مشهد- امام جمعه مشهد گفت: معیشت مردم از ضیق و تنگنا خارج شود و ملت، لذت آن را در سفره‌های خود بچشد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله سید احمد علم ‎الهدی در خطبه سیاسی نماز جمعه این هفته که با حضور پرشور زائران و مجاوران در حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به فرارسیدن آخرین نماز جمعه سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: این جمعه، آخرین جمعه سال شمسی است و طبیعی است که آخر سال، خیلی از مسائل هم در عرصه زندگی فردی و هم اجتماعی موردمحاسبه، مداقه و ارزیابی قرار بگیرد. ابتدای امسال، رهبر معظم انقلاب شعار سال را به نام رشد تولید و مهار تورم نامگذاری کردند تا مبنایی باشد برای بررسی و سنجش عملکرد و میزان موفقیت دولت که هرچه آن را بیشتر محقق کند، بتوان آن را موفق‌تر دانست.

امام جمعه مشهد افزود: یک مساله، موضوع تولید بدون نفت است و یک مسئله، تولید به همراه درآمدهای نفتی. اینها باهم تفاوت دارند. البته میزان استخراج، تولید و فروش نفت خودش یک مساله متفاوت است اما به‌طور کلی، به‌جرئت می‌توان دولت را در زمینه تولید بدون نفت موفق دانست زیرا بیش از هفت هزار بنگاه، مؤسسه اقتصادی و کارخانه راکد به عرصه عمل بازگشته‌اند که در نتیجه نرخ بیکاری را از ۱۰ به ۸ درصد و در بعضی استان‌ها همچون خراسان رضوی به ۶ درصد رسانده است.

سفره مردم تنگ‌تر شده

وی خاطرنشان کرد: آن روز که رهبر معظم انقلاب بر مهار تورم تأکید کردند، تورم نقطه به نقطه در کشور حدود ۵۹.۸ درصد بود؛ آماری که امسال به ۳۵.۸ درصد رسید و از این نظر نیز می‌توان دولت را سربلند دانست. البته این مهار تورم مورد رضایت مردم نیست زیرا ملت فقط و فقط انتظار دارد قیمت‌ها کاهش پیدا کند یا حداقل افزایش پیدا نکند. این همان نقطه‌ای است که براساس آن از دستگاه‌های اجرایی و مجلس انتظار داریم تا کنترل قیمت‌ها به عنوان یک پیامد از کنترل تورم را دنبال کند.

علم الهدی ادامه داد: رشد تولید در مصرف محصولات تولیدی ملی با استفاده گسترده‌تر در همین کشور نهفته است. در این معنا، شما فرض کنید یک کارگاه تولید فرآورده‌های لبنی در این کشور باید بتواند حقوق کارگر را افزایش بدهد اما برای این، ابتدا به افزایش سبد درآمد نیاز داریم اما افزایشی که در اثر ارتقای میزان تولید باشد نه صرفاً گران شدن محصولات. اینجاست که رهبری می‌گوید مهار تورم و رشد تولید تا راهبرد اقتصادی کشور را هدف‎گزاری کند و به مسؤول مجری تفهیم کند دستاورد تلاش‌های تو باید به کاهش قیمت منجر شود تا مردم حاصل این زحمات را درک کنند.

امام جمعه مشهد با بیان اینکه سفره مردم تنگ‌تر شده و دستگاه‌های اجرایی باید این مسئله را حل کنند، تصریح کرد: بنده خودم به آقای وزیر اقتصاد این موضوع را تأکید کردم که شما باید مدیریت سفره مردم را از مدیریت توسعه اقتصادی کشور جدا کنید. باید نقاط اصطکاک مسئله معیشت با توسعه نظام اقتصادی، هدف مدیریت دولت باشد تا سفره مردم از این ضیق و تنگنا خارج شود.

وی تأکید کرد: البته کارهایی هم در این عرصه انجام شده است. همین که طرح توزیع سبد کالا در حال اجراست، اینکه یارانه دهک‌های اول تا سوم را به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان اضافه دادند و میلیون‌ها نفر در این کشور مشمول دریافت سود سهام عدالت شدند. با این حال، این حرکت‌ها باید فراگیر شود تا در کاهش قیمت‌ها اثر بگذارد و ملت، لذت آن را در سفره‌های خود بچشد.

لایحه عفاف و حجاب همچنان بلاتکلیف مانده

علم الهدی با تأکید بر ضرورت مدیریت جریان بی حجابی به عنوان یکی از آفات اغتشاشات سال ۱۴۰۱ گفت: در سال ۱۴۰۱، جریان نابکارانه توطئه دشمن در اغتشاشات اجرا شد و معلول آن، یک جریان فرهنگی نفوذی در کشور بود که بی حجابی و بدحجابی را توسعه می‌داد. پیرو همین نقطه، اگر بنا باشد مجلس یازدهم تمام شود و رسیدگی به مساله حجاب صورت نگیرد، این یک ننگ و عار برای مجلس یازدهم خواهد بود و متأسفانه باید اذعان کرد که تا به امروز هنوز این معضل فرهنگی حل نشده و دولت و مجلس باید توجه جدی در این عرصه داشته باشند.

امام جمعه مشهد بیان کرد: برادران و خواهران، در ماه مبارک رمضان اگر بنا شد بی حجابی در جامعه ما نفوذ داشته باشد، نسل جوان ما از عبادات و فرازهای معنوی ماه ضیافت خدا محروم خواهد ماند و سفره دین از زیر پای این ملت کشیده خواهد شد. متأسفانه در این حوزه حرکت مؤثری انجام نشده است. لایحه عفاف و حجاب همچنان بلاتکلیف مانده و آن قانونی که کمیسیون قضائی و فرهنگی مجلس تصویب کردند، پس از دستکاری به شورای نگهبان ارائه و سر منشأ اختلاف نظری شده که تاکنون جز زیان مردم، دستاورد دیگری نداشته است.