تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۸

خراسان رضوی- «علی اکبر تجلی» به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست.

استان: خراسان رضوی

حوزه انتخابیه: مشهد و کلات

شعار انتخاباتی: اصلاح ریشه‌ای از آموزش و پرورش، نگاه به تمدن باستانی جهت توسعه اقتصادی با توسعه بازرگانی و تجارت و اجیای پل ارتباطی شرق به غرب و بالعکس

پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

علی اکبر تجلی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

رزومه: مهندسی برق - کنترل از دانشگاه فردوسی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی-کارآفرینی از دانشگاه آزاد-تخصصی مدیریت اجرایی از سازمان مدیریت صنعتی-متخصص ارشد تأسیسات ساختمان از آموزش عالی آزاد-دارای صلاحیت پایه یک نظارت برق از سازمان نظام مهندسی استان خراسان رضوی

سوالات کشوری:

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

عدم شفافیت آرا عدم ارائه بازخورد مناسب به مردم در قبال نتایج حاصل از بررسی وضعیت اقتصادی جامعه. عدم توجه کافی به مبحث آموزش و پرورش نسل آینده به عنوان رکن اصلی توسعه آینده کشور

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

پر رنگ نمودن کمیسیون‌های تخصصی با استفاده از بازوی واحد پژوهش‌های مجلس و ارائه نقطه نظرات کارشناسی بطور کاملاً شفاف برای عموم مردم تا مورد نقد قرار بگیرد، هرچند ممکن است در ابتدا سو استفاده‌هایی داشته باشد و یا معضلاتی را به وجود بیاورد ولی در کل منافعش بسیار ارجح است بر مضرات آن. انجام پایش و نظارت دوره‌ای، حداقل شش ماهه و پاسخگو کردن رئیس هیأت دولت به عنوان هماهنگ کننده کلیه امورات اجرایی کشور در قالب چند شاخص شفاف و اعلام شده به مردم که قابل اندازه گیری و سنجش باشد.

* نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب چه اقداماتی ضرورت دارد؟

تجملات قید و بند به وجود می‌آورد و نهایتاً باعث دور شدن از عامه مردم و نیازهای واقعی جامعه می‌شود.حضور دوره‌ای و دائمی بین مردم و حفظ ارتباط نزدیک کلیه اقشار جامعه.

*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهم‌ترین تجلی گاه این همراهی و همکاری چیست؟

همراهی و همکاری در اجرای قانون در تمام دنیا موجب پیشرفت کشورهاست. تبعیت از قانون و پاسخگویی همه ارکان در مقابل مجلس شورای اسلامی به عنوان نمایندگان مردم، البته این مهم مجلس قوی و افراد توانمند و عزتمند می‌طلبد

*مسئولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند، اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

دوری از مردم و از بین رفتن اعتماد اجتماعی مردم به قوه مقننه که خود عاملی برای بی اعتمادی به کل نظام می‌شود و چنین افرادی دیگر لیاقت نمایندگی را ندارند، گاهی مضرات آن غیر قابل جبران است. البته مسئولیت پذیری نیز بایستی معنا شود و معیارها و نحوه اندازه گیری آن شفاف شود.

*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟

همینکه در میان مردم باقی بماند و از آنجایی که مردم مطالبه گر هستند، خود به خود صفت‌های نامبرده یا اصلاح می‌شوند یا از طرف مردم طرد خواهند شد که این نیز خود عاملی برای اصلاح خواهد بوداگر بین مردم بماند. در قبال هر شعاری بایستی جوابگو باشد، پس از شعارهای بدون پشتوانه خودداری خواهد کرد، هرچند شعور مردم آنقدر بالا رفته که خیلی از این مسائل را می‌فهمند.

*طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسئولیت دارد، برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخش زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟

منافع محلی را در قالب منافع کلی کشور ببیند در این صورت است که هم اقتصاد هم فرهنگ و هم تمامی مسائل پایدار خواهند بود و منافع‌اش هم به مردم حوزه انتخابیه خودش می‌رسد و هم به کل کشور بست داده می‌شود.

سوالات استانی:

* برای توسعه ظرفیت بازارچه‌های مرزی استان جهت افزایش صادرات و واردات چه برنامه‌ای دارید؟

نزدیک کردن بازراچه های مرزی به گمرکات و افزایش آنها. واگذاری مسؤلیت بازارچه‌ها به بومیان منطقه‌ای. انجام حمایت‌های لازم جهت افزایش پاخور بازارچه‌های مرزی برای مردمان دو طرف مرزها که هم موجب افزایش امنیت می‌شود وهم موجب نزدیکی بیشتر مردمان و تجار و حتی صنعتگران می‌شود.تا با توجه به شناختی که از منطقه و کشور مقابل دارند بهترین توسعه را ایجاد نمایند و دولت به عنوان حمایت کننده جلوی هرگونه رقابت منفی با این بازارچه‌ها را باید بگیرد بایستی بازارچه‌ها به گونه‌ای باشند که تبدیل به مناطق آزاد منطقه‌ای شوند و دو طرف مرز از آنها به عنوان درگاه‌هایی جهت فروش کالاهای خود و یا انجام تجارت فرامرزی استفاده کنند.

*مشهد از ۵۶ ملیت مختلف در حوزه سلامت، پذیرش دارد. برای توسعه گردشگری سلامت استان خراسان رضوی چه برنامه‌هایی باید تنظیم و عملیاتی شوند؟

استفاده از ظرفیت وجود بارگاه امام هشتم شیعیان جهان که نه تنها برای مردم ایران که برای شیعیان عراق و کشورهای عربی، پاکستان، افغانستان و حتی هندوستان و … نیز بسیار محترم است و هرساله موجب جذب میلیون‌ها زائر به این بارگاه مطهر می‌شود.خدمت رسانی صحیح به زائرین و ایجاد امکانات جهت پاسخگویی مناسب به نیازمندی‌های سلامت ایشان اولین عاملی است که جذبه ایجاد خواهد کرد. استفاده از بسترهای فضای مجازی به جهت اطلاع رسانی و خدمت رسانی مناسب. استفاده از سامانه‌های فضای مجازی جهت خدمت رسانی بر خط.و…

* برای مقابله با حاشیه نشینی و نوسازی بافت‌های فرسوده، چه برنامه‌ای دارید؟

این موضوع در وزارتخانه مسکن بایستی کارشناسی شود و با همکاری وزارت کشور و شهرداری‌ها یک برنامه مدونی جهت ارائه به مجلس تهیه گردد. نقشه جامع شهرها بایستی تهیه و ابلاغ شود، شفاف باشد و با هرگونه خلافی بدون اغماض برخورد قاطع شود.گسترش و راحتی سیستم‌های حمل و نقل و ارتباطی جهت بهره بردن کل مردم از امکانات شهری و برگشت سریع ایشان به محل زندگی ایشان روشی است که در دنیا برای جلوگیری از گسترش حاشیه نشینی تعریف شده است. بعد از آن جلوگیری گسترش حاشیه نشینی و کم کردن محیط‌های غیر استاندارد و ایجاد فضای زندگی مناسب برای شهروندان حاضر با استفاده از امکانات شهری و تخصیص بودجه با اطلاع رسانی عمومی تحت نقشه جامع شهری.