به گزارش خبرنگار مهر، مجید چگنی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه در دومین سال تأسیس خانه گاز قرار داریم گفت: گاز طبیعی نقش مهم و اساسی دارد و بیش از ۷۰ درصد سبد انرژی را به خود اختصاص داده است.
به گفته این مقام مسئول امسال با تلاش همکاران میزان گاز تحویل به صنایع افزایش داشته و بیش از ۱۴ درصد بوده و صنایع عمده ۷.۲ بوده سیمان ۹.۶ و فولاد ۹.۱ بوده است که موجب شده این سوخت پاک باشد و آلودگی هوای کمتری باشد.
وی خاطر نشان کرد: خانه گاز که با همفکری عزیزان تأسیس شد اقدامات خوبی در آن شکل گرفت در حوزه تحلیل بازار آینده پژوهی بهینهسازی و توسعه و نو آوری و کسب و کار انجام گرفته است.
چگنی اضافه کرد: این عزیزان با بهرهگیری از موسساتی که در حوزه انرژی قرار دارند با جذب نخبگان در این حوزه و خرد جمعی نوید بخش آینده روشنی در آینده نزدیک هستیم سرعت رسیدن به این اهداف بسیار بالا بوده است و گزارشهای خوبی را ارائه که مورد استفاده بخشهای مختلف جامعه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: امیدوارم همانطور که پیش میرویم دستاوردهای قوی تمامی مراکز علمی از آن بهره مند شوند.
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران اضافه کرد: گاز در کشور ما جایگزینی ندارد و چرخ اقتصاد به آن وابسته است به خصوص در بخشهای مولد و این گستردگی نیاز به سرمایهگذاری در تمامی بخشها دارد.
وی ادامه داد: پذیرش گواهی صرفهجویی در بورس اقدام مناسب و زیر ساختی در این زمینه بود.
به گفته چگنی علی رغم تولید گازی که وجود دارد مصرف انرژی بی رویه است در روزهای اخیر ۸۵۰ میلیون متر مکعب به شبکه توزیع تزریق شد.
وی ادامه داد: جایگاه مناسبی برای تولید گاز در جهان داریم که به همان میزان مصرف هم داریم اما بهترین راه بهینه سازی است.
وی با اشاره به دومین سال تأسیس خانه گاز ایران، افزود: این نهاد پایهگذاری شد و اهداف بسیار والایی را دنبال میکند تا بتواند یکی از راهبردهای مهم کشور در حوزه گاز را راهبری کند.
چگنی تاکید کرد: خانه گاز در حوزه بازریابی، تحلیل بازار، مدلسازی بازار، بهینهسازی حکمرانی توسعه و نوآوری کسب و کار کمک کرده است، این نهاد به صورت ساختارمند با شبکهسازی و بهرهگیری از تجربیات کشور، مؤسسههایی که در بخش پژوهش فعال هستند ارتباط گرفته و با ساختارهای انرژی کشور مانند کمیسیون انرژی و مرکز پژوهش مجلس شورای اسلامی همکاری داشتهاند.
وی با اشاره به اینکه خانه گاز در این مدت گزارشهای خوبی تولید کردهاند که به تصمیمگیری و تصمیمسازی در کشور کمک کرده است، گفت: با استفاده از
چگنی ادامه داد: همه صنایع بزرگ و کوچک کشور و بخشهای مولد با گاز فعال و طبیعی است که باید در این زمینه سرمایهگذاری کنیم و بهصورت یکپارچه و منسجم جلو برویم تا این مزیت قطعی کشور را حفظ و پایدار کنیم.
وی با بیان اینکه پذیرش گواهی صرفهجویی گاز در بورس اتفاق افتاده که کار مهم و زیرساختی به شمار میآید، تأکید کرد: یکی از محورهای مهم کشور موضوع بهینهسازی است زیرا با وجود تولید بالای گاز در کشور اما شدت مصرف انرژی در کشور بالاست و در این روزها ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین به شبکه گاز تزریق شده اما آنقدر مصرف بالاست که در زمستان گازرسانی بخشی از صنایع را محدود میکنیم.
چگنی با تأکید بر اینکه برای اجرای طرحهای بهینهسازی نیازمند منابع مالی در این زمینه هستیم و الگوی برگشت سرمایه و تشویق سرمایهگذار باید تعریف شود، ادامه داد: یکی از زیرساختها استفاده از بورس انرژی بر بستر بازار سرمایه است تا منابع مالی برای بهینهسازی تأمین شود.
وی تصریح کرد: استفاده از گواهیهای صرفهجویی گاز یکی از این مسیرهاست که در گذشته نیز قانون بر آن تأکید داشته است، در روزهای گذشته این گواهیها در بورس پذیرفته و زیرساختها آماده شده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تأکید کرد: شرکت ملی گاز تضمین میکند که این گواهی را صادر کرده و در بورس انرژی به فروش برسد، این قدم مهمی است که سرمایهگذاران در این زمینه میتوانند ورود کنند.
چگنی افزود: تکالیف قانونی مانند تعویض ۴ میلیون بخاری کم بازده با بخاریهای کمبازده وجود داشته و از سرمایه گذاران دعوت میکنیم در این زمینه وارد شوند.
وی با تأکید بر اینکه گواهیهای صرفهجویی گاز در بورس انرژی را صادر کرده و تضمین میکنیم، ادامه داد: حتی در شرایط اوج مصرف نیز اگر گواهی صرفهجویی انرژی در دست باشد، گاز تحویل سرمایهگذار میشود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تأکید کرد: تأمین مالی از طریق این گواهیها بسیار مطمئن است.
چگنی گفت: موضوع دیگر، احیای ماده ۲۶ الگوی مصرف است که بهدنبال آن هستیم تا مشترکانی که بالاتر از الگوی تعیین شده گاز مصرف میکنند، باید مازاد مصرف را از طریق گواهیهای صرفهجویی مصرف از بورس انرژی تأمین کنند.