تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۰:۰۳

مازندران- « شهاب لهراسبی نیچکوهی» به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست.

  • استان: مازندران
  • حوزه انتخابیه: نوشهر، چالوس و کلاردشت
  • شعار انتخاباتی: (فردای روشن)

پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

شهاب لهراسبی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

رزومه:

قاضی دادگاه، رئیس دادگاه، دادیار، رئیس شعبه ۱۰۹ دادگاه کرج، رئیس دستگاه قضا بخش نشتارود، معاون اسبق دادستان شهرستان چالوس. رئیس شعبه سوم حقوقی شهرستان نور.

سوالات کشوری:

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

در بسیاری از اولویت‌های فعلی جامعه قانون گذاری رعایت نشده و مدنظر قرار نگرفته است.

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

شفافیت آرا را به عنوان ابزار داشته باشیم تا بتوانیم آن را اجرایی کنیم، همچنین در قانون گذاری کارشناسی کنیم و در کمیسیون‌های داخلی مجلس از کارشناسان متخصص استفاده کنیم.

*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل‌گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟

نماینده هیچ برتری نسبت به دیگران ندارد و باید در کنار مردم و خادم آنان باشد

*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی‌گاه این همراهی و همکاری چیست؟

همکاری باید از بعد تقویت ارتباطات باشد و اگر بنا را بر این گذاریم که مجلس تصویب کند و دولت آن را اجرا نکند آسیب پذیر است، از سوی دیگر تعامل سازنده برای برون رفت از بسیاری وضعیت ناکارآمد امری ضروری است و باید این تعامل و همکاری را تقویت کنیم.

* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

مردم ولی نعمتان واقعی هستند و تمام امید و اتکای مردم به نمایندگان مجلس است و نمایندگان باید با مردم همراهی کنند. همچنین مشکلات باید شنیده و پیگیری شود و باید در پیگیری مشکلات قوی‌تر عمل کنیم. متأسفانه فقط عده‌ای در حال گرفتن پست هستند و نباید بعد از انتخابات تسویه سیاسی داشته باشیم.

*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟

مردمی بودن به این معنی نیست که نماینده تصور کند که حاکم است و دسترسی مردم باید نماینده آسان و سهل باشد و باید مشکلاتی را که مردم می‌گویند منعکس کنیم و قوانین برخاسته از پشتوانه مردمی تصویب کنیم.

* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟

باید از حالت انفعالی خارج شویم و دیپلماسی غیرفعال را از بین بریم و در موضوعات کلان کشور مسئوولیت پذیر باشیم و موضع گیری کنیم و این مساله نیازمند شجاعت و توانمندی برای موضع گیری است و دیپلماسی قوی نماینده کمک کننده است.

سوالات استانی:

* با توجه به ورود سالانه ۶۰ میلیون مسافر به استان، چه برنامه مدون و پایداری برای توسعه گردشگری در مازندران دارید؟

گردشگری توسعه نمی‌یابد مگر اینکه زیرساخت‌های مورد نیاز را درست کنیم و یکی از موارد این است که بتوانیم جاذبه‌های گردشگری را در منطقه فراهم کنیم زیرا گردشگری نباید به اسم و سمبولیک باشد و باید در منطقه ملزومات گردشگر را در چارچوب قانون فراهم کنیم و تا زمانی که برای سرمایه گذار امنیت ایجاد نکنیم و موانع ساخت را از بین نبریم گردشگر ورود نمی‌کند از این رو موانع تأثیرگذار را برطرف کنیم.

برای توسعه و استانداردسازی راه‌های مواصلاتی استان چه برنامه‌ای دارید؟

در منطقه ردیف بودجه‌ای سال ۹۸ برای دوبانده شدن جاده مرزن آباد - کلاردشت تصویب شده بود و برای تسریع و سرعت بخشیدن آن باید اقدامات زیربنایی انجام می‌شد. از سوی دیگر در جاهایی که بودجه ندارد باید از کارشناسان متخصص استفاده کنیم.

* تغییرکاربری گسترده اراضی در مازندران یکی از معضلات این استان است. بنابر آمار رئیس فراکسیون امنیت غذایی مجلس شورای اسلامی، از ۶۰۰ هزار هکتار اراضی در مازندران، طی سه دهه گذشته ۲۰۰ هزار هکتار زمین تغییر کاربری داده‌اند. برای جلوگیری از این روند فاجعه بار، چه تدابیری باید اندیشیده شود؟

خیلی از جاها قانون ما ناکارآمد است و نمی‌تواند متناسب با نیازهای مردم باشد و به عنوان نمونه براساس ممنوعت تغییر کاربری اراضی و باغات قرار بود جلوی زمینخواری و تفکیک اراضی جلگه‌ای و جنگلی گرفته شود اما آیا این قانون توانسته جلوی زمین خواری را بگیرد یا خیر.

از سوی دیگر ۲۰ سال در مازندران کشاورزی نداریم و چگونه در یک زمین ۱۰۰ متری برای تغییر کاربری آن جرم انگاری می‌شود از این رو قانون باید اصلاح شود و اصلاح آن باید توسط مجلس صورت گیرد.