زابل- عصر امروز از عروسک‌های باران خواه در نمایشگاه نخستین همایش ملی کارآفرینی و توسعه پایدار با تاکید بر نقش آب در سیستان که در زابل برگزار شد، رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مصحفی توانا در نخستین همایش ملی کارآفرینی و توسعه پایدار با تاکید بر نقش آب در سیستان با حضور عروسک‌های باران خواه توسط بانوان کارآفرین برای طلب باران در دانشگاه پیام نور مرکز زابل برگزار شد، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه از سال ۹۲ آموزش رایگان ساخت عروسک را در فضای مجازی آغاز و همین آموزش‌ها زمینه‌ساز ارتباطات با علاقه‌مندان به مقوله عروسک‌های بومی در کشورهای مختلف شد، بیان کرد: ماجرای عروسک‌های بومی برای مؤسس کانون دایا از احیای یکی از عروسک‌های بومی مازندران به نام «جُل عاروس» آغاز شد.

وی با بیان اینکه عروسک‌ها راویان بدون مرز فرهنگ و تاریخ هستند، افزود: «آسوکه» در گویش سیستانی به معنای «افسانه» است با مرور داستان هرکدام از عروسک‌ها که آرام در گوشه و کنار نمایشگاه نشسته‌اند، یادآور طلب باران هستند، در دل هر کدام ماجرایی افسانه‌ای پنهان شده که لذت شنیدنش سن و سال نمی‌شناسد.

توانا ادامه داد: عروسک‌های بومی منطقه سیستان نیز یکی از غرفه‌های دیدنی نمایشگاه است و پژوهش در مورد آنها به همت یکی از زنان سیستانی صورت گرفته و ساخته شده‌اند.

به گفته وی؛ این عروسک‌ها قصه‌ها و افسانه‌های سیستان و بلوچستان کهن را روایت و پوشش بومی منطقه را معرفی می‌کنند.