به گزارش خبرنگار مهر سید محمدهادی سبحانیان امروز در سیزدهمین همایش سیاستهای مالی و مالیاتی ایران اظهار داشت: به اعتنای مبانی نظری و شواهد تجربی، باید از منابع نفتی فاصله بگیریم و به سمت منابع مالیاتی برویم. نفت اساساً یک سرمایه برای نسلهای آینده است.
وی با تاکید بر اینکه نیازمند فرهنگسازی مالیاتی هستیم، افزود: امر مالیات ستانی لازمه توسعه و آبادانی کشور است، در این زمینه با سوالات جدی از افکار عمومی مواجه هستیم و اندیشکده ها باید به صورت تخصصی به این موضوع بپردازند.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد: در حوزه رشتههای دانشگاهی نیاز است افرادی را تربیت کنیم، باید گروهی در کشور باشند که مالیات ستانی عادلانه را ترویج کنند، همچنین تربیت مشاوران نیز در این زمینه مهم است و در همین زمینه زمینه برگزاری دورههای آموزشی و تسهیل در صدور مجوزها را فراهم کردهایم.
وی با اشاره به مالیاتستانی از فعالان فضای مجازی، گفت: نیازمند همکاری سایر ارکان در این حوزه هستیم، باید به مردم نسبت به هزینهکرد مالیات اطلاع رسانی شود، زیرا زیرساختهای عمرانی و آبادانی کشور حاصل پرداخت مالیات مردم است.
سبحانیان عنوان کرد: رویکرد ما به سمت مالیات ستانی داده محور است، چالش نظام مالیاتی در گذشته به خاطر مالیات ستانی سنتی بوده است، گلایهها نشأت گرفته از میزان پرداختی نیست بلکه از تبعیض است، از این رو باید مالیات ستانی داده محور باشد.
وی با بیان اینکه سیستمی کردن فرایندهای مالیات ستانی یکی از راهبردهای این سازمان است، گفت: معتقدیم که فعالان اقتصادی به عنوان شرکای راهبردی ما هستند و تلاش میکنیم خدمات مالیاتی را به صورت برخط ارائه کنیم.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت: ارائه خدمات مالیاتی بر روی اپلیکیشنهای موبایلی است، همچنین بخشی از خدمات توسط دفاتر پیشخوان برون سپاری شده است.
وی با اشاره به اینکه مودیان را مورد تاکید قرار دادهایم، گفت: امروز در سراسر کشور میزهای خدمت در اقصی نقاط کشور و در بازار مستقر شده است.
سبحانیان ادامهداد: استفاده از شرکتهای دانش بنیان در راستای سیستمی کردن فرایند و جلوگیری از فرارهای مالیاتی است، پارسال ۱۰ هزار خانه لوکس شناسایی شد. امسال نیز با استفاده از ظرفیت یک شرکت دانش بنیان ۱۱۰ هزار خانه گرانقیمت در تهران شناسایی شد.
وی با تاکید بر اینکه تمرکز سازمان مالیاتی بر دانه درشتها است، گفت: ما فشار بر مشاغل خرد و فعالان اقتصادی نمیآوریم. مالیات ۵۰ درصد اصناف و مشاغل صفر و ۹۰ درصد آنان زیر ۲۰ میلیون تومان بوده است.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور عنوان کرد: مالیات بر سوداگری و سفته بازی در مجلس خوب پیش رفته است که امیدواریم در این دوره از مجلس به نتیجه برسد. این نوع مالیات ستانی با ارائه اطلاعات از سوی سایر دستگاهها درباره آمار خرید و فروش سکه و دلار محقق میشود. ضمن اینکه عموم مردم شامل فعالیت سفته بازانه نمیشوند.
وی با بیان اینکه مالیات بر مجموع درآمد در دولت سیزدهم تدوین شد، خاطرنشانکرد: تلاش میکنیم در حوزه ساماندهی معافیت مالیات و نرخ گذاری مالیات حرکت کنیم تا سرمایهها به سمت تولید و سرمایه گذاری اقتصادی سوق پیدا کند.