به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، ویکتوریا نولاند، معاون سیاسی وزیر امور خارجه آمریکا اخیراً اعلام کرد که بخش عمده کمک های آمریکا به اوکراین برای حمایت از نبرد با روسیه «در واقع به اقتصاد آمریکا باز می گردد تا این سلاح ها ساخته شوند.»
نولاند در مصاحبه با رسانه های آمریکایی گفت: «این پولی که به آمریکا باز می گردد، باعث ایجاد مشاغل با درآمد خوب در حدود ۴۰ ایالت در سراسر ایالات متحده شده است.»
در همین حال، روزنامه وال استریت ژورنال در گزارش اخیر خود بر همان سخنان نولاند تاکید و فاش کرد که در دو سال بحران اوکراین، صنعت دفاعی آمریکا «رونق سفارشات در سلاح و مهمات» را تجربه کرده و تولیدات بخش دفاعی و فضایی ۱۷.۵ درصد افزایش یافته است.
در گزارش وال استریت ژورنال با عنوان «چگونه جنگ در اروپا، اقتصاد امریکا را تقویت کرد» گفته شده است این رونق تجارت هم به خاطر متحدان اروپایی است که در تلاش برای افزایش قابلیتهای نظامی خود هستند و هم از سوی پنتاگون است که تجهیزات جدید را از تولیدکنندگان دفاعی میخرد تا ذخایر نظامی را که با تحویل به اوکراین تمام شده، پر کند.
بر اساس این گزارش، مقامات دولت بایدن می گویند که از ۶۰.۷ میلیارد دلاری که در لایحه دفاعی تکمیلی ۹۵ میلیارد دلاری برای اوکراین در نظر گرفته شده است، ۶۴ درصد در واقع به صنعت دفاعی آمریکا باز خواهد گشت.
براساس این گزارش به نقل از سینتیا کوک، کارشناس صنایع دفاعی در مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی که یک اندیشکده مستقر در واشنگتن است، شرکت صنایع دفاعی بی ای ئی سیستمز انگلیس قصد دارد با گسترش تاسیسات خود در مینهسوتا ۵۰۰ شغل ایجاد کند و شرکت جنرال داینامیکس حدود ۱۲۰ شغل در یک کارخانه جدید در تگزاس ایجاد خواهد کرد.
اظهارات نولاند و گزارشهای مربوط به این مسئله، پرسشها و انتقادات گستردهای را برانگیخته است. رابی سوایو، از مجریان وب هیل گفت: اظهارات او (نولاند) نشان می دهد «شما چقدر درباره این رویکرد اشتباه می کردید. این فقط انتقال از اقتصاد گسترده تر، از مالیات دهندگان به یک صنعت خاص است. این برای مردم آن صنعت خوب است اما بدان معنا نیست که برای اقتصاد خوب باشد.»
بریانا جوی گری، مفسر سیاسی، در مورد برداشتش از سخنان نمایندگان ایالات متحده، اعضای کنگره و وزارت امور خارجه گفت: «درک اینکه این نوع لفاظی ها چه هدف سیاسی را دنبال می کند، دشوار است زیرا چنین اظهاراتی می گوید ما نه تنها باید با این جنگ موافق باشیم زیرا پول به دست سازندگان داخلی اسلحه سرازیر میشود بلکه ما باید از این جنگ خوشحال باشیم، زیرا این روشی کارآمد برای تضعیف پوتین (رئیسجمهور روسیه) بدون حضور نیروهای آمریکایی در خط مقدم است.»
او گفت: «این اظهارات کاملاً نشان می دهند چقدر برای جان اوکراینی ها ارزش قائل هستیم.» گری همچنین از سیاستگذاران آمریکا خواست تا برای مالیات دهندگان آمریکایی ارزش قائل شوند و گفت: «هیچکس دوست ندارد ببیند این پول فقط برای به آتش کشیدن صرف می شود یا برای سلاح هایی استفاده می شود که چیزهایی را منفجر می کنند که بعداً باید بازسازی شوند.»