دستیار و مشاور فرماندهی معظم کل قوا گفت: تاریخ شفاهی فرماندهان برای ساختن نسل جوان بسیار پر اهمیت است، فداکاری‌ها، شهادت‌ها، فکر و تجربه و شجاعت‌ها را باید گفت و به گوش جوان‌ها رساند.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم آیین رونمایی از کتاب دوجلدی «به اروند رسیدیم» خاطرات جانباز کریم نصر اصفهانی فرمانده تیپ قمر بنی‌هاشم (ع) در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس رونمایی شد.

در این‌مراسم سرلشکر پاسدار دکتر یحیی (رحیم) صفوی دستیار و مشاور فرماندهی معظم کل قوا و رئیس پژوهشگاه شهید سلیمانی، سردار احمد غلامپور فرمانده قرارگاه کربلا در دوران دفاع مقدس، سردار اسماعیل کوثری، سردار زهدی فرمانده توپخانه سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس، سردار کریم نصر اصفهانی فرمانده تیپ ۴۴ قمر بنی‌هاشم (ع) در دوران دفاع مقدس، سردار اشتری فرمانده سابق نیروی انتظامی، سردار شمشیری از فرماندهان قرارگاه حمزه سیدالشهدا (ع) در دوران دفاع مقدس، سردار جواد استیکی معاون عملیات قرارگاه سیدالشهدا (ع) در دوران دفاع مقدس، سردار رستگار پناه از فرماندهان کردستان در دوران دفاع مقدس و سردار علی‌محمد نائینی مشاور فرماندهی کل سپاه و رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس و فرماندهان یگان‌های ۱۴ امام حسین (ع)، ۸ نجف اشرف و ۴۴ قمر بنی‌هاشم از استان‌های اصفهان و کهگیلویه و بویراحمد حضور داشتند.

سرلشکر پاسدار صفوی در این مراسم گفت: آن روزها، چند جوان آمدند و گفتند ما می‌خواهیم پاسدار شویم، آن جوان‌ها آقایان علیرضا تمیزی، مسیح توانگردی، سید علی بنی لوحی بودند. همان روزها آقای کریم نصر هم آمد و به ما ملحق شد.

وی افزود: با شروع غائله در کردستان ما به آنجا عازم شدیم. آقای کریم نصر قبل از اینکه برود در کردستان بجنگد چند ماهی در سیستان و بلوچستان جنگید، جنگ چه در کردستان و چه در سیستان و بلوچستان خیلی سخت بود. بعد از جنگ کردستان هم هشت سال دفاع مقدس شروع شد.

دستیار و مشاور فرماندهی معظم کل قوا در ادامه سخنان خود گفت: سردار کریم نصر یک فرمانده شجاع بود و بارها زخمی شد. خیبر این‌گونه جانباز شد. جنگ شجاعت می‌خواهد، ترسوها بارها و بارها می‌میرند، شجاعان یک‌بار می‌میرند آن‌هم با شهادت. آقای کریم نصر اندیشه قرآنی دارند و یک محب چهارده معصوم، همراه با نبوغ و با استعداد فراوانی هستند.

سردار صفوی به کتاب خاطرات سردار نصر اصفهانی اشاره کرد و گفت: کتاب «به اروند رسیدیم» بسیار کتاب ارزشمندی است. به حافظه سردار نصر تبریک می‌گویم، ایشان در این کتاب به جزییات، به‌خوبی پرداخته و حتی اسامی را هم به‌دقت مطرح کرده است. تاریخ شفاهی فرماندهان برای ساختن نسل جوان بسیار پر اهمیت است، فداکاری‌ها، شهادت‌ها، فکر و تجربه و شجاعت‌ها را باید گفت و به گوش جوان‌ها رساند. کتاب «به اروند رسیدیم» تاکتیکی نوشته شده است، ما جنگ‌ها را در سه سطح می‌بینیم؛ سطح راهبردی، سطح عملیاتی و سطح تاکتیکی. سطح راهبردی مثلاً راهبرد عراق در جنگ چه بود؟ راهبرد ایران چه بود؟ در سطح بالا، بیشتر سیاست‌های کشور، اقتصاد کشور و اهداف کشور مورد نظر است.

رییس پژوهشگاه شهید سلیمانی گفت: سطح عملیاتی سطح نیروها است؛ نیروی زمینی، نیروی هوایی و نیروی دریایی، عملیات‌های مشترک زمینی، هوایی و دریایی. به تاکتیک که می‌رسیم به سطح لشکرها، تیپ‌ها و گردان‌ها پرداخته می‌شود. با توجه به این‌که کتاب «به اروند رسیدیم» به جزئیات اشاره دارد، بنابراین تاکتیکی است. و انصافاً خوب هم نوشته است و قلم نویسنده بی‌تأثیر نبوده است؛ مثلاً ایشان عملیات بیت‌المقدس و یا عملیات محرم را بسیار زیبا تشریح کرده است.

وی در پایان گفت: تاریخ حلقه اتصال گذشته به آینده است، ما باید تاریخ کشورمان را بشناسیم و تاریخ را به نسل آینده‌مان منتقل کنیم. جنگ‌ها بزرگ‌ترین حوادث ملت‌ها هستند، پیروزی و شکست ملت‌ها هویت ملت‌ها را نشان می‌دهد، ملت‌هایی که از یک رهبری خردمند برخوردارند، ملت‌هایی که روح حماسی دارند، ملت‌های شجاع، ملت‌هایی که جوان‌هایشان از جنگ نمی‌هراسند و پیرانشان صبورانه فرزندانشان را به جبهه‌ها می‌فرستند، ملت‌هایی که سلطه ناپذیرند و زیر بار زور نمی‌روند. من از آقای کریم نصر و از همه عزیزانی که در جبهه‌های حق علیه باطل حضور داشتند، خواهشمندم آنچه را که در سینه‌هایمان داریم به زبان بیاوریم و برای نسل آینده ثبت نمائیم.