مشهد- نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی گفت: مرحوم آیت‎ الله واعظ طبسی، نمونه تام و تمام مدیریت روحانیت، الگوی یک روحانی مجاهد و تابلوی کامل «وَ ما بَدَّلوا تَبدیلا» بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در آئین نکوداشت هشتمین سالگرد وفات آیت‎الله واعظ طبسی، تولیت فقید آستان قدس رضوی که صبح شنبه به میزبانی تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به فرازهایی از سوره مبارکه احزاب اظهار کرد: خصوصیات نهضت امام در ابتدای دوران ظهور و بروزش، همانند خصوصیت جنگ احزاب بود؛ آن زمان که لشکر احزاب به مدینه رسید و جلال و عظمت آن چشمان مؤمن و منافق از اهل مدینه را خیره کرد. در آن هنگام بود که مردم مدینه در شرایطی بودند که آجر به شکم خود می‌بستند و با دست خالی، خندق را دور شهر حفر می‌کردند که از این حیث، فضا کاملاً یک‌طرفه و در وجهه پوشالی امکانات کفار بود.

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی با اشاره به آیه ۱۲ سوره مبارکه احزاب افزود: خداوند عالم در این زمان است که بیان منافقان و افراد سست‌ایمان را نقل می‌کند و می‌فرماید «وَإِذْ یَقُولُ الْمُنَافِقُونَ وَالَّذِینَ فِی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ مَا وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسُولُهُ إِلَّا غُرُورًا» یعنی در این هنگام، آن‌ها گفتند قول خدا و پیامبرش دروغ بود در حالی که در مقابل، «وَلَمَّا رَأَی الْمُؤْمِنُونَ الْأَحْزَابَ قَالُوا هَٰذَا مَا وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَصَدَقَ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَمَا زَادَهُمْ إِلَّا إِیمَانًا وَتَسْلِیمًا» یعنی مؤمنان گفتند وعده خدا حق است و این رویداد جز بر ایمان و تسلیم شأن نیفزود.

مرحوم آیت ‎الله طبسی، مصداق مجاهد خستگی‎ ناپذیر

وی خاطرنشان کرد: از این جهت است که می‌گوئیم خصوصیات نهضت امام خمینی (ره) مشابهت‌های بسیاری با ماجرای جنگ احزاب دارد زیرا امام راحل نیز زمانی که نهضت خود را آغاز کرد، افراد سست‎ ایمان و منافق بلافاصله گفتند این نهضت محکوم به شکست است و در این وعده صدقی وجود ندارد اما اقلیتی از مؤمنان، کسانی بودند که پشت به وعده صدق پروردگار محکم کردند، نسبت به آن صداقت نشان دادند و پای‌کار اقامه دین خدا آمدند.

علم الهدی ادامه داد: تاریخ و سابقه شخصیت انقلابی مرحوم واعظ طبسی حتی از عمر انقلاب اسلامی هم بیشتر است. مظاهر این بروز و ظهور را ما در دوران مبارزات سیاسی ایشان با رژیم پهلوی می‌بینیم یعنی زمانی که ایشان به‌عنوان نخستین روحانی از مشهد به زندان قزل‌قلعه منتقل شد و البته چه بسیار محافل و مجالسی که ساواک و عمال رژیم طاغوت در دوران حکومت پهلوی دوم، فقط به خاطر منبر داشتن مرحوم آیت الله واعظ طبسی برهم زدند.

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی با اشاره به تاریخچه پیوند هویت مرحوم آیت ‎الله واعظ طبسی با آستان قدس رضوی تصریح کرد: هویت آیت‎ الله طبسی از آن زمان با حرم مطهر رضوی گره خورد که در دوران حاکمیت طاغوت، مرحوم مشفق در مقام خزانه ‎دار حرم مطهر رضوی، ۱۰ شب مراسم در بیت خود برپا کرد و آیت‎الله طبسی را به‌عنوان سخنران برگزید. ایشان هم در این شب‌ها از فراز منبر، مظاهر مختلفی از چپاول گری‌ها و حیف‌ومیل موقوفات مردم توسط تولیت وقت آستان را بیان کرد و همین هم مسبب دردسرهای فراوان برای حکومت شد.

