به گزارش خبرنگارمهر، محمدباقر الفت، صبح پنجشنبه در آئین اختتامیه چهارمین جشنواره رسانه و عدالت دادگستری کل استان کرمان افزود: مهمترین بحثی که باید در این جشنواره باشکوه صورت گیرد، این است که نسبت عدالت با رسانه چیست؟ زیرا وقتی صحبت از عدالت میکنیم مفهومی فراتر از عدالت خانه و قانون در ذهن نقش میبندد.
وی ادامه داد: عدالت خانه محل تحقق عدالت است، اما زمانی که صحبت از عدالت میکنیم و مباحث عدل به میان میآید، به این معناست که شیء را در موضع خود قرار دهیم و یا عبارتی باید بدانیم آن شیء چیست که باید در موضع خود قرار گیرد و ظلم آن است که شیء را در موضع خود قرار ندهیم.
وی با اشاره به این مطلب که افتخارداریم که حق را از منشأ تولید آن برداشت میکنیم و منشأ تولید حق، خداوند است، تاکید کرد: در جوامعی که حق را با منشأ الهی تعریف میکنیم، تلاطمهای سایر جوامع را نداریم و اگر وجود داشته باشد ناشی از عدم شناخت است.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه گفت: برقراری حق و ایجاد عدالت شاید اثر آن در آرامشی باشد که در اذهان مردم و شهروندان ایجاد میکند و برپایی حق، رفع دغدغه احقاق حق از مردم است زیرا کسی که به حق خود میرسد، به آرامش میرسد و کسانی که در این مسیر حرکت میکنند و آرامش بخش مردم هستند، بزرگترین خدمت را به مردم انجام میدهند و امیدوارم این آرامش را با منشأ خداوند انجام دهیم.
الفت با اشاره به نسبت رسانه و عدالت برای ایجاد و حفظ آرامش در جامعه، تصریح کرد: وظیفه و رسالت رسانه در حوزه عدالت، صیانت از عدالت و رشد دادن آن است.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه، موضوع احساس عدالت را مورد تاکید قرار داد و اظهارداشت: باید واضعان قانون، عاقلانه، مدبرانه و عالمانه در یک جامعه وجود داشته باشند که عدالت به تجلی برسد.
الفت ضمن تاکید بر این مطلب که جامعه باید وجود عدالت را حس کند و به آن معتقد باشد، عنوان کرد: امروز تلاش فراوانی از تمام مراجعی که به عدالت مشغول هستند را شاهد هستیم و باید بررسی کنیم آیا احساس وجود عدالت نیز در جامعه وجود دارد و شهروندان چنین حسی دارند یا خیر؟ و باید به میزان الحراره این قسمت از بحث توجه کرد.
وی با بیان اینکه اگر احساس عدالت در جامعه وجود دارد معلوم است که رسانهها به وظایف خود به درستی عمل میکنند و اگر کم است باید رسانهها بیشتر به این موضوع بپردازیم افزود: امروز نیازمند فعالیت مؤثر رسانهها هستیم و این فعالیت مستلزم حمایت قضائی، اعتماد به رسانه و حمایت اجتماعی است و باید فضا و میدان را برای فعالیتهای رسانهای باز کرد زیرا هر چه رسانهها دقیقتر عمل کنند؛ اشتیاق شهروندان برای دستیابی به رسانههای معاند کمتر میشود.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه ضمن تاکید بر این مطلب که رسانه، وظیفه صیانت از عدالت را در تمام صور و اشکال خود دارد، اظهارداشت: از آثار انقلاب اسلامی در کشور، تحکیم، تثبیت و ارتقای عدالت است و ما مدیون انقلاب اسلامی هستیم که عدالت محوری را شعار خود قرار داد و رسیدن به عدالت الهی را به عنوان مبنای حرکت خود برگزید، زیرا در کشوری که عدالت مبنای حرکت باشد، حرکتهای بنیادین بر مبنای عدالت شکل گیرد؛ انسان و انسانیت به جایگاه واقعی خود می رسند.
الفت تصریح کرد: رسانه باید وظیفه دفاع از دستاورد انقلاب اسلامی را بر عهده گیرد و باید در قانون گذاری و برپایی مجلس قانون گذاری، اجرای عدالت و اعلام عدل را مد نظر قرار دهد.
وی در ادامه سخنان خود گفت: لازم است جشنوارههایی مانند رسانه و عدالت، به وفور در کشور برگزار شود و در این رابطه به همکاران خود تبریک عرض میکنم که در مسیر تعامل با رسانه پیشتاز هستند.
وی افزود: برگزاری جشنواره رسانه و عدالت در کرمان به صورت مستمر از سال ۱۳۹۶ تاکنون جای خرسندی دارد و بسیار افتخار است که آغاز این حرکت از استان کرمان بوده که استان علم، ادب، نوآوری، خلاقیت، ایثار و فداکاری و قلب تپنده کشور شناخته میشود و وجود سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی بیانگر نشاط و شور انقلابی در این استان است.