به گزارش خبرگزاری مهر، مریم اردبیلی، در گردهمایی فعالان فرهنگی، فراغتی و هنری مراکز متخصص زنان در باغ کتاب تهران با اشاره به جایگاه فرهنگ و زیرساخت فرهنگی در پایتخت، اظهار کرد: فرهنگ، مبناییترین موضوع هر جامعه است. فرهنگ مانند اتمسفر نیاز الزامی زندگی است. وقتی از فرهنگ خانواده صحبت میکنیم یعنی همان اتمسفری که در بین خانواده وجود دارد؛ همان فضای مناسبات، تعاملات، سبک زندگی و سلوک که اعضای خانواده با هم تجربه میکنند و به شکوفاییهای خاصی میرسند.
وی با اشاره به نیاز اکنون جامعه به زیرساختهای فرهنگی و هنری، تصریح کرد: شاید در جوامع قدیم در مقایسه با اکنون آنچنان به زیرساخت فرهنگی و هنری نیاز نبود؛ در جوامع قدیم ارتباطات و تعاملات انسانی با توجه به فضای کوچکشان زیاد و نزدیکتر بود، مردم شناخت بیشتری نسبت به هم داشتند و فرهنگ، به صورت طبیعی در آن فضا شکل میگرفت.
اردبیلی ادامه داد: هر چه شهرها و فضاهای زندگیمان بزرگتر شد و ساختمانها و سازهها، بخش بزرگی از شهر را تصاحب کردند، تعاملات کمرنگتر شد و همچنین احساس نیاز انسانها به داشتن مکانهایی برای مشارکت فرهنگی و هنری بیشتر حس شد. در ۳۰ سال اخیر در همه جای دنیا خصوصاً در کلانشهرها، احداث زیرساختهای فرهنگی، هنری و ورزشی متناسب با نیاز آن جامعه به شدت رو به افزایش بوده است.
مشاور شهردار تهران در امور زنان و خانواده همچنین با بیان اینکه زیرساخت فرهنگی و هنری، در واقع آینده شهر ما را رقم خواهد زد تصریح کرد: در زیرساختهای فرهنگی و هنری، شهروندان و خانوادهها نقش مستقیم و اثرگذار ویژهای دارند؛ البته این زیرساختها نیاز به یک اقتضائات خاص دارد که یکی از مؤلفههای آن «زنانه» بودن است.
اردبیلی گفت: نظریههای قدیم مدیریت اقتصادی و کسب و کار، منبع محور بود اما اکنون به جای دیدگاه مبتنی بر منابع یا دیدگاه مبتنی بر رقابت؛ فضا اینگونه شده که با توجه به نیاز مشتری، احساسات و تجربه او، بستهای همافزا که چند نیاز و احساسات او را یکجا فراهم کند، تهیه میشود. با توجه به رعایت این نکات معنی بسته خدمات، سود مشترک و هم افزایی در ایجاد اتمسفر فرهنگی و هنری، معنی دار میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه در زنانه بودن مخاطبان، تجربهمان خاص است باید تمام مراکز بانوان که به شهروندان در حال خدمت رسانی هستند تجربههایشان را به اشتراک بگذارند و سپس تعیین کنند که نیاز شهروند چیست.
مدیر کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران با بیان اینکه ساخت شهربانوها در تهران اقدام بسیار خوبی بوده است که از دهه ۸۰ آغاز شده است، تصریح کرد: در نیمه اول سال ۹۰ تعداد زیادی شهربانو ساخته شد. با توجه به گذشت زمان و اقتضائات آن دوره، طراحی شهربانوها صورت گرفت؛ اکنون دهه هفتادیها نیز به گروه مادران شهر افزوده شدهاند، نیازمندیهای آنان، سهمشان از جهان، درک آنها از محیط پیرامون و تجربه زندگی مادران دهه هفتادی کاملاً با مادران متولد دهه ۵۰ متفاوت شده است.
وی تصریح کرد: باید برای تغییرات اجتماعی و تغییر نسلها و اینکه شهربانوها را بهروز کنیم، آماده باشیم تا با پیری و فرسودگی در این مکانها روبرو نشویم و اگر بهروزرسانی انجام نگیرد به مرور این مکانها منسوخ میشوند و رونق خود را از دست خواهند داد.
مشاور شهردار تهران در امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: برای اینکه مکانها و فضاهای زنان شهرمان همیشه بهروز باشند لازم است که جلسات متعددی در بازههای زمان متعددی برای هم فکری، مشارکت بانوان و اشتراک تجربههای افراد با توجه تخصصشان در حوزه زنان برگزار شود.
وی با تاکید بر این مهم که اگر چه باید اولین تمرکزمان بر موضوعات کارآفرینی و خلق فضای متناسب با نیازمندی مخاطب مبتنی بر مخاطبان خاص پیرامونی محله و منطقه باشد، افزود: ما حتماً باید نگاهی به آینده و فضاهای فرامنطقهای هم داشته باشیم.
اردبیلی با اشاره به استقبال از زیرساختهای ویژه بانوان گفت: آمار امسال نشان میدهد ۷ میلیون نفر از این زیرساختها استفاده کردهاند.
وی با اشاره به لزوم ایجاد نوآوری مداوم در زیر ساختها، یادآور شد: امروز نوآوری یک اتفاق و رویداد نیست بلکه نوآوری در زندگیمان به یک روند تبدیل شده است، همه افراد این نیاز را حس میکنند و در محیطی قرار میگیرند که نوآوری وجود داشته باشد. چون در شهردختها نوآوری وجود دارد، این فضا برای دختران نوجوان جذاب است.
مدیر کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران همچنین بیان کرد: چگونگی مولد و بهسازی فضاهای شهری یکی از برنامههای مهم مدیریت شهری است؛ یعنی به جای ایجاد زیرساخت جدید تمام تلاشمان مولد و تبدیل و بهسازی فضاهای اصلی شهر است. تمامی ۷ شهردخت که در شهر تهران فعال است ناشی از چنین انگارهای است..
اردبیلی تصریح کرد: در طول ۲ سال گذشته تلاش بسیار شد که مولدسازی و بهسازی زیرساختها صورت بگیرد. در آستانه سال نو اعلام میکنیم که با تصویب اعتبار بالغ بر ۵۰۰ میلیارد، نهضت بهسازی زیرساختهای ویژه بانوان در سال آینده ادامه خواهد داشت.