خبرگزاری مهر، گروه استانها: اینجا عشق حرف اول و آخر را میزند این را میتوان از دستهایی پرسید که از بس گره بر دار قالی زده زخمی شده است اما با یک یا حسین (ع) مرهم مییابد و روز بعد دوباره کار را شروع میکند.
اینجا کارگاه قالیبافی عتبات در مهر شهر بیرجند است که در روزهای پایانی ماه شعبان کار بافت یک جفت قالی را به اتمام رساندهاند و به شکرانه این توفیق امروز با اشک و دعا و توسل فرش را از دار جدا میکنند و همسایگان و اهالی رسانه و… و. مهمان این خانمهای بافنده هستند.
اشکهایی از جنس عشق
وقتی متوجه میشوند که خبرنگار هستم هر کدام چیزی میگویند. یکی از معجزاتی که در طول دوران بافت فرش دیده سخن میگوید، دیگری اشک میریزد که نمیتواند تا شروع بافت قالی جدید جدایی از کارگاه را تحمل کند.
و من سنگ فرشهای زیبای حرم اهل بیت (ع) را به یاد میآورم که با فروش این فرشها خریداری شده است و چه غبطه برانگیز است که هنر و وقت و توان آدمی خرج بازسازی و توسعه خانه اهل بیت (ع) شود.
بی بی زهرا موسوی، مسئول کارگاه قالیبافی ستاد عتبات خراسان جنوبی در مهر شهر بیرجند در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از حدود ۱۲ سال قبل تاکنون در کارگاههای قالیبافی عتبات کار میکنم و به عشق امام حسین (ع) گره بر تار و پود قالی می زنم.
وی بیان کرد: در کارگاه ما تاکنون ۱۸ جفت قالی بافته شده است که ۱۲ جفت قالی ۶ متری و بقیه ۹ متری بوده است.
همکاری ۷۰ بافنده در کارگاه مهر شهر
مسئول کارگاه قالیبافی عتبات خراسان جنوبی در مهر شهر بیرجند با بیان اینکه در کارگاه ما ۷۰ نفر بافنده همکاری دارند، گفت: بافت این جفت قالی که به توفیق الهی در روزهای پایانی ماه شعبان به اتمام رسید را از ۱۰ ماه گذشته آغاز کرده بودیم.
موسوی اظهار کرد: برنامه من بر این است که همچنان بافت قالی را برای ستاد عتبات ادامه دهم چون تأثیر آن را در زندگی خود به وضوح دیدهام و میدانم اهل بیت (ع) هیچگاه نوکران و خادمان خود را در سختیها تنها نمیگذارند.
وی بیان کرد: در کارگاه ما خانمهای قالیباف با عشق و علاقه و بدون دریافت حتی یک ریال کار را پیش میبرند.
مسئول کارگاه قالیبافی عتبات خراسان جنوبی در مهر شهر بیرجند گفت: ما شروع کار در کارگاه را با خواندن زیارت عاشورا و دعای عهد به نیت شفای بیماران شروع میکنیم و همه ما ثمرات این توسلها را به چشم دیدهایم.
نقشی که همت بانوان بر قالی میزند
موسوی اظهار کرد: یک عده از بافندههای ما صبحها کار میکنند و بعد باز گروهی دیگر در عصر کار را ادامه میدهند تا یک قالی با همت و تلاش بانوان به پایان میزد.
وی یادآور شد: تعداد بانوان قالیبافی در این کارگاه از ابتدا ۷۰ نفر نبوده است و کم کم به این تعداد افزوده شده و بسیاری از خانمهای قالیباف را به سفر کربلا نیز اعزام کردیم که این موضوع موجب تشویق آنان برای ادامه کار و خدمت شد.
گفتنی است ستاد بازسازی و توسعه عتبات خراسان جنوبی در خراسان جنوبی ۲۲۰ و در بیرجند ۴۰ دار قالی فعال دارد و میانگین در هر کارگاه ۳۰ خانم بافنده همکاری دارند.