تبریز-گام‌ها یکی پس از دیگری برداشته شد تا به یازدهم اسفند ۱۴۰۲، روز انتخابات رسید و امروز همه مردم جمع شده‌اند تا کار را پای صندوق‌های رأی تمام کنند و چه شایسته آن را به منزل می‌رسانند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها-اسرا درویشی: شمارش معکوس تا رسیدن روز سرنوشت ساز مردم ایران، روز موعود، ۱۱ اسفند ماه به پایان رسید و امروز همه مردم ایران یک صدا نوای لبیک سر داده و به پای صندوق‌های رأی رفتند.

امروز ۱۱ اسفند ماه است، روزی که همه مردم ایران جمع شده‌اند تا حماسه‌ای دیگر خلق کنند.

آذربایجان شرقی و به‌ویژه مردمان شهر تبریز نیز از این قافله عقب نمانده و از همان ساعات اولیه آغاز رأی‌گیری، پای صندوق‌های رأی حاضر شدند.

به سراغ یکی از شعبات اخذ رأی در تبریز می‌رویم تا وضعیت را جویا شویم؛

از همان بدو ورود همهمه مردم به گوش می‌رسد، کفش‌های خود را درآورده و وارد مسجد می‌شوم، همه از کوچک و جوان، پیر و خردسال به صف هستند و خود را برای رأی دادن آماده می‌کنند.

پس از احراز هویت، سراغ لیست‌های نمایندگان رفته و نام نمایندگان مورد نظر خود را می‌نویسند.

اینجا شور و هیاهوی خاصی برقرار است، همه آماده‌اند، آماده رقم زدن یک اتفاق باشکوه.

همه آمده‌اند

پیر زنی که به نظر می‌رسد بالای ۸۰ سال سن دارد، به علت کهولت سن و درد پاها با واکر راه می‌رود البته نوه او نیز کمکش می‌کند، به سراغ او می‌روم؛

مادرجان، سختت نیست با این شرایط پای صندوق‌های رأی آمده‌ای؟ می‌گوید: نه مادرجان، امروز به کمک نوه خود آمده‌ام، ما مدیون خون شهدا هستیم، مگر می‌شود شرکت نکرد؟!

دستش را روی دستم گذاشته و ادامه می‌دهد: باید خدا را شکر کنیم که امروز هم توانستیم در انتخابات شرکت کنیم.

شور و اشتیاق رأی اولی‌ها

پسر نوجوانی را می‌بینم، فکر می‌کنم رأی اولی باشد؛ انگشت خود را بر روی استامپ گذاشته و سراغ لیست‌های نمایندگان می‌رود.

از او می‌پرسم رأی اولی هستی؟ می‌گوید: بله رأی اولی هستم و بااقتدار دعوت رهبر خود را لبیک گفته و در انتخابات شرکت کردم، باید در سرنوشت خود تأثیرگذار باشم.

شرکت در انتخابات سن و سال نمی‌شناسد، شرکت پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها همراه با نوه‌هایشان تصاویر زیبایی را رقم زده است، آنها دست در دست نوه‌هایشان آمده‌اند تا از همان کودکی به آنها بیاموزند در سرنوشت کشورمان باید تأثیرگذار باشیم.

دسته‌ای از جوانان را می‌بینم وارد شعبه می‌شوند، شور و هیاهو خاصی دارند، شوخی می‌کنند و صدای خنده آنها کل مسجد را برداشته است، زیر لب به یکدیگر می‌گویند رأی دادن چه جالب هست، حس خوشایندی دارد. انگار یک مسئولیت خاص به آدم سپردند که باید به بهترین شکل انجامش بدهیم.

یکی از آنها که اسمش علی است، من را دیده و می‌پرسد، خبرنگار هستی؟ می‌گویم بله، با شیرین زبانی خاص خود می‌گوید پس لطفاً ما را ثبت کن، ما ۱۲ دانش آموز و رفیق هستیم که تصمیم گرفتیم امروز دسته جمعی در انتخابات شرکت کنیم، امکان دارد یک عکس دسته جمعی از ما بگیری؟

همه به صف شده و شبیه عکس‌های فوتبالی ایستاده و انگشت‌های استامپ زده خود را بالا می‌گیرند و عکس آنها را می‌گیرم.

پیرمرد انقلاب

حاج نقی نیز پیرمرد ۷۵ ساله محل است، او می‌گوید: از اول انقلاب همیشه پای صندوق‌های رأی آمده و در انتخابات شرکت کردم.

