خرم‌آباد - مدیرکل شیلات لرستان تأکید کرد: تولید خاویار در لرستان بومی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، کیارش بیرانوند شامگاه چهارشنبه در نشست با خبرنگاران در سخنانی با بیان اینکه درگذشته میزان تولید آبزیان لرستان ۱۶ هزار تن در سال بود، اظهار داشت: الان این عدد به ۳۶ هزار تن رسیده است.

احداث مجتمع‌های بزرگ آبزیان در لرستان

وی با بیان اینکه یک مجتمع بزرگ ماهیان گرم آبی در دورود داریم، عنوان کرد: حدود دو هزار تن تولید ماهیان گرم آبی را در این مجتمع داریم.

مدیرکل شیلات لرستان با تأکید بر اینکه میزان تولید در مجتمع آبزیان «عمارت» به دو هزار تن رسیده است، ادامه داد: این در حالی است که درگذشته این مجتمع کاملاً تعطیل بود.

بیرانوند، بیان داشت: در حال حاضر در این مجتمع حدود ۴۰۰ نفر مشغول به کار هستند.

وی با بیان اینکه همچنین میزان ظرفیت در مجتمع آبزیان «چم چیت» به هزار و ۵۰۰ تن رسیده است، افزود: همچنین مجتمع آبزیان «دو آب» از طریق ماده ۲۷ واگذار و به بهره‌برداری رسیده است.

مدیرکل شیلات لرستان با بیان اینکه با اعتباری که از محل فروش این مجتمع‌ها به دست آمد، مجتمع آبزیان «سپیددشت» را استارت زدیم که ظرفیت بسیار عالی در حوزه آبزیان است، بیان داشت: در ابتدای این دولت زیرساخت این مجتمع تکمیل شد و از طریق ماده ۲۷ به بخش خصوصی واگذار شد.

بیرانوند، تصریح کرد: بخش خصوصی توانمند است، پای‌کار است و امیدواریم به‌زودی شاهد آب‌گیری فاز اول این مجتمع باشیم.

وی با تأکید بر اینکه این مجتمع، یک مجتمع عظیم آبزی‌پروری است، گفت: هزار و ۴۰۰ کیلومتر طول منابع آبی استان است که صیادها از این منابع آبی به‌خوبی صید می‌کنند.

اجرای طرح «پرورش ماهی در قفس» در ۲ سد لرستان

مدیرکل شیلات لرستان در ادامه با اشاره به طرح پرورش ماهی در قفس، عنوان کرد: ۲۵ قفس در سد «ایوشان» داریم، ابتدا به ما اعلام کردند که این سد، یک سد کشاورزی است که ما با سازمان اقتصادی کوثر قرارداد منعقد کردیم و ۲۵ قفس با ظرفیت هزار تن را در نظر گرفتیم، دو سال نیز کار انجام شد که یک‌مرتبه اعلام کردند که روستاهای پایین‌دست آب شرب ندارند و شما باید این قفس‌ها را جمع کنید.

بیرانوند با بیان اینکه در سد «مروک» در حال حاضر از محل اجرای این طرح تولید داریم، تصریح کرد: در سد «هاله» کوهدشت نیز تولید داریم، در سد «حوضیان» با وجود ورود سرمایه‌گذار، قبول نکردند که تولید داشته باشیم.

وی، گفت: قفس‌ها همچنان در آب این سد هستند.

مدیرکل شیلات لرستان با تأکید بر اینکه در دو سد استان اجرای این طرح را به‌صورت فعال داریم و تولید در حال انجام است، بیان داشت: مطالعات دو سد بزرگ دیگر شامل «سیمره» و «رودبار» را نیز انجام داده‌ایم، اعتبار هم برای آنها در نظر گرفته شده است، فعلاً علی‌رغم آمادگی سرمایه‌گذاران، راه دسترسی به این دو سد نداریم، امور آب باید راه دسترسی به این سدها را احداث کند.

فعالیت ۳۶ مزرعه تکثیر ماهیان

بیرانوند در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حوزه تکثیر ماهیان نیز، گفت: در استان ۳۶ مزرعه تکثیر ماهی مجاز داریم که ظرفیت اینها بیش از ۲۵۰ میلیون است؛ اما تولید آنها به ۱۵۰ میلیون در سال می‌رسد.

وی بیان داشت: در این صورت هم نیاز استان تأمین می‌شود و هم نیاز استان‌های هم‌جوار را می‌توانیم تأمین کنیم.

مدیرکل شیلات لرستان با تأکید بر اینکه لرستان در حوزه اصلاح نژاد خیلی خوب پیش رفته است، بیان داشت: در این حوزه به تولید ۶۰ میلیون بچه‌ماهی رسیده‌ایم.

تولید «خاویار» در لرستان بومی شده است

بیرانوند در ادامه سخنان خود با اشاره به تولید خاویار در لرستان، عنوان کرد: تولید خاویار را در استان بومی کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه الان شش مزرعه تولید خاویار در استان داریم، گفت: در نقاط مختلف استان در این حوزه مجوز صادر کردیم به‌طوری‌که میانگین تولید خاویار در «کمندان» بی‌نظیر و رکود بین‌المللی داشته است.

مدیرکل شیلات لرستان، تصریح کرد: تولید خاویار یک سیکل شش تا هفت‌ساله دارد، اما سودآور است، هر کیلوگرم گوشت ماهی خاویاری الان بین ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار تومان است.

بیرانوند، گفت: همچنین هر کیلو خاویار تولیدی بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان است.

وی در ادامه سخنان خود، بیان داشت: پنج مجتمع بزرگ خاویاری در دستور کار قرار داده‌ایم، این مجتمع‌ها با حمایت استاندار تأمین اعتبار شده‌اند، اگر این مجتمع‌ها به بهره‌برداری برسند حداقل پنج هزار تن به ظرفیت گوشت خاویاری استان اضافه خواهد شد.