به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، «سیمونا نیکولوا»، محقق ارشد از کلینیک مایو در فینیکس، خاطرنشان کرد: «ذخایر اضافی آهن مغز نشانه آسیب است. مطالعات قبلی نشان دادهاند که تجمع آهن میتواند بر نحوه تعامل نواحی مغز با یکدیگر تأثیر بگذارد. این تحقیق ممکن است به ما در درک بهتر نحوه واکنش مغز و بهبودی پس از ضربه مغزی کمک کند.»
تحقیقات جدید شامل ۶۰ نفر بود که همگی پس از ضربه مغزی دچار سردرد شدند. ضربههای مغزی ناشی از زمین خوردن (۴۵%)، تصادفات رانندگی (۳۰%) یا نزاع (۱۲%) بود. برای کمتر از نیمی از افراد، این اولین ضربه مغزی آنها بود.
اسکن مغز از ۶۰ بیمار ضربه مغزی با اسکنهای گرفته شده از ۶۰ نفر بدون سابقه ضربه مغزی یا سردرد پس از ضربه مقایسه شد.
اسکنها نشان داد که در مقایسه با افرادی که هرگز دچار ضربه مغزی نشدهاند، افرادی که سابقه ضربه مغزی داشتند سطوح بالاتری از آهن در نواحی مختلف مغز داشتند. به نظر میرسید با گذشت زمان پس از ضربه مغزی، سطح آهن افزایش مییابد.
نیکولوا گفت: «این نتایج نشان میدهد که تجمع آهن در مغز میتواند به عنوان نشانگر زیستی برای ضربه مغزی و سردرد پس از سانحه مورد استفاده قرار گیرد، که به طور بالقوه میتواند به ما در درک فرآیندهای زمینهای که در این شرایط رخ میدهد کمک کند.»
از آنجایی که این یافتهها قرار است در یک جلسه پزشکی ارائه شوند، باید تا زمانی که در یک مجله معتبر منتشر شوند، مقدماتی در نظر گرفته شوند.