او می‌افزاید: دشمنان فکر می‌کنند رأی نمی‌دهیم، اما یک صدا لبیک یاخامنه‌ای گفته و شرکت می‌کنیم.

مدیون خون شهدا هستیم

مادر شهید اوجاقی را می‌بینم که برای رأی دادن به این شعبه آمده است، به سراغ او می‌روم، استقبال گرمی کرده و می‌گوید: بنابه فرموده رهبر انقلاب اول صبح با قدرت پای صندوق آمدیم، رهبر فرمودند دو مورد را خداوند در قرآن تاکید کرده است، در کار خیر سبقت گرفته و به کوری دشمنان رأی دهید، پس پای رأی هستیم.

او خاطرنشان می‌کند: به برکت مهدی فاطمه (عج) و خون شهدا که همیشه تضمین کننده آرامش و اقتدار این مرز و بوم هستند، انتخابات با آرامش برگزار شد و پارسال چند نفر در دفاع از حریم ولایت خون خود را به پای نظام ریختند اما بدانند که این مملکت صاحب دارد و کسی نمی‌تواند تعرضی کند.

او ادامه می‌دهد: مملکت ما صاحب دارد و دشمنان درصدد این هستند آرامش ما را بگیرند، یک رأی ما مشت محکمی بر دهان دشمنان است ما مدیون شهداییم و از ما خواستند پشت نظام و مملکت باشیم پس باحضور خود به جهانیان نشان دهیم اتحاد و انسجام خود را حتماً حفظ می‌کنیم.

دوقلوهای انتخابات

صحنه جالبی را می‌بینم، دو پسر و دو دختر دوقلو و برادر و خواهر که با یکدیگر ازدواج کرده‌اند، یکی از برادرها می‌گوید:

ما نقش کوچکی در کشور داریم اما با رأی خود سرنوشت کشور را می‌توانیم تغییر دهیم چراکه قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود و هر رأی ما مهم است و نمایندگان باید مشکلات و خواسته ما را به مسئولان برسانند.

همسرش نیز می‌گوید: من و خواهرم امروز همراه همسرانمان چهار نفره در انتخابات شرکت کردیم و خوشحالیم که رأی ما در انتخابات تأثیر دارد.

من هم برگه رأی را در صندوق انداختم!

مادری ۵۰ ساله همراه با کودک خود در پای صندوق اخذ رأی حضور دارد، او به خبرنگار مهر می‌گوید: امروز روز تعیین سرنوشت است و هر کسی حق دارد تا برای تعیین سرنوشت خود اقدام کند.

او انتخابات را راهکاری برای تعیین سرنوشت تک تک افراد در جامعه دانسته و ادامه می‌دهد: شاید به نظر برسد که انتخابات تنها برای تعیین سرنوشت مملکت است اما چنین چیزی نیست چرا که نمایندگان مجلس قوانین حاکم بر کشور را وضع می‌کنند که هر کدام از این قوانین می‌تواند در زندگی فردی افراد جامعه تأثیر بگذارد.

او تأکید می‌کند: نباید مشکلات معیشتی موجود باعث شود که از تعیین سرنوشت خود عقب‌نشینی کنیم. این کشور متعلق به همه ایرانیان است و باید از هر فرصتی برای تعیین سرنوشت خودمان استفاده کنیم.

او به سمت صندوق می‌رود تا رأی خود را بیاندازد، اما پسر کوچکش با شور و اشتیاق فراوان برگه رأی را گرفته و خود در صندوق می‌اندازد و سپس با لبخند می‌گوید انداختم، انداختم، من هم رأی دادم.

من هم رأی می‌دهم

با دیدن این سیل از جمعیت و شور و نشاط آنها، من هم برای رأی دادن آماده می‌شوم.

امروز روز تاریخ ساز مملکت است، روزی که چندین ماه است هزاران نفر از سراسر کشور برای برگزاری هرچه باشکوه آن تلاش می‌کنند. ما مدیون خون شهدا هستیم و باید باحضور خود در پای صندوق‌های رأی، در سرنوشت کشورمان دخیل باشیم و بار دیگر حماسه‌ای به عظمت میهن عزیزمان رقم بزنیم.

طبق اعلام رئیس ستاد انتخابات، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری تا ساعت ۲۰ امروز، ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ ادامه دارد و بسته به وضعیت مشارکت، برای تمدید این فرصت اقدام خواهد شد.