به گزارش خبرنگار مهر، مسعود ایرانی عصر دوشنبه در مراسم بزرگداشت ترویج فرهنگ قرضالحسنه و تجلیل از خیران و نیکوکاران در اردبیل، اظهار کرد: از سال ۹۵ به بعد شاهد حضور هیأتهای سرمایهگذاری به شکل تخصصی در کشورمان با رویکرد صنعتی و محصولات تولیدی بودیم که در این بین آنها از شرایط پرداخت تسهیلات بانکی ما با نرخ سود ما متعجب بودند.
وی تصریح کرد: خود آنها اذعان میکردند که پرداخت تسهیلات با نرخ سود بالا با منافع سرمایهگذار در تعارض است و شکل مؤدبانه پرداخت این تسهیلات این است که واحدهای تولیدی کار نکرده و عرصه را خالی بگذارند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: به هیچ وجه پرداخت تسهیلات با نرخ سود بالا به نفع تولید و حمایت از اشتغال و سرمایهگذاری نیست و ضرورت دارد در این رویه اصلاحاتی صورت بگیرد.
ایرانی کلام صریح قرآن کریم را در پرداخت تسهیلات با نرخ سود بالا به عنوان ربا یادآور شد و افزود: در نقطه مقابل ربا، قرض حسنه وجود دارد که برخی از بانکهای تخصصی در کشور ما در حوزه پرداخت تسهیلات قرضالحسنه فعال بوده و صنعتگران و تولیدکنندگان را در این مسیر یاری میرسانند.
وی با ابراز خرسندی اصناف، صنعتگران، تجار و بازرگانان در بهرهمندی از این تسهیلات با نرخ سود بسیار پایین خاطرنشان کرد: آنچه که در کشور ما مغفول مانده رعایت عدالت اقتصادی است که باید در گام نخست حق و حقوق تولیدکننده و مصرفکننده به شایستگی رعایت شود.
ایرانی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: ما شعار عدالت اقتصادی را سر دادهایم اما متأسفانه بانکها به پرداخت تسهیلات با نرخ سود بسیار بالا روی آوردند که خود این اجحاف در حق تولیدکنندگان و مانعی در مسیر تحقق شعار عدالت اقتصادی است.
وی بیان کرد: متأسفانه بانکها در پرداخت چنین تسهیلاتی با نرخ سود بسیار بالا مسابقه گذاشتند و این جز پرداخت تسهیلات با شکل و شمایل ربا است که این خود جنگ مستقیم با خداوند متعال است و قطعاً آنهایی که از این تسهیلات بهره میبرند هیچ برکت و بهرهای را از کار خود نخواهند برد.
ایرانی ضرورت توجه به عدالت اقتصادی را در پرداخت تسهیلات مناسب برای فعالان اقتصادی یادآور شد و ادامه داد: انتظار میرود با توجه به اهمیت امر قرضالحسنه و ثواب ۱۸ برابری آن نسبت به سایر اعمال و رفتار، بهتر است تا قرضالحسنه ترویج یافته و همه از فواید آن بهره ببرند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل تصریح کرد: سرمایهگذاران بهتر است از این الگوی بانکهای قرضالحسنه برای حمایت از تولید و بخش اشتغال استفاده کرده و در کنار تحقق عدالت اقتصادی بتوان بخشهای خدماتی، تولیدی و تجاری را توسعه داد.
در این مراسم رئیس اتاق اصناف اردبیل نیز گفت: اتاق اصناف در تعامل با بانک عامل در حوزه قرضالحسنه است و قطعاً سعی میکند از ظرفیت پرداخت تسهیلات با رویکرد حمایتی بهره ببرد.
عسگر ارغوان افزود: اصناف و بازاریان و کسبه منصف و متدین اردبیل هم در ۲۲ بهمن و هم ۱۱ اسفند به تکلیف شرعی و اعتقادی خود عمل کرده و با حضور در عرصه تأثیرگذار و پشتیبانی از نظام اسلامی سنگ تمام گذاشته و توطئه دشمنان را خنثی کردند.
وی ضرورت پرداخت تسهیلات با نرخ سود پایین برای فعالان این عرصه را از مرحله تولید تا توزیع کالا یادآور شد و خاطرنشان کرد: اصناف انتظار دارند تا بانکهای عامل با کمترین نرخ تسهیلات مناسبی را پرداخت کرده تا در گذر از تحریم ظالمانه دشمنان بتوانند خدماترسانی شایسته در خدمت مردم بوده و زمینه جلب رضایت فراگیر را مهیا کنند.