به گزارش خبرنگار مهر، «ابوالفضل ظهرهوند» عضو لیست ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (امنا) در تهران، امروز با حضور در خبرگزاری مهر، پاسخگوی سوالات ما بود.
ظهرهوند با اشاره به اولویتهای مجلس دوازدهم اظهار کرد: اولویتهای مجلس همه حوزهها را در برمیگیرد چراکه مجلس در رأس امور است. مجلس از لحاظ قانونی باید خلاءهای موجود را رفع کرده و برای رفع مشکلات و ضعفها نیز باید از ظرفیتهای نظارتی خود استفاده کند.
وی ادامه داد: مهمترین اولویت ما رفع مشکلات اقتصادی است. سوال من آن است که این نحوه فروش دلار و درآمدهای حاصله از آن تحت عنوان کنترل بازار منطقی بوده است؟ ساختار بودجه کشور هم بسیار مهم است و باید بر سیاستهای مالی هم نظارت شود و از جنبه تقنینی و نظارتی لازم است روی این موضوع کار شود.
ظهرهوند افزود: ساختار ربوی و مشکلات سیستم پولی و مالی ما نیز از جمله مسائلی است که منجر به کاهش قدرت خرید مردم و افزایش تورم شده است و باید برای رفع آن فکر اساسی کرد.
«نظارت قوی» از رانت و فساد جلوگیری میکند
عضو لیست ائتلاف امنا در تهران با بیان اینکه مجلس باید سمت و سوی ایران آینده را هم در سیاست توسعهای و هم روابط بینالملل مشخص کند، تصریح کرد: ۴۵ سال است که کلنگ میزنیم و به دنبال تکمیل پروژههای نیمه تمام هستیم، در حالی که برای رفع مشکلات کشور باید نقشه راه روشن داشته باشیم.
وی گفت: یکی دیگر از مشکلاتمان آن است که نظارت ما ضعیف بوده است، در حالی که نظارت قوی بستری مهم برای جلوگیری از رانت و فساد است. ما اول باید نظارت کنیم و بدانیم ضعفها کجاست و سپس باید برای رفع آن ضعفها و مشکلات باید راهکاری دقیق بیاندیشیم.
ظهرهوند با اشاره به اینکه عدم تجانس رویکردها و جهتگیریهای نمایندگان مجلس با یکدیگر هم یکی دیگر از مشکلات ماست، ادامه داد: برخی از نمایندگان مجلس رویکرد محلی دارند و بخشینگر هستند، در حالی که رفع مشکلات محلی باید ذیل مباحث ملی و کلان کشور انجام شود.
وی در ادامه اظهار کرد: عدم شفافیت هر سه قوه و سازمانهای تحت امر آنها و حتی شهرداریها نیز مشکل دیگر ماست، در حالی که همه نهادها و قوای ما باید شفاف و در ویترین باشند، نه اینکه در سایه باشند. برخی از احزاب و جبهههایی که در صحنه رقابت وارد شده اند، شعار اصلی خود را روی بحث شفافیت گذاشته اند که بسیار مهم و کلیدی است.
منابع کشور باید به صورت عادلانه توزیع شود
عضو لیست ائتلاف امنا در تهران با بیان اینکه منابع ما محدود است و باید به صورت عادلانه توزیع شود، گفت: شکاف درآمدی و طبقاتی هم در رفاه زندگی و هم جنبه سیاسی و اجتماعی زندگی مردم تأثیر دارد. شکاف طبقاتی به لحاظ اقتصادی در کشور ما بسیار زیاد است و معتقدم که حلقه تورم باید خیلی سریعتر رفع شود.
ظهرهوند با انتقاد از نحوه مدیریت منابع انرژی کشور، گفت: ما الان بنزین وارد میکنیم و گفته میشود در ۱۰ سال آینده، گاز هم وارد خواهیم کرد. مدیریت ما در انرژی و توزیع آن غلط است. سیاستهای صادراتی ما نیز پایا نیست و صادرکنندگان نمیدانند که در آینده باید از چه سیاست و رویکردی تبعیت کنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مجلس برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور باید چه کند، گفت: من ایده دارم اما مجلس ۲۹۰ نماینده دارد و مدیریت مجلس و مرکز پژوهشهای مجلس نیز در این زمینه نقش دارند و دستگاههای ذیربط را باید برای رفع مشکلات کشور پای کار بیاورند.
