به گزارش خبرنگار مهر، اکبر محمدی صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به تعداد منابع آبی خراسان جنوبی گفت: حدود ۲ هزار و ۶۸ حلقه چاه، ۶ هزار و ۹۸۳ رشته قنات و ۲ هزار و ۸۶۴ رشته چشمه در سطح استان خراسان جنوبی وجود دارد.
به گفته مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی آمار ثبت شده استان در سامانه اطلاعات مکانی قنوات کشور بیش از هفت هزار و ۶۰۰ رشته است که باید این آمار توسط شرکت آب منطقهای استان ثبت شود.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: میزان آب استحصال شده از چاهها در سال جاری ۵۶۰ میلیون متر مکعب، قنوات ۱۹۷ میلیون مترمکعب و چشمهها ۳۱ میلیون متر معکب است که در مجموع حدود ۷۸۸ میلیون مترمعکب آب استحصال شده از این سه بخش است.
وی با اشاره به اینکه ۲۵ درصد این آب استحصال شده در حوزه قنوات است، افزود: آب قنوات با کیفیت و شیرین است که باید در بحث قنوات بیش از گذشته تلاش کنیم که پروژههای احیای قنوات را در سطح استان اجرا کنیم.
محمدی تصریح کرد: ۹۶ درصد چاههای کشاورزی خراسان جنوبی مجهز به کنتور هوشمند هستد که برداشت از سفرههای آب زیرزمینی و تعادل بخشی توسط کشاورزان به خوبی رعایت میشود.
وی تاکید کرد: ایجاد استخرهای ذخیره آب کشاورزی، احیا و مرمت قنوات، احداث جاده بین مزارع، احداث، تکمیل و بهسازی کانالهای آبرسانی کشاورزی و انتقال آب، یکپارچه سازی، تجهیز، نوسازی و زهکشی اراضی سنتی و ایجاد زیرساختهای مجتمعهای دامپروری از دیگر برنامههای در دستور کار این مدیریت است.
محمدی گفت: در بحث اعتبارات استانی از ابتدای امسال تاکنون ۷۴ میلیارد تومان اعتبارات مصوب داشتهایم که از این رقم تاکنون ۴۷ میلیارد تومان تخصیص یافته است که بیشترین درصد آن مربوط به حوزه قنوات است.
وی با اشاره به اینکه همچنین در بخش اعتبارات ملی نیز در حوزه آب و خاک، ۱۰۶ میلیارد تومان مصوب داشتهایم که از این رقم ۲۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است که در این بخش نیز قنوات، بیشترین سهم از اعتبارات را به خود اختصاص دادهاند.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: مطالعات خاک در حدود ۶۰۰ هکتار از اراضی استان در سال جاری انجام میشود.