به گزارش خبرنگار مهر، رحیم نریمانی ظهر شنبه در همایش ملی نقش تشکلهای شاهد و ایثارگر در پدافند غیرعامل کشور که در سالن همایشهای مدافع حرم اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز برگزار شد، گفت: تشکلهای شاهد و ایثارگر در حوزه انتخابات، مشارکت حداکثری را تبلیغ و ترویج کردند و آن را تعمیق دادند و نامزدهایی که مورد حمایت آنها بودند رأی آوردند.
وی این موضوع را نشان دهنده ضریب نفوذ، جایگاه، مقام و منزلت خاندان شهدا و ایثارگران و تجمع تشکلهای سازماندهی شده شاهد و ایثارگر مطرح کرد: بنیانگذار کبیر انقلاب با نگاه داهیانه و آینده پژوهی فرمان تأسیس بنیاد شهید و امور ایثارگران را صادر کردند. تنها انقلاب در دنیا که مردم از همه اقشار در پیروزی آن حضور داشتند، انقلاب اسلامی بود.
مدیرکل دفتر تشکلهای ایثارگری و مشارکتهای مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران یک نظام ارزشی مردم پایه با امنیت، مشروعیت و مقبولیت مردم پایه بوده و همه ارکان آن بر اساس مردم سالاری دینی است، عنوان کرد: پدافند غیرعامل قدرت بازدارندگی ایجاد میکند و یکی از مؤلفههای اقتدار کشور است.
نریمانی مطرح کرد: جامعه سه و نیم میلیون نفری ایثارگری در کشور نه تنها برای نظام تهدید نیستند بلکه از آن صیانت و حفاظت میکنند و آن را تعمیق میدهند و در هر مقطعی حضور دارند که این حضور و مشارکت اقتدار آفرین است. این قشر همواره در حوزه پدافند غیرعامل با نگاه انسجام بخشی و همگرایی با جلب مشارکت، تحکیم دهنده و استحکام بخش نظام بوده است.
ضرورت بصیرت افزایی تشکلهای شاهد و ایثارگر
وی با تاکید بر ضرورت بصیرت افزایی تشکلهای شاهد و ایثارگر و ورود آنها به عرصه جهاد تبیین بیان کرد: آنها باید در دنیا سرآمد، پیشتاز و الگو باشند. در دنیا این موضوع مطرح است که به منظور ایجاد تهدید برای حاکمیتها نهادهای خانواده، آموزش و الگوها و سرآمدان جامعه را مورد هدف قرار دهید و آنها را تخریب کنید، در این صورت جامعه به حالت افول در میآید.
مدیرکل دفتر تشکلهای ایثارگری و مشارکتهای مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران با تاکید بر لزوم تبیین نقش این تشکلها در جلوگیری از تهدیدات مذکور عنوان کرد: دبیران تشکلهای شاهد و ایثارگر که از جامعه نخبگانی و فعال در عرصههای مختلف هستند، میتوانند در فرهنگ سازی پدافند غیرعامل، تحکیم بنیاد خانواده، بهبود، ارتقا و عمق بخشی به آموزش الگو و سرآمد باشند.
نریمانی با اشاره به اینکه جامعهای که الگو نداشته باشد قطعاً رو به افول و ابتذال میرود، خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که در پدافند غیرعامل برای کشور تهدید محسوب میشود، تشکیک در مکتب سردار سلیمانی، هشت سال دفاع مقدس و … و نیز تحقیر عملیاتهای ما و موفقیتهای به دست آمده و زیر سوال بردن آنهاست.
وی هدف از این امر را از بین بردن غرور و حماسه ملی دانست و با بیان اینکه جامعهای که الگو و سرآمد نداشته باشد نمیتواند زمینههای توسعه پایدار را دارا باشد، اظهار کرد: یکی از درخواستهای ما از دبیران تشکلهای شاهد و ایثار قهرمان پروری است. ما اسطوره داریم اما باید آنها را به خوبی بشناسانیم و تبیین کنیم.
ادبیات پایداری و دفاع مقدس را به نسلهای بعد انتقال دهیم
مدیرکل دفتر تشکلهای ایثارگری و مشارکتهای مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد: نقش اساسی تشکلهای شاهد و ایثارگر، آینده پژوهی، شناسایی تهدیدات و تنویر، هدایت و کنترل افکار عمومی است. آنها همچنین کارکردی شبیه رسانه دارند. زمانی که دشمن با تولید، توزیع و نشر اخبار افکار عمومی را راهبری میکند، شما تعهد و مسؤولیت دارید.
نریمانی افزود: در چنین مواقعی شما به عنوان وفادارترین افراد به نظام و کشور که احساس تعهد و مسؤولیت دارید میتوانید زمینههای کنترل و تنویر افکار عمومی را فراهم کنید. یکی از موضوعات موجود در بحث پدافند غیرعامل، گسست نسلی است که باید با امیدآفرینی در این زمینه اقدامات لازم انجام شود و شما در این میان نقش مهمی دارید.
وی با تاکید بر ضرورت انتقال ادبیات پایداری و دفاع مقدس به نسلهای سوم، چهارم و پنجم انقلاب، گسست نسلی را یکی از زمینههای واگرایی ملی خواند و مطرح کرد: با توجه به تفرقه افکنی هایی که انجام میشود، شما میتوانید در گسترش و تعمیق وحدت به ما کمک کنید. ما در عرصه بین المللی دیپلماسی فرهنگی و ایثار و گفتمان سازی انقلاب اسلامی را مطرح کردیم.
مدیرکل دفتر تشکلهای ایثارگری و مشارکتهای مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اینکه باید به صورت آفندی هم در عرصه بین المللی با موضع و شبکههای مردمی، نه دولتی حضور پیدا کنیم، گفت: تشکلهای شاهد و ایثارگر در زمینههای سواد اطلاعاتی، سواد رسانهای و پدافند غیرعامل حضور مؤثر داشته باشند و رصد، ارزیابی، دیده بانی و شفاف سازی کنند.