به گزارش خبرنگار مهر، ثبوتی شامگاه یک شنبه در مراسم تجلیل از جوانان پژوهشگر استان زنجان در محل دارالقرآن کریم شهر زنجان با عنوان اینکه کشور ایران به لحاظ پرداختن به امر پژوهش در چند سال اخیر گامهای خوبی را برداشته است، خاطر نشان کرد: متاسفانه با وجود همه تلاشهایی که در سالهای اخیر در راستای توسعه پژوهش در کشور صورت گرفته، بخش R&D هنوز به جایگاه واقعی خود نرسیده است.
رئیس مرکز تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان تاکید کرد: اگر با روند وآهنگ کنونی در امر پژوهش حرکت کنیم تا پنج سال آینده به جایگاه واقعی خود در پژوهش خواهیم رسید.
وی توجه تولید کنندگان به مقوله پژوهش را گامی مهم در راستای بالا بردن سطح کمی و کیفی محصولات و تولیدات دانست و افزود: تولید کننده باید به این واقعیت برسد که برای توسعه تولیدات نیاز به یک پژوهش میدانی دارد.
به گفته ثبوتی ملت ایران ذائقه لوکس ندارند و آن را تقبیح می کنند و این خصوصیت فرهنگی آفت پژوهش است.
پژوهشگر برتر کشور و چهره ماندگار ایران با توصیه به تولیدکنندگان و مسئولان برتقویت جایگاه پژوهش در بخش اقتصاد و صنعت گفت: نبود رقابت بین تولید کنندگان از مشکلات مهم دیگر فرآروی پژوهش برای تولید است که باید این امر برطرف شود.
رئیس مرکز تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، نبود رقابت در بین واحدهای تولیدی را از دیگر عوامل رشد کند پژوهش در سالهای گذشته عنوان کرد و افزود: چون در بین واحد های تولید کشور رقابت خاصی وجود نداشت در نتیجه سرمایه گذاران در بالا بردن کیفیت و کمیت کالاهای تولیدی خود نیازی به پژوهش و مطالعه نمیدیدند.
ثبوتی با تاکید بر این که در حال حاضر آهنگ رشد پژوهش در کشور بسیار سریع است، یادآور شد: با توجه به اینکه دولت و مسئولان به امر پژوهش توجه خاصی دارند، روند رشد پژوهش در کشور ما بیشتر شده است.
وی با عنوان اینکه امروز به امر پژوهش و مطالعه در کشور توجه خاصی می شود، ادامه داد: قدمهای موثری در حال حاضر در زمینه توسعه و رشد آن برداشته شده است که امیدوار کننده است.
رئیس مرکز تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با اشاره به اینکه تولید کنندگان در سالهای اخیر موظف شده اند که در خصوص پژوهش اعتباراتی را هزینه کنند، افزود: مسئولان مملکت در چند سال اخیر به اهمیت پژوهش پیبردهاند و با وضع قوانینی از پژوهشگران حمایت میکنند.
ثبوتی تاکید کرد: برای رسیدن به نقطه مطلوب در زمینه پژوهش باید یک درصد اختصاصی به امر پژوهش در کشور ارتقا یابد.
وی با اشاره به جایگاه ایران در زمینه پژوهش های دانشگاهی، این جایگاه را با توجه به توانمندی ایران در زمینه علوم مختلف ناچیز دانست و افزود: متاسفانه از چهل هزار نفر هیئت علمی در سطح دانشگاههای کشور تنها هشت هزار نفر پژوهشگر وجود دارند که این امر در تضاد با تعاملات علمی کشور ماست و این ساختار باید هرچه سریعتر با توسعه امر پژوهش در سطح دانشگاههای کشور ارتقا یابد.
به گفته ثبوتی ایران در خصوص پژوهش های بنیادین نقص های عمده ای دارد که در طی چند سال اخیر این نقص ها تا حدود زیادی برطرف شده است.
وی گفت: تازه کار بودن ما در برخی زمینه های علمی مهمترین عامل در کندی پژوهش در کشور است.
رئیس مرکز تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با تاکید بر این که اجتماع مسئول معایب پژوهش در کشور است ادامه داد: جامعه ما معایب اساسی و عمومی دارد و اگر می خواهیم پیشرفت کنیم باید این معایب از بین بروند.