به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جهاددانشگاهی، حسن مسلمی نائینی رئیس جهاددانشگاهی و دکتر علیمردان عظیمی مدیرعامل یکی از گروههای صنعتی خودرو در راستای توسعه همکاریهای فناورانه، فنی، تخصصی، پژوهشی، اجرایی، آموزشی و فرهنگی از طریق تعامل پویا و سازنده با مراکز علمی و تحقیقاتی داخلی و با هدف رفع نیازهای صنعت خودرو، ارتقای دانش کارکنان، تقویت هر چه بیشتر تعاملات و استفاده بهینه از امکانات موجود تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
مسلمی نائینی رئیس جهاددانشگاهی عنوان کرد: هر مدیری که تاکنون به جهاددانشگاهی اعتماد کرده نفع بیشتر آن ابتدا به خود آن مجموعه رسیده و در حوزههای مختلف این اعتماد انجام شده است.
وی در ادامه سخنانش از حضور پرشور مردم در پای صندوقهای رأی و شرکت در انتخابات قدردانی کرد و یادآور شد: روز گذشته مردم حماسه سیاسی دیگری آفریدند که نتیجه آن، این بود که دشمنان ایران را عصبانیتر کرد و امیدواریم منتخبین قدر مردم را بدانند و کاری کنند تا مشکلات آنها کمتر شود.
رئیس جهاددانشگاهی ضمن اشاره به اینکه در حوزههای فنی و صنایع که کل فرآیند آن وارداتی است مشکلاتی داریم، گفت: در حوزههایی مانند موشکی، هستهای، نانو، سلولهای بنیادین و درمان ناباروری که تمامی فرآیند آن در داخل کشور انجامشده موفقیتهای بسیار و زایشهای داخلی داشتهایم. همچنین برای حل این مشکلات به پیوست فرهنگی هم نیازمندیم.
مسلمی نائینی افزود: باید متغیرهای مختلفی در حوزه صنعت خودرو ایجاد شود تا مردم با استفاده از محصولات ایرانی خشنود شوند. در این راستا جهاددانشگاهی با توجه به اینکه در حوزههای فنی تجربه و ظرفیت خوبی دارد آمادگی لازم برای همکاری با مجموعه صنعتی خودرو را دارد.
همکاری جهاد دانشگاهی درساخت خودروی داخلی
وی بابیان اینکه این نهاد انقلابی توانسته در حوزههای درمان ناباروری، فنی و مهندسی، پژوهش و فناوری و… نام ایران را در دنیا سربلند کند ادامه داد: جهاددانشگاهی در دو حوزه فنی و فرهنگی میتواند کارهای بسیاری انجام دهد و با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی برساخت خودروی داخلی جهاددانشگاهی میتواند در این حوزه همکاری خوبی داشته باشد. ما در سطح کشور بیش از ۱۰۰ واحد سازمانی داریم که با توسعه همکاریها میتوانیم شاهد اقدامات خوبی باشیم.
ایجاد آزمایشگاه هوش مصنوعی و دوقلوی دیجیتال
رئیس جهاددانشگاهی در ادامه گفت: این نهاد در حوزههای هوش مصنوعی اقدامات بزرگی را در دستور کار دارد که ازجمله آنها ایجاد آزمایشگاه هوش مصنوعی و دوقلوی دیجیتال است و کتابی نیز با همین عنوان توسط پژوهشگران این نهاد منتشرشده است.
مسلمی نائینی همچنین ابراز امیدواری کرد تا دو مجموعه جهاددانشگاهی و گروه صنعتی خودرو مذکور در آینده نزدیک کارهای بزرگی را با تعامل و همکاری یکدیگر به انجام برسانند.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی یکی از سازمانهای توانمند در حوزههای فنی و علمی است، گفت: این مجموعه سابقه همکاری چند ساله با یک گروه صنعتی خودرو دارد و پروژههای موفقی با همکاری این خودروساز به اجرا گذاشته که سبب کاهش هزینههای تولید و کاهش ارزبری شده است.
رئیس جهاددانشگاهی ادامه داد: نتایج مثبت حاصله از همکاریهای گذشته، سبب شکل گیری تفاهمنامه جدید شده است که با امضای آن شاهد توسعه همکاریها در حوزه ماشین آلات، فناوریهای نو، هوش مصنوعی، تولید خودروهای جدید و تولید قطعات خواهیم بود.
ازجمله زمینههای همکاری مشترک در این تفاهمنامه نیازسنجی و شناسایی اولویتها و طرحهای قابل اجرا در زمینههای پژوهش، تحقیقات، فناوری، آموزش و بهرهبرداری از توانمندیهای علمی، تخصصی و تجربیات طرفین، ارائه خدمات نظارتی، مشاورهای و ارزیابی بهمنظور اجرای هرچه بهتر طرحهای اجرایی، علمی، تحقیقاتی و آموزشی در زمینههای مورد توافق طرفین، و استفاده از ظرفیتها و توان فنی طرفین تفاهمنامه در راستای ایجاد همافزایی در زمینههای تأمین مواد اولیه موردنیاز صنعت خودرو نظیر انواع چسبها، روغنها، گریسها، آلیاژهای خاص، مواد شیمیایی موردنیازبود.
همچنین از دیگر زمینههای مشترک دراین تفاهم نامه ساخت مواد اولیه مصرفی سنسورها و یاتاقانها، اجرای فعالیتهای پژوهشی دانشبنیان در حوزه ابزار، تجهیزات و قطعات یدکی خطوط تولید و ریشهیابی منشأ مشکلات تجهیزات، بهروزآوری و توسعه فناوریهای مرتبط با هوشمند سازی و اتوماسیون صنعتی، طراحی، ساخت و توسعه سیستمهای رباتیک بود.
بومیسازی فناوری و توسعه زیرساختهای طراحی و تولید و تجاریسازی خودروهای برقی و هیبریدی، همکاری در توسعه شبکه برق و الکترونیک از طریق اجرای طرحهای فناورانه موردنیاز توافق شده ازجمله توسعه سیستم کنترل موتور خودرو (ECU/EMS) و سامانههای (سیستمهای) برق و الکترونیک خودروهای آتی نظیر (EPS، ESC، TPMS و…)، مشاوره، طراحی، ساخت و تولید سیستمهای پیشرانه الکتریکی همکاری و مشارکت در اجرای سامانه (سیستم) دستیار راننده ADAS و سیستمهای هوشمند، بومیسازی فناوری ساخت انواع قطعات و سامانههای (سیستمهای) موردنیاز توافق شده در حوزههای برق و الکترونیک، سامانههای سکویی (سیستمهای پلتفرمی) و سایر حوزههای مرتبط و... از دیگر موارد این تفاهمنامه همکاری است.
گفتنی است این دو مجموعه در سالهای گذشته طرحهای بسیاری ازجمله طراحی و ساخت رباتهای خاص خطوط تولید، راهاندازی خط تولید موتور پژو ۴۰۵ را با محوریت سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف به انجام رساندهاند. همچنین ساخت دستگاه تنظیم زوایای چرخ و چراغ و فرمان خودرو ریرا، طراحی و پیادهسازی سامانه نرمافزاری خودروهای متصل، پروژه طراحی، ساخت و اورهال ابزار، تجهیزات و قطعات یدکی (شامل حدود ۳۰ زیر پروژه متنوع) ازجمله همکاریهای دو سال گذشته است.