به گزارش خبرگزاری مهر، حسین قاسمی نژاد رئیس گروه کنترل و نظارت سازمان راهداری و حملونقل جادهای درباره آخرین وضعیت اجرای سامانه سپهتن (پایش هوشمند تردد ناوگان)، گفت: سازمان راهداری و حملونقل جادهای در جهت اجرای مصوبه هییت وزیران در خصوص تخصیص سوخت بر اساس پیمایش و همچنین مدیریت تردد ناوگان حملونقل بار و مسافر کشور، شروع به عملیات نصب سامانه سپهتن روی ناوگان اتوبوسی کرد.
وی افزود: اکنون بالغ بر ۱۰ هزار ناوگان اتوبوسی به سامانه سپهتن مجهز هستند و در ایام نوروز امسال، سامانه سپهتن را به صورت رسمی در پاسگاههای پلیس راه مورد بهرهبرداری قرار میدهیم. قبل از رسیدن ناوگان به پاسگاههای پلیس راه، همه اطلاعات ناوگان اعم از ساعت کارکرد راننده، سرعت وسیله نقلیه و همه موارد مرتبط با ایمنی وسیله نقلیه به پاسگاه مبادله میشود.
وی افزود: در محل پاسگاه، کاربر میتواند سه بخش سبز، زرد و قرمز را در صفحه مربوط به ناوگان مشاهده کند که به تناسب هر یک از این موارد، برخوردهای لازم را انجام میدهد.
این مقام مسیول درباره تجهیز ناوگان باری به سامانه سپهتن نیز بیان کرد: سازمان راهداری و حملونقل جادهای در راستای اجرای قانون بودجه امسال و مصوبه شورای اقتصاد، ارزیابی کیفی سرمایهگذاران اجرای این طرح برای ناوگان باری را انجام داد.
وی تأکید کرد: این کار در دو مرحله انجام شد و به دلیل به حد نصاب نرسیدن، تجدید شد و گزارش را به سازمان برنامه و بودجه کشور ارائه کردیم. قرار شد در جلسهای که در این سازمان تشکیل میشود، عامل سرمایهگذار این طرح مشخص و به سازمان راهداری و شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی معرفی شود.
رئیس گروه کنترل و نظارت سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای درباره زمان برگزاری این جلسه نیز اظهار کرد: اکنون ناوگان اتوبوسی طبق قانون بودجه ۱۴۰۲ به صورت ۱۰۰ درصد به سامانه سپهتن مجهز شده و برای تجهیز ۵۰ درصد ناوگان باری نیز، آن بخش از فرآیند انتخاب عامل سرمایه گذار که بر عهده سازمان راهداری بوده انجام شده و اکنون بر عهده سازمان برنامه و بودجه است که در جلسه شورای اقتصاد درباره آن تصمیمگیری شود.
وی اظهار کرد: با توجه به سقف زمانی که باید در سال ۱۴۰۲ این کار انجام میشد، از زمان قانونی عقب هستیم، اما بلافاصله بعد از انتخاب عامل سرمایه گذار، وارد مرحله اجرا و نصب سامانه روی ناوگان باری کشور میشویم.
آقای قاسمی نژاد درباره کاربرد دادههای به دست آمده از سامانه سپهتن نصب شده بر ناوگان اتوبوسی برای مدیریت مصرف سوخت بیان کرد: در جلساتی که با شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی داشتیم، دادههایی که از ناوگان به مرکز داده میرسد را در اختیار این شرکت قرار دادیم. بعد از اینکه دادههای همه ناوگان به مرکز داده سازمان رسید، اطلاعات را به صورت برخط به سامانه جامع پیمایش ارسال میکنیم و شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی نیز بر اساس این دادهها، تخصیص سوخت به ناوگان اتوبوسی را به صورت هوشمند انجام میدهد.