به گزارش خبرنگار مهر، مطابق قانون، تعرفههای پزشکی میبایست قبل از پایان هر سال به تصویب هیأت وزیران برسد و ابلاغ شود که سال نو بر اساس تعرفههای جدید شروع شود؛ اما همواره این موضوع مورد غفلت دولتها واقع شده و کمتر سالی بوده که تعرفههای پزشکی سال جدید، قبل از پایان سال کهنه به تصویب و ابلاغ هیأت دولت برسد.
همین اتفاق برای تعرفههای سال ۱۴۰۳ افتاد و به رغم اینکه شورای عالی بیمه سلامت، حدود ۳ ماه قبل بر سر عدد پیشنهادی برای افزایش تعرفههای پزشکی ۱۴۰۳ به توافق رسیده بود؛ اما این تعرفهها به جلسه آخر دولت در سال ۱۴۰۲ نرسید.
رضا لاریپور معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی ایران، در گفتوگو با خبرنگار مهر، به آثار و تبعات این موضوع اشاره کرد و گفت: روز گذشته رئیس کل سازمان نظام پزشکی، در گفتوگو با وزیر بهداشت، خواستار پیگیری و تعیین تکلیف این موضوع در جلسه دولت بود و به رغم نامههای متعددی که سازمان نظام پزشکی به رئیس جمهور و معاون اول رئیسجمهور زده بود و قول مساعد هم داده بودند؛ اما متأسفانه تعرفههای پزشکی ۱۴۰۳ به جلسه آخر دولت در ۱۴۰۲ نرسید.
وی با اشاره به قصور سازمان برنامه و بودجه در عدم ارسال تعرفههای پیشنهادی به هیأت دولت، افزود: عدم تصویب تعرفهها قبل از پایان سال، این شائبه را دامن میزند که بیمهها از دیر ابلاغ کردن تعرفهها سودهای کلان به جیب بزنند.
لاریپور ادامه داد: جامعه سلامت نسبت به این موضوع نارضایتی بسیار زیادی دارد، به ویژه آن دسته از همکاران که نسخه نویس هستند. همچنین، عدم ابلاغ تعرفههای پزشکی، برای همکاران رشته بیهوشی و طب اورژانس که مطب ندارند و پرداختهای آنها با تأخیر صورت میگیرد؛ با مشکلاتی در معیشت آنها همراه است.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی ایران افزود: تعرفههای سال ۱۴۰۳، در حدود سه ماه قبل در شورای عالی بیمه سلامت با پیشنهاد افزایش ۴۶ درصدی به تصویب رسید و با امضای وزیر بهداشت، به سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شد؛ اما متأسفانه به آخرین جلسه دولت در سال ۱۴۰۲ نرسید.
لاریپور تاکید کرد: حالا که تعرفههای ۱۴۰۳ قبل از پایان سال تصویب نشده است، جامعه سلامت این انتظار و توقع را دارد که تعرفهها بدون تغییر و کاهش، در اولین جلسه هیأت دولت در سال جدید، به تصویب برسد و ابلاغ شود.
وی در همین زمینه ادامه داد: تعرفهها حق الناس است و میبایست از ابتدای سال محاسبه و اعمال شود. زیرا، بیش از ۳۵۰ هزار نفر جامعه پزشکی در انتظار تصویب تعرفهها هستند و این بی نظمی در عدم تصویب به موقع تعرفهها، با مشکلاتی برای مردم همراه میشود.
لاریپور گفت: تعرفهها میبایست هرچه زودتر به تصویب برسد، زیرا همین حالا هم با اعداد و ارقام نرخ تورم خیلی فاصله دارد و اگر این تعرفهها بر اساس قیمت واقعی دیده نشود، میتواند مشکل ساز شود.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی ایران، در ادامه خواستار حذف تعدیل نرخ تعرفهها در برخی استانها شد و افزود: مصوبه تعدیل نرخ تعرفهها در برخی استانها، باید برداشته شود؛ زیرا این مصوبه با عدم اقبال جامعه پزشکی برای ماندگاری در مناطق دور افتاده همراه شده و نمیتواند باعث افزایش انگیزه پزشکان برای ماندن در مناطق دور از مراکز استانها و کلانشهرها شود. بنابراین، انتظار میرود همزمان با تصویب و ابلاغ تعرفههای سال ۱۴۰۳، مصوبه تعدیل نرخ تعرفهها در برخی از استانها، حذف شود.
وی گفت: تعداد ۱۵ هزار رزیدنت و ۱۵ هزار پزشک طرحی، با دریافتی کمتر از ۱۵ میلیون تومان در ماه امرار معاش میکنند که بیش از ۲۰ درصد جامعه پزشکی را شامل میشوند. لذا، این موضوع هم باید مورد توجه دولت و مجلس قرار بگیرد. البته رئیس کل سازمان نظام پزشکی با رئیس مجلس شورای اسلامی، صحبتهایی داشته و قول مساعد داده شده که مجلس به این موضوع ورود کند و حق و حقوق پزشکان طرحی و رزیدنتها، اصلاح شود.