عضو لیست ائتلاف امنا در تهران تاکید کرد: چشم هر نظام سیاسی و ساختار اجرایی و سیاسی در جهان، دستگاه سیاست خارجی است؛ این در حالی است که در ایران سالها است که شرایط حکمرانی ما بیشتر شبیه به کارآموزی است و هر که میآید کارآموزی و کارورزی به قیمت فشار بر مردم میکند و میرود و قطعاً این افراد نمیتوانند در رأس امور باشند.
وی گفت: زمانی که فرد جوان و بیتجربه به مجلس برود، به این معناست که باید کارورزی کند؛ در حالی که ممکن است به قیمت فشار بر زندگی و معیشت مردم باشد. کسانی باید به مجلس بیایند که از تجربه علمی و قابل قبول علمی و عملی برخوردار باشند.
ظهرهوند در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مجلس یازدهم چقدر در دیپلماسی پارلمانی فعال بوده است، اظهار کرد: دیپلماسی پارلمانی ما بیشتر شکلی، هزینهبَر و در قالب سفر بوده است، در حالی که باید فراگیرتر و با هماهنگی با وزارت خارجه باشد.
رأی مردم به معنای مشارکت آنان در حکمرانی است
وی با اشاره به بیانات امروز رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه حضور پُر شور و قوی ملت در انتخابات، تجلی قدرت ملی، تضمینکننده امنیت ملی و مایوسکننده دشمنانِ چشمدوخته به ایران است، گفت: رأی مردم به معنای مشارکت آنان در حکمرانی است و مردم اگر اعتراض هم دارند با رأی میتوانند وضعیت را تغییر دهند و اگر رأی ندهند، اصلاحی اتفاق نخواهد افتاد.
عضو لیست ائتلاف امنا در تهران تصریح کرد: ایران از نظر قدرت بازیگری در منطقه ابرقدرت است و عضو بریکس و شانگهای است. مشارکت بالای مردم در انتخابات قطعاً تأثیر زیادی در عرصه بین المللی دارد. انتخابات بهترین موقعیتی است که مردم از حق خود برای مشارکت در حکمرانی استفاده کنند. اگر مردم در انتخابات شرکت نکنند، به ضرر خودشان و امنیت ملی است و دشمنان را تهییج میکنند که فشار بیشتری به ما بیاورند.
وی با بیان اینکه باید مسوولانه انتخاب کنیم، اظهار کرد: مردم نباید لزوماً به ۳۰ نفر و لیستی رأی ندهند و باید وضعیت کاندیداها را بررسی کنند. دوره پخش پوستر و هزینههای زیاد تبلیغاتی گذشته و باید مردم ببینند فرد شایسته کیست و فردی را انتخاب کنند که با شناخت و مقایسه کاندیداها با یکدیگر باشد.
ظهرهوند در ارزیابی خود از لیست امنا و شرایط رأیآوری این لیست، گفت: بنده در خیلی از لیستها هستم و فقط در لیست امنا نیستم. امنا از لیست رقیب خود که اسم آن را نمیبرم، منسجمتر است و گفتمان آنها با هم هماهنگتر است و شفافیت و فسادستیزی را هم در اولویت دارند.
پدرخواندگی و تکلیستی دیگر جواب نمیدهد
وی با بیان اینکه پدرخواندگی و تکلیستی دیگر جواب نمیدهد، گفت: نباید به دنبال لیستهای فامیلگرایی و سهمیهبندیهای خاص نرویم. من به امنا دعوت شدم و این لیست متجانس هستند و روی شفافیت همگی به اجماع رسیدند و امضای کتبی گرفتند که از لحظه ورود به مجلس شفافیت را مدنظر داشته باشند.
عضو لیست ائتلاف امنا در تهران با اشاره به اینکه قرار نیست فردی با جیب خالی به مجلس برود و با جیب پُر بازگردد، اظهار کرد: نماینده ای که کارچاق کنی کند و بگوید که فلانی را در فلان پست بگذارید، این کارش عین فساد است.
وی اظهار کرد: ایران هیچ وقت اینقدر جایگاه نداشته و اثربخش و تعیینکننده نبوده و در مقابل، غرب نیز هیچگاه تا این حد مستاصل نبوده است. اگر به آینده امیدوار هستیم، باید آن را عینی کنیم که گام عملی آن مشارکت مردم در انتخابات است و نباید از کنار آن ساده عبور کنیم.