نشاط میرمهدی نویسنده و کارگردان نمایش «شاعر شهر» که روزهای پایانی اجرای خود را در تالار حافظ سپری میکند درباره ایده شکل گیری این اثر نمایشی به خبرنگار مهرگفت: ایده شکل گیری این نمایش از شعر منظوم «هاله گمشده» شارل بودلر گرفته شده است. از آنجا که علاقه زیادی به بودلر و مخصوصاً اشعار منظومش دارم همیشه دوست داشتم یکی از آثارش را به صحنه ببرم. شعر «هاله گمشده» داستان مردی است (خود بودلر) که در خیابانهای کثیف پاریس در حال قدم زدن است و ناگهان هاله شاعری اش از سرش میافتد و دزدیده میشود. اما او حاضر نیست برای پیدا کردن هاله شاعری اش تلاش کند و یا آگهی برای یافتنش بدهد و میگوید بگذار یکی از همین شاعران بی مایه شهر این هاله را بر سرش بگذارد و با آن مضحکه مردم شود...
وی ادامه داد: از نظر من این داستان قابلیت دراماتیک زیادی داشت از این رو با ترکیبی از روایت انجیل متی از به صلیب کشیدن مسیح و همچنین برداشت از نمایشنامه «بیرون پشت در» ولفگانگ بورشرت نمایشنامه «شاعر شهر» را نوشتم. شخصیت بکمن در «بیرون پشت در» شبیه به شخصیت اصلی نمایشنامه من، یعنی لومن است و در واقع میتوان این ۲ را یک نفر دانست. لومن میتواند انعکاسی از خود ما باشد که در مواقعی مورد تحقیر و توهین مردم شهرمان قرار میگیریم و زیر نگاههای طعنه آمیز و رفتارهای غیرانسانی آنها له میشویم. برخلاف تصور اولیه ام که فکر میکردم ممکن است مخاطبان از بخشهای شاعرانه نمایش خوششان نیاید اما با توجه به بازخوردهایی که در این مدت گرفتم، متوجه شدم اتفاقاً تماشاگران با قسمتهای شاعرانه کار ارتباط خیلی خوبی برقرار کردند که جای خوشحالی دارد.
میرمهدی درباره شیوه اجرایی و استفاده از دوربین سیار در نمایش توضیح داد: حضور دوربین متحرک در نمایش هم نقد تکنولوژی و نقش مزاحم آن در زندگی مردم را به تصویر میکشد و هم بحث دوربینهای نظارتی و از طرف دیگر زیرنظر بودن مردم توسط خود افراد جامعه را که معمولاً چشمشان همیشه زندگی و فعالیتهای بقیه را دنبال میکند، مورد توجه قرار میدهد.
این کارگردان تئاتر با اشاره به طولانی بودن پروسه تولید این اثر نمایشی بیان کرد: ابتدا قرار بود بازیگران دیگری در نمایش حضور داشته باشند که به دلیل مشغله و تعهد کاریشان به پروژههای دیگر این امکان فراهم نشد تا در نهایت به بازیگران فعلی رسیدم و نمایش با سه ماه تمرین مستمر برای اجرا آماده شد.
وی در پایان با گلایه از واکنشهای منفی که همچنان از طرف برخی از اهالی تئاتر نسبت به روی صحنه بردن نمایش توسط دیگر همکارانشان وجود دارد، گفت: متاسفانه برخورد چنین افرادی با همکاران شان برایم ترسناک است و یاد قدرتهای فاشیستی میافتم. این نوع سوگیریها من را به وحشت میاندازد. اگر کسی معتقد به آزادی است حق ندارد آزادی فرد دیگری را بگیرد. اولین اصل دموکراسی این است که با آزادی ات به فرد دیگری ضرر نزنی اما متاسفانه ما تعریف درستی از این واژه نداریم. نمایش ما قربانی نگاههای دُگم و هشتگهای اینستاگرام شد. این نمایش که چند روز دیگر تمام میشود و من به دنبال کارم میروم اما برای مردم شهرم میترسم چون دارند تبدیل به مردم هشتگپذیری میشوند که تحت تاثیر فضای مجازی و از پشت موبایلهایشان بقیه را نابود میکنند.
نمایش «شاعر شهر» به نویسندگی و کارگردانی نشاط میرمهدی و تهیه کنندگی نورالدین حیدریماهر از ۱۸ بهمن ماه اجراهای خود را در تالار حافظ آغاز کرده است و تا ۲۵ اسفند ساعت ۱۸:۱۵ روی صحنه است. به تازگی جدیدترین تیزر این اثر نمایشی نیز منتشر شده است.
حمیدرضا محمدی، امیرحسین طاهری، حامد مهدینژاد، ندا قهرمانپور، آتنا نیکنام، سورن بیات بازیگران این اثر نمایشی هستند که تا ۲۵ اسفند ساعت ۱۸:۱۵ در تالار حافظ روی صحنه است.
در خلاصه داستان نمایش «شاعر شهر» آمده است: استوار لومن بعد از شش سال جنگیدن و اسارت به خانه اش برمیگردد. به شهری که حالا دیگر پذیرای او نیست. او که قبل از دوران جنگ شاعر مشهور شهر بوده، به دنبال خانواده و دخترش میرود و سعی میکند برای اثبات خودش هاله شاعریاش را پیدا کند، اما مردم شهر وجودش را منکر میشوند تا جایی که او را به جرم دزدی به دادگاه میکشانند و محاکمه میکنند...