علی پیروزخواه سرمربی تیم واترپلو جوانان در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد عملکرد شاگردانش در مسابقات قهرمانی آسیا که با عنوان نایب قهرمانی همراه بود و آنچه منجر به کسب این نتیجه در حضور تیمهای مدعی همچون قزاقستان و چین شد، توضیح داد.
وی با یادآوری اینکه مسابقات با حضور ۱۰ تیم و در دو گروه پنج تیمی آغاز شد، خاطرنشان کرد: در گروه A مرحله مقدماتی علاوه بر مالزی، سنگاپور و .سریلانکا، موفق شدیم تیم قزاقستان که از قدرتهای آسیا به حساب می اید را هم در ضربات پنالتی شکست دهیم.
سرمربی تیم واترپلو جوانان با یادآوری دیدار این تیم با چین در مرحله نیمه نهایی تصریح کرد: چین تیم دوم گروه مقابل و دیگر تیم مدعی آسیا است که با نتیجه ۷ بر ۵ مقابل ما شکست خورد. همین نتیجه نشان میدهد که رقابت نزدیکی با این تیم مدعی داشتیم.
پیروزخواه با اشاره به دیدار فینال که میان دو تیم ایران و ژاپن برگزار شد، گفت: ژاپین پیش از فینال همه تیمها را با ۱۲ - ۱۰ اختلاف امتیاز شکست داده بود اما بازیکنان ایران مقابل این تیم به گونهای کار کردند که نتوانست عملکرد همیشگی خود را داشته باشد و ۱۷ بر ۱۳ پیروز شد.
وی با تاکید بر ارزشمند بودن نایب قهرمانی تیم واترپلو جوانان در آسیا گفت: البته این نخستین بار نبود که واترپلو جوانان ایران در آسیا مدال آور میشد. خودِ من از دومین دوره این رقابتها به عنوان بازیکن حضور داشتم، در مسابقات ۲۰۰۳ که در ماکائو برگزار شد و اولین حضور من به عنوان بازیکن در مسابقات بود، صاحب مدال نقره شدیم اما در آن دوره رقابتها نه خبری از ژاپن بود نه قزاقستان و نه اصلاً به این اندازه تعداد تیمها بالا بود و مسابقات معتبر و با کیفیت.
سرمربی تیم واترپلو جوانان تصریح کرد: امروز مسابقات واترپلو جوانان آسیا به بالاترین سطح خود رسیده است وبرای همه کشورهایی که در ورزشهای آبی آسیا فعالیت دارند، کاملاً شناخته شده است. تیمها با بهترین تدارکات و آمادگی در این رقابتها شرکت میکنند تا بهترین نتیجه را کسب کنند.
پیروزخواه با بیان اینکه مربیان تیمهای چین، قزاقستان و ژاپن هم دورههای خودش بودند، خاطرنشان کرد: همین تیمها با چندماه اماده سازی متوالی و مستمر وارد مسابقات شده بودند. در میان آنها قزاقستان کمترین آماده سازی را داشت اما همین تیم هم خیلی بیشتر از ما در اردو و تمرین بود.
وی با بیان اینکه تیم واترپلو جوانان با تنها دو ماه و نیم تمرین وارد مسابقات قهرمانی آسیا شد، گفت: علی ابوالقاسمی کاپیتان تیم پیش از این مسابقات تجربه حضور در رقابتهای زیر ۲۰ سال آسیا را داشت اما سایر بازیکنان هیچ تجربهای نداشتند و در کل اولین بار بود که از ایران خارج میشدند. ما اولین تیم واترپلو ایران هستیم که با کادر فنی کاملاً ایرانی موفق به مدال آوری شدیم، افرادی مانند مشاور و مدیرفنی خارجی کنار تیم نبود اما توانستیم بهترین عملکرد ممکن را داشته باشیم.
این مبی در مورد عواملی که منجر به عملکرد موفق تیم واترپلو جوانان در مسابقات قهرمانی آسیا شد نیز گفت: بازیکنان این تیم امسال به صورت مستمر در لیگ جوانان و بزرگسالان شرکت داشتند. ضمن اینکه در مجموع سطح دانش واترپلو در ایران نسبت به قبل بیشتر شده است. این موضوع با بازیکنان و تأثیرگذاری آنها در تمرین و مسابقات ارتباط مستقیم دارد.
پیروزخواه که در دوره پیشین مسابقات واترپلو قهرمانی آسیا هم به عنوان مربی کنار تیم اعزامی ایران به هند قرار داشت و به عنوان سوم دست یافت، تاکید کرد: آن عنوان سومی هم ارزشمند بود اما در شرایطی به دست آمد که رقابت با قزاقستان را واگذار کردیم و مقابل ژاپن هم با اختلاف امتیاز زیاد باختیم اما در این دوره قزاقها را از پیش رو برداشتیم و با اختلاف کم مغلوب ژاپن شدیم.
وی تصریح کرد: تیم واترپلو جوانان ایران در فیلیپین به معنای واقعی کاری کرد، کارستان. نایب قهرمانی به دست آمده ارزش قهرمانی داشت. باید همه کمک کنند تا این مسیر ادامه داشته باشد.
سرمربی تیم واترپلو جوانان یادآور شد که تیمش به واسطه کسب عنوان دومی آسیا مجوز حضور در مسابقات جهانی را به دست آورده است اما هنوز زمان و محل برگزاری این رقابتها مشخص نشده است.