شفت- بارگاه ملکوتی امامزادگان ابراهیم و اسحاق(ع) چون نگینی در دل کوه های سر به فلک کشیده و هیرکانی شهرستان شفت می درخشد و همه ساله مقصد سفر بسیاری از گردشگران است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: وجود بقاع متبرکه شاخص در گیلان که به عنوان قطب فعالیت مذهبی و اعتقادی به شمار می‌روند استعداد این استان را در جذب گردشگران این حوزه دو چندان کرده است.

از طرف دیگر برپایی برنامه‌های آئینی طی ایام‌های مختلف که آمیخته با فرهنگ و سنت و با زندگی، اعتقادات و عقاید فکری مردم عجین شده برگ زرین دیگری از توانمندی‌های صنعت گردشگری مذهبی استان گیلان به شمار می‌رود.

با این تعاریف یکی از شهرستان‌هایی که دارای مواهب الهی و طبیعی بی‌نظیر، مناطق بکر سیاحتی، زیارتی و گردشگری است و همه ساله مقصد سفر بسیاری از گردشگران قرار می‌گیرد شهرستان شفت است.

این شهرستان با داشتن امامزادگانی در دل کوه‌های سر به فلک کشیده خود به سرزمین امامزادگان ابراهیم (ع)، اسحاق (ع) و حضرت خیرالنسا (ع) چون نگینی در این شهرستان درخشان و معروف شده و علیرغم آن با داشتن مشاهیری چون میرزای شفتی و سید شفتی به خود می‌بالد.

تولید سالانه چندین تن عسل توسط اهالی این مناطق مذهبی گردشگری

منطقه سیاحتی و زیارتی امامزاده ابراهیم و امامزاده اسحاق (ع) شفت از جمله گردشگاه‌های کشور است که جاذبه‌های تاریخی، زیارتی و سیاحتی را یکجا در خود دارد و سالانه نه‌تنها میزبان هزاران نفر از مسافران و گردشگران از سراسر کشور است بلکه توریسم‌هایی از سایر ملل برای بازدید از این منطقه بکر شمال به این منطقه هجوم می‌آورند.

مسیر منتهی به امامزاده ابراهیم و امامزاده اسحاق (ع) که در بخش احمد سرگوراب این شهرستان قرار دارد به دلیل وجود پوشش گیاهی متراکم و همچنین درختانی سر به فلک کشیده از دلایل سیر مشتاقان و مسافران از جای‌جای میهن به این امامزادگان است.

قرار گرفتن این روستاهای نمونه گردشگری در منطقه ییلاقی، طبیعتی را فراهم کرده که سالانه چندین تن عسل توسط اهالی منطقه پرورش و به‌عنوان سوغات ره‌توشه مسافران و گردشگران می‌شود.

وجود مرقد مطهر و شریف امامزاده ابراهیم و اسحاق (ع) در شفت برای این شهرستان هویت مذهبی و گردشگری ساخته و سالانه بر حضور گردشگران در آن افزوده می‌شود.

مسیر امام‌زاده اسحاق (ع)

از مهم‌ترین جاذبه‌های طبیعی روستای امامزاده اسحاق نیز جاده مسیر دسترسی به آرامگاه امامزاده است. این مسیر جلگه‌ای زیبا از شالیزارها، خانه‌ها، رودخانه‌ها و کوهپایه‌های جنگلی عبور می‌کند و در انتها به روستای امامزاده اسحاق (ع) می‌رسد.

مسیر امامزاده پر از خانه‌هایی با نرده‌های چوبین آغشته به رنگ‌های زرد و قهوه‌ای که سوغات سفر می‌فروشند و گاه اتاق‌های چوبی مأمنی هستند برای زائران راه که اجاره داده می‌شوند.

درخت هزارساله کنگول باسکم از جاذبه‌های دیدنی شهرستان شفت در استان گیلان که در مسیر همین جاده قرارگرفته است که سالانه بازدیدکنندگان زیادی را به خود جلب می‌کند.

