ری- مدیرکل تبلیغات اسلامی شهرستان های استان تهران ضمن تشریح جزئیات طرح قرآنی زندگی با آیه‌ها « مسطورا» گفت: با این طرح، آیات قرآن تبدیل به گفتمان شده و مردم با آنها زندگی می کنند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: با «مسطورا» قرار است، یک اتفاق شگفت‌انگیز رخ دهد، که زندگی اعضا و علاقمندان را به قبل و بعد از ماه رمضان امسال تقسیم کند.

در این طرح قرار است، به جای اینکه قرآن صرفاً خوانده شود، این بار آحاد و اقشار جامعه زندگی با آیه‌های قرآن را تجربه کنند.

برای اینکه بیش از پیش در خصوص این طرح، مسیر و هدف آن اطلاعات کسب کنیم، با حجت الاسلام منصور باقربیک، مدیرکل تبلیغات اسلامی شهرستان‌های استان تهران به گفتگو نشستیم، که ماحصل آن در ادامه می‌آید:

* منظور از «مسطورا» دقیقاً چیست؟

طرح «زندگی با آیه ها» یا «مسطورا» یعنی سطر سطر زندگی با آیه‌های کریم قرآن، که این طرح توسط دارالقرآن کریم و سازمان تبلیغات اسلامی به وسیله تشکلات مردمی ایجاد شده و قرار است، به یک طرح هم افزا و ملی برای همه دستگاه‌ها و مجموعه‌های مردمی تبدیل شود.

* اصولاً چه شد، که اجرای چنین طرحی در دستور کار قرار گرفت؟

در پی فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «باید کاری کنیم، که مفاهیم قرآنی در جامعه اسلامی تبدیل به مسلمات فکری و رایج‌ترین افکار مشترک و گفتمان‌های عمومی بین همه اقشار مردم شود، اینها جزو واجبات و بینات جامعه اسلامی شود، باید اینجور دنبال قرآن رفت» فعالان قرآنی و تشکل‌های مردمی و حاکمیتی به فکر مردمی کردن گفتمان قرآنی افتادند.

مقام معظم رهبری می‌فرمایند که «این اتفاق نشدنی نیست و اگر بخواهید تحقق می‌یابد.» این درخواست حضرت آقا از فعالان مذهبی و فرهنگی جامعه سبب شد، تا طرح «مسطورا» برای ایجاد یک حرکت هم افزا برای همه جریانات حاکمیتی و مردمی راه اندازی شود.

* این طرح با لوگو سازمان تبلیغات اسلامی اجرا می‌شود؟

خیر، در این طرح هیچ آرم، لوگو و نشانی از سازمان تبلیغات اسلامی وجود ندارد و «مسطورا» طرحی متعلق به همه دستگاه‌ها و نهادها است و هدف این است، هرکس با اسم و نشان خود برای قرآن کار کند.

* هدف «مسطورا» چیست؟

هدف «مسطورا» ایجاد گفتمان «زندگی با آیه ها» است، که این گفتمان با مردم اتفاق افتاده و رقم بخورد، تا همه متوجه شویم، می‌توان با آیه‌های قرآن زندگی به وسیله چراغ هدایت آیه‌های قرآن را داشت.

* مراحل اجرایی طرح به چه صورت است؟

این طرح سه سال طول می‌کشد و طی این مدت ۱۵۰ فراز از آیات کریمه قرآن انتخاب شده و به تدریج این ۱۵۰ آیه در موضوعات مختلف زندگی مردم تبدیل به گفتمان شود، جوری که به عنوان ضرب المثل روی زبان مردم استفاده شود.

این آیات بر اساس نظریات حضرت امام (ره)، علامه طباطبایی و مقام معظم رهبری انتخاب شده است، یعنی محور انتخاب آیات نظرات این سه بزرگوار بوده که در گفته‌ها و شنیده‌هایشان برای جامعه اسلامی بیشتر تکیه و بیان کردند.

قدم اول این طرح به امید خدا در ماه مبارک رمضان قرار است، برداشته می‌شود و در این قدم، ما تغییری در نگاه به دنیا و آخرت خود رقم می زنیم.

این طرح پنج محور به شرح زیر دارد، محور اول ایمان و امید، یعنی آیاتی را در این طرح می‌خواهیم، به گوش مردم رسانده و تبدیل به گفتمان کنیم، که موضوع ایمان و امید و امیدآفرینی در آن‌ها مورد اشاره قرار گرفته است.

محور دوم، توحید و جهت حرکت، محور سوم نبوت و قیام، محور چهارم ولایت و هم جبهگی و محور پنجم معاد و مقصد است.

* رسانه «مسطورا» از چه طریق است؟

تولیدات بسیار فاخر رسانه‌ای و نیز مخصوص صداوسیما و عرصه‌های مختلف و مکتوب توسط گروه‌ها و مجموعه‌های مردمی و حاکمیتی تولید شده است، که ان شاالله در دسترس همه عزیزان در سایت «مسطورا» قرار خواهد گرفت.

* سطوح طراحی شده و اجرایی «مسطورا» را نیز بفرمائید.

«مسطورا» در چهار سطح طراحی شده است، سطح اول قرار است، پیام زندگی کردن با قرآن را به گوش مردم برساند، اینکه اکثر مردم جامعه این پیام را دریافت کنند، که می‌توانند، با قرآن زندگی کنند.

سطح دوم این طرح این است، که حدود پنج میلیون نفر از جامعه ما با ۵۰ فراز از آیات کریمه آشنا شوند و سطح بعدی حفظ این آیات کریمه است، که عده‌ای تمام این آیات یا حول و حوش پنج محور موضوعی آیات اصلی و بنیادی این محورها را حفظ کنند.

سوم اینکه بعد از سه سال ما بتوانیم، در کشور ۳۰۰ هزار کنشگر در حوزه قرآن و آیات کریمه قرآن تربیت کنیم و ماه رمضان به عنوان قدم اول انتخاب شده که ان شاالله هم تولیدات و هم برنامه‌های قرآنی توسط مجموعه‌های مردمی و حاکمیتی در سطح شهرها و شهرستان‌های کشور و به ویژه شهرستان‌های استان تهران برگزار شود.