وی تأکید کرد: از زمانی که ایشان به دلیل مبارزات سیاسی خود راهی زندان‌های طاغوت شد، تاکنون بیش از ۶۰ سال می‌گذرد اما نه این شش دهه و نه هیچ عامل دیگری نتوانست ایمان انقلابی و اراده رسوخ ‎ناپذیر او در حمایت از اسلام و نهضت امام (ره) را دچار خدشه کند.

تحول حرم مطهر رضوی در دوران تولیت آیت ‎الله طبسی

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی در تشریح فرازهایی از خدمات آیت ‎الله واعظ طبسی پس از پیروزی انقلاب نیز گفت: این شخصیت بزرگوار زمانی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، از یک طرف به‌عنوان یک مدیر مجرب، قوی و مدبر، مدیریت احوال استان و به‌خصوص آستان قدس رضوی را در یک فضای دگرگون و بهم‌ریخته به دست گرفت و از سوی دیگر، به‌عنوان یک عالم انقلابی با فضای تحجر و افراطی‎ گری مقابله کرد. مقام معظم رهبری زمانی فرمودند اگر مجاهدت آقای طبسی در مقابل جریان تحجر صورت نمی‌گرفت، فضای مشهد امروز با فضای آن دوران خیلی تفاوت داشت و این مصداق عینی حقیقت است.

وی بیان کرد: مبارزات آیت ‎الله واعظ طبسی پس از انقلاب نیز استمرار پیدا کرد و وضع به گونه‌ای شد که بدون اغراق می‌توان گفت حجم مجاهدت‌های او پس از انقلاب حتی از مبارزات سیاسی اش پیش از انقلابش نیز بیشتر بود. برای تبیین ابعاد مختلف این خدمات، همین بس که بدانیم آن زمان که مرحوم آیت‎الله واعظ، مسئولیت تولیت حرم مطهر رضوی را برعهده گرفت، فضای زیارتی آن بیش از سه هکتار نبود در حالی که فضای زیارتی حرم مطهر در زمان وفات ایشان، به بیش از ۵۰ هکتار تسری یافت و قدرت ابتکار و عظمت اراده او باعث شد چهره مشهدالرضا (ع) به کلی دچار تغییر و تحول شود.

آیت‎ الله طبسی، صاحب بصیرتی نافذ بود

علم‌الهدی با تأکید بر بصیرت انقلابی آیت ‎الله واعظ طبسی اظهار کرد: آیت ‎الله واعظ طبسی کسی بود که وقتی سخن از ولایت‌فقیه و رهبری پیش می‌آمد، همه دوستی‌ها، رفاقت‌ها و حتی روابط خانوادگی را کنار می‌گذاشت و بی‌تعارف به میدان می‌آمد. مظهر این را ما در جریان فتنه ۸۸ مشاهده کردیم که حتی در برابر دوستان و نزدیکان خود ایستاد اما ذره‌ای از حمایت رهبری و مقام ولایت عقب‌نشینی نکرد. به همین دلیل است که می‌توان گفت مرحوم آیت‎الله واعظ طبسی، الگوی تام و تمام مدیریت روحانیت و تابلوی کامل «وَ ما بَدَّلوا تَبدیلا» بود که در ایمانش خدشه‌ای وارد نشد و با همان حالت اسلام و ایمان نیز از دنیا رفت.

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی افزود: برادران عزیز، خواهران گرامی، عزیزان من، آن‌چه درباره شخصیت وسیع او وجود داشت، بسیار بیشتر از همه این چیزهایی است که ما می‌گوئیم. از خدا می‌خواهیم روح مطهر او را هم‌نشین وجود اقدس امام هشتم (ع) قرار بدهد.