خبرگزاری مهر؛ گروه مجله: دو روز از آغاز سال نو میگذرد و اغلب مردم ایران گوشهای از خانه خود را با سفره هفتسین رنگ بخشیدهاند؛ سفرهای که سیبش نماد زیبایی است؛ سمنویش نمایشی از شیرینی است، سرکهاش مثالی از صبر و شکیبایی است، سیرش سمبلی از تندرستی است، سنجدش نشان از دلبستگی است و سبزهاش مظهر آمدن بهار و سرسبزی است.
اما در چند ماه اخیر، تقویمهای شمسی و قمری و میلادی، رویدادهای هنری و ورزشی و سیاسی و وقایع مختلف در جهان تحت تأثیر آنچه در غزه در حال رخ دادن است، رنگ و بوی دیگری به خود گرفته و تفاوتهایی با همیشه داشته است؛ همچنان که چند هفته پیش همزمان با سال نوی میلادی، کریسمس در بسیاری از کشورهای دنیا با حضور نمادهایی از فلسطین و حمایت از مردم غزه برگزار شد. مجله مهر در گزارش «بابانوئل در غزه کشته شد» به گوشهای از حاشیههای کریسمس ۲۰۲۴ پرداخت، کریسمسی که مسیحیان جهان در آن بیش از همیشه به یاد محل تولد حضرت مسیح (ع) یعنی فلسطین بودند. حالا سال نوی شمسی فرا رسیده و نوروز ایرانیان هم حال و هوای دیگری پیدا کرده است.
نوروز ۱۴۰۳ در حالی که بسیاری از مردم غزه در شرایط بمباران و قحطی به سر میبرند برخی از خانوادههای ایرانی، نمادی از فلسطین را میهمان سفره هفتسین خود کردند تا این طور «سودای آزادی فلسطین» را به نیز بر سر این سفره نمادین به تصویر بکشند. گروهی از آنان چفیه معروف فلسطینی را به جای پارچههای ابریشمی و ساتن به عنوان زمینه سفره خود انتخاب کردند.
آنها در کنار چفیه فلسطینی، طرحوارهای از نقشه نوار غزه را به جزئیات هفت سین خود اضافه کردهاند. مردم نوار غزه در ماههای اخیر زیر بمباران اسرائیلیها بیش از ۳۰ هزار نفر را از دست دادهاند و بسیاری از آنها هنوز از زیر آوارها خارج نشدهاند. شمال نوار غزه در سختترین شرایط هفتههای اخیر به سر میبرد و در این جغرافیا شرایط آب و غذا به نوعی است که دهها نفر بر اثر شدت گرسنگی جان باختهاند.
تخممرغ رنگی که یکی از تزئینات سفره هفت سین بوده و کودکان ایرانی روزهای آخر زمستان شوق و ذوقی برای رنگآمیزی و طراحی آنها دارند، امسال سه رنگ سبز و سرخ و سیاه و سفید، یعنی رنگهای پرچم فلسطین را به خود گرفته است.
ایرانیها زمانی که عزیزی را از دست میدهند، جای خالی او را در روزهای سال نو بیش از همیشه احساس میکنند. بعضی ایرانیها عکسی از عزیز از دست رفته خود را بر سر سفره هفت سین میگذارند تا یاد او را زنده نگه دارند.
بعد از آنکه سردار قاسم سلیمانی در فرودگاه بغداد به شهادت رسید، عکس او به عضو ثابتی از خانهها تبدیل شد که در هنگامه سال نو به سفره هفت سین اضافه میشد. امسال همجواری تصویر شهید سلیمانی و نمادهایی از فلسطین، حال و هوای مقاومت را در خانههای این خانوادهها پررنگتر از همیشه کرده بود.
علاوه بر اینها، برخی از نشان و تصویر مسجدالاقصی در سفرههای هفتسین خود استفاده کردهاند. این روزها مسجدالاقصی شاهد حضور مسلمانانی است که برای عبادت و زیارت در این مکان مقدس، با صهیونیستها درگیر و توسط آنان دستگیر میشوند. مسجدالاقصی از قبله اول مسلمانان و دومین مکان مقدس برای آنان به شمار رفته و با توجه به اتفاقات اخیر در فلسطین در سال نوی شمسی، برای مسلمانان ایرانی بیش از همیشه مورد توجه قرار گرفته است.
تصاویر بسیاری در فضای مجازی منتشر شده که نشان میدهد ایرانیها و دوستداران آزادی و صلح در این خاک، در ایام نوروز و تحویل سال، فارغ از همه آرزوهای شخصی یک آرمان بزرگ داشتهاند و نمادی از آن را بر سر سفره هفت سین گذاشتهاند؛ آرمانی به نام «آزادی فلسطین».
به امید آنکه ذکر «حول حالنا الی احسن الحال»، سرنوشت و حال نیکویی برای انسانیت رقم بزند و مردم را از سایه ظلم بیرون بکشد.