رشت - رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان از تخصیص ۱۰۴ درصدی اعتبارات هزینه ای این استان در سال جاری خبر داد.

محمدرضا رستمی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۸ هزار میلیارد تومان اعتبار مصوب برای استان گیلان در نظر گرفته شده بود که جذب شد که از این رقم حدود ۴ هزار میلیارد تومان آن از ردیف‌های استانی است که نسبت به سال ماقبل رشد حدود ۷۴ درصدی را نشان می‌دهد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان از تخصیص ۱۰۴ درصدی اعتبار هزینه‌ای در گیلان خبر داد و بیان کرد: آخرین تخصیص اعتبارات عمرانی (تملک دارایی‌های سرمایه‌ای) که طی ۱۱ ماه سال جاری داشتیم حدود ۵۰ درصد و اعتبارات هزینه‌ای (حقوق و مزایای کارکنان دولت و اداره امور دستگاه‌های اجرایی) خوشبختانه حدود ۱۰۴ درصد بوده است.

رستمی با اشاره به توزیع اعتبارات شهرستانی بر اساس دو شاخص جمعیت و محرومیت بیان کرد: در مورد توزیع اعتبارات نیز با توجه به قوانین مرتبط از جمله قانون بودجه و قانون برنامه ششم وقتی اعتباراتی در مجلس شورای اسلامی مصوب و سهم استان‌ها مشخص می‌شود، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها موظف هستند بر اساس دو شاخص جمعیت و محرومیت، اعتبار را بین شهرستان‌ها با توجه به فصول مختلف توزیع کرده و در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان با توجه به اولویت‌های سند آمایش سرزمین، پروژه‌ها با محورهای مختلف کشاورزی، گردشگری و… مشخص می‌شوند. همچنین در خصوص مهار آب‌های سطحی و نظایر آن نیز اعتبار تخصیص می‌باید.

به گفته وی، پیگیری و تلاش برای جذب اعتبارات استان گیلان در سال گذشته با توجه به تلاشی که صورت گرفت اعتباری برگشت داده نشد و امسال نیز زودتر اقدام کردیم و به پروژه‌هایی که نیاز به مجوز ماده ۲۳ داشت فرصت دادیم تا یا اعتبار را جذب کنند و یا اعتبار با تعیین تکلیف در کمیته شهرستان به پروژه دیگری تخصیص یابد تا زمان از دست نرود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان با تاکید بر لزوم نظارت بیشتر بر اجرای پروژه‌ها بیان کرد: عملکرد دستگاه‌ها در مورد اجرای دقیق و به موقع پروژه‌ها بررسی خواهد شد و در صورت قصور به صورت قانونی برخورد می‌شود.

رستمی با اشاره به سهم قابل توجه گیلان از تهاتر نفت اضافه کرد: یک سری از پروژه‌ها به صورت ملی است و تهاتر نفت به صورت ملی انجام می‌شود. یعنی دستگاه‌هایی که اعتبارات ملی دریافت می‌کنند به صورت تهاتر نفت هم می‌توانند کار کنند؛ مانند احداث بزرگراه، سدها، راه آهن. یعنی در وزارتخانه‌های مرتبط بخشی از منابع لازم چنین پروژه‌هایی (با توجه به ماتریس‌های تخصصی مرتبط) می‌تواند از تهاتر نفت تأمین می‌شود.

وی با تاکید بر لزوم کاهش دغدغه‌های شالیکاران در خصوص دپو محصول برنج افزود: با تأمین اعتبار خرید تضمینی برنج، از ۴۰۰ هزار تن برنج دپو شده در انبارها ۲۰۰ هزار تن خریداری شده است.