مربی تیم ملی گفت: چهار سال دوری از جودو روز دنیا لطمه بزرگی به این رشته زد و برای بازگشت باید با برنامه و البته تلاش دو چندان پیش رفته جودوکاران آماده حضور در میدان های بزرگ شوند.

حامد ملک محمدی با بیان مطلب فوق به خبرنگار مهر گفت: باید بپذیریم که جودو ایران نزدیک به ۵ سال در محرومیت و تعلیق بوده است. این یعنی دوری طولانی از جودو روز دنیا که لطمات زیادی به جودو کشور وارد کرد. در این مدت می‌توان گفت یک نسل از جودو تغییر کرده است. باشگاه‌های جودو با کمترین هنرآموز به کار خود ادامه داده و حتی برخی از آنها تعطیل شدند. خیلی از مربیان سازنده و قهرمان پرور و حتی داوران خانه نشین شدند.

وی ادامه داد: خیلی از مربیان از جمله خود من که به امر استعدادیابی و آموزش مشغول بوده و به قولی با جودو روز دنیا پیش می‌رفتند، در این مدت در هیچ تورنمنتی حضور نداشته‌اند و دانش آنها از سطح فعلی جودو جهان محدود به به چیزی است که در فضای مجازی مشاهده کرده و یا فیلم مسابقات مهم را تماشا کرده‌اند. ولی حضور در مسابقات و تجربه کردن رقابت‌ها چیزی متفاوت است. این شرایط مربیان است و جودوکاران نیز که وضعیتی مشابه دارند.

عضو سابق تیم ملی جودو گفت: جودو ایران پتانسیل بالایی دارد، می‌توان این جودو را احیا کرد، ولی باید با برنامه پیش رفت که فدراسیون مصمم به رسیدن به این هدف است. معتقدم در مرحله نخست باید مربیان به روز شوند. بعد از آن جودوکاران خود را دائم به اردوهای مشترک اعزام کنیم تا با جودوکاران برتر دیگر کشورها تمرین کرده و به قولی تن به تن شوند. کمبود تجربه و دوری از تاتامی های بزرگ دنیا چیزی نیست که بتوان خیلی زود جبران کرد.

ملک محمدی ادامه داد: حضور در مسابقات گرندپری و گرنداسلم در چنین شرایطی تنها به جودوکاران ما لطمه می‌زند، نمی‌توان بی برنامه پیش رفت که در این صورت جودوکار لطمه بیشتری خواهد خورد. باید سطح فنی جودوکار را بالا ببریم. مسابقاتی با سطح پایین‌تر برای تیم ملی در نظر بگیریم تا در کنار همان اردوها جودوکار هم به لحاظ فنی پیشرفت کند و هم به خودباوری لازم برسد که می‌توان در هر مبارزه‌ای پیروز شد.

مربی تیم ملی افزود: کادر فنی تیم ملی تمام تلاش خود را می‌کند تا در جریان اردوهای آماده سازی داشته‌های خود را به جودوکاران منتقل کند. ما تمام توان خود را برای بالا بردن آمادگی بدنی و فنی جودوکاران به کار می‌گیریم. ولی این یک بخش از کار است. جودوکار قرار است بعد از چهار سال وارد تورنمنتی شود که برای آن اردوی مشترکی نرفته و مسابقات تدارکاتی را تجربه نکرده است. در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار زیادی از او داشت.

وی در پاسخ به این سوال که چرا این اردو و یا مسابقه تدارکاتی در برنامه‌های تیم ملی نیست، گفت: کادر فنی برنامه داده و فدراسیون هم حمایت کرده است. ولی شرایط جودو ما بعد از تعلیق متفاوت است و نمی‌توانیم بیگدار به آب بزنیم تا بازهم جودو را درگیر چالشی مشابه کنیم. اغلب اردوهای مشترک بعد از تورنمنت‌های بزرگ برگزار می‌شود که فقط برای جودوکاران حاضر در همان دوره از مسابقات برنامه ریزی می‌شود. با توجه به اینکه در آستانه مسابقات جهانی هستیم و اردوهای مشترک در چند نقطه دنیا برگزار خواهد شد، رئیس فدراسیون در تلاش است تا شرایطی را برای حضور جودوکاران ما در اردوها فراهم کند، کار سختی است ولی امیدوارم این مهم محقق شود.

دارنده مدال برنز بازی‌های آسیایی ۲۰۰۲ ادامه داد: باید قبول کنیم که این ۵ سال دوری از جودو روز دنیا، جودو ایران را زیر رو رو کرد، برای آن که بخواهیم به آن حد برسیم باید سخت کار کنیم. از من مربی گرفته تا مدیریت فدراسیون، البته همه ارکان جودو در همین مسیر پیش می‌روند و رئیس فدراسیون هم به خوبی حمایت می‌کند، ولی باید زمان بگذرد تا به هدف برسیم. این جودوکاران واقعاً با جودویی که در شرایط فعلی در مسابقات معتبر اجرایی می‌شود، آشنا نیستند. همان طور که گفتم اینها باید در مسابقات و اردوها با قهرمانان روز دنیا تمرین کرده و روزی ۱۰، ۲۰ تا مبارزه کند تا به نوعی بدن‌ها شلاق بخورد تا بدانند جودو واقعی یعنی چه!

ملک محمدی با اشاره به سوپر لیگ جودو گفت: لیگ خوب است و شرایط خوبی هم در این دوره داشت، ولی می‌تواند خیلی بهتر شود. با جذب حامیان ملی باید تعداد تیم‌ها را افزایش داد. باید بالای ۱۰ تیم در لیگ باشد تا همه جودوکاران شانس حضور و مسابقه با بهترین‌ها را داشته باشند. ضمن اینکه به شرایط مالی جودوکاران و مربیان هم کمک می‌کند.

وی در پایان به شرایط تیم «خانه جودو ملک» گفت: تیم ما هر ساله در لیگ حضوری فعال دارد. ما حامی مالی نداریم، فقط از اعضای باشگاه خود استفاده می‌کنم. هزینه‌ها را نیز از طریق کمک‌های مردمی تأمین می‌کنیم تا به هر نحوی شده جودوکاران خود را در لیگ شرکت دهیم. هدف ما هم پیشرفت جودوکاران باشگاه خود ماست، هدفی که باعث شده در همه رده‌های سنی نماینده داشته باشیم. تلاش ما سازندگی در جودو است که تا حدود زیادی این هدف محقق شده است.