یزد- رییس اداره بیان اداره کل منابع طبیعی استان یزد با تشریح طرح ترسیب کربن گفت: این طرح در هشت روستای استان ۲۵۰ شغل مستقیم و ۴۴۰ شغل فصلی ایجاد کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی زارع، یکشنبه شب در نشست خبری هفته منابع طبیعی در اداره منابع طبیعی شهرستان یزد با بیان اینکه یکی از مهمترین مناطق بیابانی و کانون فرسایش بادی، دشت اردکان است که هفت شهرستان را در خود جای داده است، اظهار کرد: سالانه نیم متر تا ۶۰ سانتیمتر افت سفره های آب زیرزمینی در این دشت اتفاق می افتد.

وی همچنین از حرکت ریگ های روان به سمت شهرها را از عمده ترین چالش های این دشت برشمرد و افزود: در دهه ۶۰ مقابله با بیابان زایی در این دشت آغاز شد.

زارع ادامه داد: تا سال ۷۰ روزانه ۲۰۰ روز یزد درگیر گرد و غبار بود اما تا سال ۱۳۹۵ این میزان به ۱۰۰ روز در سال رسید که این اتفاق به دلیل بوته کاری و درختکاری بوده است.

تعداد روزهای دارای گرد و غبار در یزد به ۲۱۰ روز رسید

وی تصریح کرد: متاسفانه اکنون دوباره تعداد روزهای دارای گرد و غبار در یزد افزایش یافته و به ۲۱۰ روز رسیده است.

رییس اداره بیان اداره کل منابع طبیعی استان یزد با بیان اینکه ۶۰ درصد بیابان زایی استان یزد انسانی است، افزود: بهره برداری معدنی، توسعه راه های معدنی و ... بخشی از این دلایل است.

وی، یکی از طرح هایی که در راستای مبارزه با بیابان زایی در یزد به اجرا درآمد را طرح ترسیب کربن دانست و گفت: این طرح اولین بار در سال ۲۰۰۳ در خراسان جنوبی اجرا شد و از سال ۱۳۹۳ نیز در بخش بهمن ابرکوه در ۱۱ روستا اجرا شد.

اجرای طرح ترسیب کربن در ۸ روستای شهرستان خاتم

زارع بیان کرد: از سال ۱۳۹۶ طرح ترسیب کربن در مروست و خاتم نیز به اجرا درآمد که در قالب این طرح هشت روستای شهرستان خاتم از جمله کرخنگان، چنار ناز، توتک، خوانسار، حسن آباد، ولیعصر و ... با جمعیتی معادل ۳ هزار و ۴۲۱ نفر در مساحتی بالغ بر ۱۰۰ هکتار تحت پوشش این طرح قرار گرفت.

وی ادامه داد: در قالب طرح ترسیب کربن، برای هر روستا یک صندوق اعتباری خرد یعنی در مجموع هشت صندوق با ۸۰۰ عضو تشکیل شد و با کمک مردم، مطالعات پایه سند معیشت مردم بر اساس ظرفیت های بالفعل روستاها تهیه شد.

زارع با اشاره به ارائه ۸ هزار و ۵۰۰ ساعت آموزش در قالب این طرح افزود: طرح ترسیب کربن در هشت روستای یاد شده برای ۲۵۰ نفر شغل دائم و برای ۴۴۰ نفر شغل فصلی در دوره برداشت گیاهان کشت شده در قالب این طرح ایجاد شد.