بیش از هزار سال از عمر این درخت می‌گذرد و همچنان پابرجا و سرسبز است که ارتفاع بلند این درخت در جلگه سبز و دیدنی شفت چشمگیر و قابل‌توجه است.

یکی دیگر از ویژگی‌های جالب این درخت توخالی بودن تنه آن است که افراد به‌راحتی از آن عبور می‌کنند. دیدن این درخت اعجاب‌آور با سایه‌ی خنک و دل‌نشینش در روزهای گرم تابستان خالی از لطف نیست.

با توجه به همزمانی نوروز و ماه مبارک رمضان امسال پیش بینی می‌شود توجه به گردشگری مذهبی و به ویژه گردشگری شیعی توسعه یافته و طیف گسترده‌ای از گردشگران را به این شهرستان و استان بکشاند.

اقامت در امامزاده ابراهیم و اسحاق (ع)

کمتر کسی است که دلش نخواهد که حداقل برای یک شب در این ۲ روستای منحصر به فرد بماند. برای اقامت در این روستای ییلاقی و زیبا می‌توانید از مهمانپذیر امام‌زاده ابراهیم و اسحاق (ع) و یا خانه‌های محلی که اجاره داده می‌شوند، استفاده کنید.

غذاهای رنگارنگ سنتی، سالم و تهیه شده از باغات ییلاقی روستا و طبخ سنتی آن‌ها از دیگر جاذبه‌های این روستاها است و کمتر کسی است که به این ۲ منطقه زیبا سفر کند و از غذاهای محلی آن‌ها نخورد.

شجره‌نامه

به اعتقاد اهالی، این دو امامزادگان بزرگوار از فرزندان امام موسی کاظم (ع) و نام خیرالنساء، فاطمه صغرا است. آنان معتقدند که اسحاق و خواهر وی از امام رضا کوچک‌تر و در منطقه سیاه کوه به شهادت رسیده‌اند.

بنا به روایات کتب معتبر تاریخی مانند منتهی الا مال، عمده الطالب، مناقب ائمه و تاریخ گیلان این امامزادگان از فرزندان امام موسی کاظم (ع) و برادر و خواهر کوچک امام رضا (ع) می‌باشند.

حدود سنه ۲۰۶ قمری عده‌ای از سادات و امامزادگان ازجمله آقا امامزاده هاشم (ع) و آقا سید جلال‌الدین اشرف (ع) به‌قصد خونخواهی آقا امام رضا (ع) از مدینه به شهر قم مهاجرت می‌نمایند چون آنجا را برای مبارزه مناسب نمی‌بینند به دلیل استقبال مردم این سامان از شیعیان و سادات ازآنجا به قزوین مهاجرت و مدتی هم در آنجا سکونت می‌کنند.

تا اینکه با مشورت همدیگر جهت گذر از منطقه و رسیدن به مشهد مقدس از شرق گیلان راه دیلمان و طبرستان در پیش‌گرفته و راهی می‌گردند.

آن‌ها در طی طریق بارها از طرف مأموران خلیفه عباسی (سرخاب) که بر قزوین و گیلان حکمرانی داشت مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند و حضرت امامزاده اسحاق (ع) و خواهرشان خیرالنساء (ع) برای درامان ماندن از حمله گروه سرخاب به کوه‌ای منطقه شفت پناه آورده و برای گذر از منطقه شبی را در منزل پیرمردی باتقوا بنام سالک که معلم قرآن بود بیتوته می‌کنند.

ولی در تعقیب آن‌ها گروه سرخاب به آنجا حمله کرده و چون آن‌ها را در آنجا نمی‌یابند آن پیرمرد فداکار که آن امامزادگان را یاری داده بود را به شهادت می‌رسانند که مزار آن‌هم اینک زیارتگاه کوچکی در روستای سالک معلم از دهستان نصیر محله شفت است.