفه و طرفداران خاص خود را دارند.

دکوراسیون داخلی مدرن

در دکوراسیون مدرن تلاش بر این است که المان‌های اضافی و غیرضروری حذف شوند؛ در این سبک هدف سادگی و کارایی محیط است و معمولاً از مصالح مدرن در آن استفاده می‌شود.

انتخاب وسایل و المان‌ها بر اساس حداقل طرح و نقش بوده و در هر عنصری ساده‌ترین طرح و الگوی ممکن انتخاب می‌شود؛ بنابراین سنگ، پارچه، چوب مصنوعی و ساده در این سبک بیشتر به چشم می‌خورد.

در سبک مدرن تمایل بالایی به استفاده از رنگ‌های خنثی وجود داشته چراکه محیط را ساده‌تر و بازتر جلوه می‌دهند؛ از طرفی هدف انتخاب المان‌هایی مانند مبلمان، کنسول و… سادگی و راحتی آن است.

در این سبک عناصری با طرح و الگوی کارشده، رنگ‌های گرم، نقش‌های شلوغ، وسایل تزئینی اشرافی، لوازم فاخر غیرکاربردی، متریال‌های طبیعی، تعدد المان‌های داخلی و… به چشم نمی‌خورد.

دکوراسیون داخلی آشپزخانه

آشپزخانه قلب هر خانه‌ای است و دکوراسیون آن تأثیر ویژه‌ای بر دکور کلی فضا دارد؛ به شکلی که با نگاهی کلی به آشپزخانه می‌توان سبک دکوراسیون فضای داخلی را تشخیص داد.

کابینت‌ها، رنگ‌ها، وسایل کاربردی، تزئینات، نورپردازی، نحوه طراحی دیوارها و کف، میز و صندلی و… المان‌های اصلی در فضای داخلی آشپزخانه هستند.

اما کابینت آشپزخانه اصلی‌ترین و کاربردی‌ترین المان یک آشپزخانه است که به تنهایی می‌تواند سبک دکوراسیون آشپزخانه را تعریف کند؛ چراکه کابینت‌ها نیز از نظر طراحی در سبک‌های مدرن، کلاسیک، نئوکلاسیک و… قابل اجرا هستند.

تعدد و تنوع المان‌های داخلی آشپزخانه ایجاب می‌کند که در انتخاب سبک، طراحی و اجرای دکوراسیون آن نهایت دقت را داشته باشید.

چراکه در مجموع این المان‌های متعدد باید درکنار ایجاد فضایی کاربردی، بهینه و راحت، از نظر بصری زیبا، در تعادل و تناسب با یکدیگر باشند.

به این منظور باید به نوع متریال، مدل، طرح یا الگوی وسایل، سبک کابینت‌ها، رنگ‌های موجود در محیط، ابعاد المان‌ها، وجود یا عدم وجود عناصر تزئینی، محل قرارگیری المان‌ها و… در دکوراسیون آشپزخانه توجه ویژه‌ای شود. همچنین خرید کابینت آشپزخانه با بهترین قیمت در کنار تمام این عناصر، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

دکوراسیون داخلی منزل کوچک

هرچقدر که متراژ منزل کوچک‌تر باشد اجرای دکوراسیون‌هایی که سادگی، نظم و کارایی در آن‌ها اولویت دارد گزینه منطقی‌تر و مناسب‌تری خواهد بود.

سبک‌هایی که بر وجود عناصر اضافی و غیرکاربردی، تزئینات و جزئیات بیش‌ازحد، الگوهای پیچیده و طرح‌های شلوغ، رنگ‌های تند و غنی، تجمل و… اصراری ندارند بهترین گزینه برای منازل کوچک هستند.

شما باید بتوانید در یک خانه با متراژ متوسط رو به پایین نتنها از فضای داخلی استفاده بهینه‌ای برای جای‌گیری وسایل ضروری داشته باشید بلکه از نهایت فضای آزاد ممکن برخوردار باشید تا محیط بازتر جلوه کند.

بنابراین اجرای دکوراسیون در سبک‌هایی مانند مینیمال، مدرن، نوردیک و… که بر اساس حفظ سادگی، تمیزی، نظم، کارایی و... هستند برای منازل کوچک می‌توانند بهترین انتخاب باشند.

امروزه باتوجه به سبک‌های دکوراسیون مختلف و اصول طراحی داخلی می‌توان حتی کوچک‌ترین خانه‌ها را نیز به بهترین شکل و با فضای زیبا خلق کرد.

دکوراسیون داخلی منزل ایرانی

منازلی که با فرهنگ و روحیه ایرانی طراحی می‌شوند در عین داشتن ظاهری لوکس و به‌روز از فضای گرم و مهمان‌پذیر برخوردار هستند؛ به شکلی اغلب دارای یک فضای باز و آزاد قابل‌توجه در پذیرایی خود هستند.

در دکورهای ایرانی فرش‌هایی با رنگ‌های غنی و نقش‌های اصیل جایگاه ویژه‌ای دارند و المان‌های دیگر مانند مبلمان، پرده‌ها و… به تناسب فرش‌ها انتخاب می‌شوند.

در منازل ایرانی نیز وسایل تزئینی و المان‌های زنده مانند گل‌های طبیعی، تابلوفرش‌ها، شمعدانی‌ها، ظروف آنتیک و… جایگاه خاص خود را دارند و لوسترها نقش مهمی در نورپردازی این منازل برعهده دارند.

در آشپزخانه‌های ایرانی داشتن پلانی از کابینت‌های جادار با ظاهری چشمگیر بسیار مهم است و دکوراسیون آشپزخانه بر طراحی کابینت‌ها محوریت دارد.

وجود وسایل دکوراتیو چوبی ازجمله آینه کنسول‌ها، شلف و باکس‌ها، میزهای تزئینی و پایه‌های چوبی و… در منازل ایرانی نیز در بیشتر مواقع به چشم می‌خورد.

در دکوراسیون این منازل معمولی پالت رنگی متنوعی را شاهد هستید که می‌تواند شامل رنگ‌های غنی و اصیل، گرم و زنده، خنثی و نودد، نوآورانه و… باشد.

طراحی دکوراسیون داخلی

زمانی که با قرارگیری در یک فضای داخلی از نظر احساسی حس مطلوبی دارید و از نظر بصری گیرایی لازم در دکور احساس می‌کنید اگر کارایی و راحتی نیز برقرار باشد به این معنا است که طراحی دکوراسیون داخلی آن فضا به شکل حرفه‌ای انجام شده است.

در طراحی دکوراسیون داخلی هر فضایی ابتدا باتوجه به پلان کلی فضای داخلی، متراژ، میزان نور دریافتی و… سبک مناسبی برای آن انتخاب می‌شود؛ به شکلی که از فضا استفاده بهینه‌ای شود و از نظر زیباشناختی نیز یک دکور جذاب داشته باشد.

سپس از وسایل، عناصر و المان‌های مختلفی که جنبه کاربردی، تزئینی و… دارند در جنس، مدل، ابعاد، الگو، رنگ، طرح و.... مناسب با سبک در دکوراسیون و فضا استفاده می‌شود.

برای داشتن یک محیط داخلی راحت، کاربردی، زیبا، متوازن، متعادل و… می‌توانید روی نیمارکی حساب کنید. وبسایت نیمارکی را برای نمونه کارهای دکوراسیون داخلی / آشپزخانه ببینید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.